Turpinājums seko • IR.lv

Turpinājums seko

4
Aivars Ozoliņš

Gada svarīgākie notikumi būs eiro ieviešana un Rīgas domes vēlēšanas

Līdzko salūts izšauts, tosti uzsaukti un ātrās palīdzības automašīnu sirēnas pierimušas, varam kārtējo reizi pārliecināties, ka gadumijā nekas īsti ne beidzas, ne sākas no jauna. Aizejošā gada notikumu apskati gan ir pateicīgāks gadumijas žanrs nekā nākamā gada prognozes, tomēr jau tagad var paredzēt, ka 2013.gada beigās svarīgāko notikumu sarakstu galvgalī būs eiro ieviešana. Ar to konkurēs tikai Rīgas pašvaldības vēlēšanas.

«Vai būs laime, kāda, kur?» Valsts prezidents Andris Bērziņš savā Jaungada uzrunā citēja Kārļa Skalbes taujāto. Tas vienmēr paliks līdz galam neatbildams un privāts jautājums gadumijas vai jebkurā citā naktī. Toties Latvijas Republikas dibināšanas 95.gadadienu, par ko savā uzrunā atgādināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, šogad svinēsim pilnīgi noteikti. Bet amplitūdā starp pirmo un otro ir plašs dažāda līmeņa iespējamību lauks. 

Kā vienmēr politikā, būs arī neprognozējami pārsteigumi. Var prognozēt, ka tādus sarūpēs korupcijas apkarotāji un pirmām kārtām Rīgas domei, tikai nezinām, kad tieši un kādus. Taču valdības maiņa šķiet viens no vismazāk iespējamajiem, kaut gan ministru demisijas pieprasījumi aizgājušajā gadā kļuva par ikdienišķu kritikas paušanas veidu viņu darītajam. No visiem ministriem tikai Roberts Ķīlis līdz šim palaikam pieļāvis, ka varot arī atkāpties no amata, ja viņa sāktās izglītības reformas nebūs iespējams veikt. Jādomā, ka sabiedrības vairākums tomēr gaida, ka ministram būs reformu plāns, ko parādīt arī premjerministram un koalīcijas partnerim Vienotībai, kas to gribot redzēt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu