Absurds • IR.lv

Absurds

3
Armands Logins par policistu kļuva, kad labs draugs aicināja līdzi mācīties. Tagad viņš ir topošais Latvijas armijas virsnieks un policijā vairs strādāt negribētu.
Ieva Alberte

Pirms sešiem gadiem Balvu policisti viltoja asins analīzes, lai glābtu kolēģi, kurš dzērumā nobrauca cilvēku. To redzēja ceļu policists Armands Logins un neklusēja, taču Augstākās tiesas Senāts nesen viltotājus attaisnoja

Valdis svinēja 48 gadu dzimšanas dienu pirtī netālu no Balvu ezera. «Šņabja bija daudz. Bonaparts arī bija,» atceras bijušais Balvu kriminālpolicists Valdis Sīmanis. Tas bija 2006.gada 22.marts. Kā katru gadu, viņš uzaicināja ciemos kolēģus no Balvu kriminālpolicijas. Viesu bija ap divdesmit. «Dāčā dziedājām, runājām. Jā, iedzērām,» atceras Valdis. Līdz ar tumsu viņš esot aizmidzis un nav redzējis, ka ciemos uz brīdi ierodas kolēģis Aigars Pužulis. Valda meita gribējusi tikt uz pilsētu, tāpēc pieteikusies Pužulim līdzbraucējos. «Viņa man pēc tam teica – tikai mašīnā pamanījusi, ka Pužulis ir dzērumā,» atceras Valdis. 

Izlaidis meiteni pilsētā, Pužulis ceļu turpināja. Ap plkst.22.35 viņš iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā un ar auto priekšdaļas kreiso pusi notrieca 18 gadus veco Artūru Štokni. 

Pužulis izsauca glābšanas dienestus. Ieradās Balvu ceļu policists Armands Logins. Veica bremžu mērījumus un konstatēja, ka mašīnai nedaudz iebuktēts spārns un norauts spogulis. Drīz vien klāt bija arī Balvu ceļu policijas priekšnieks Arkādijs Kravalis, kurš pārņēma Logina iesākto, jo gadījumā, kad pārkāpumā iesaistīts policists, to formē augstāka ranga amatpersona. Notikuma vietā ieradās arī kriminālpolicijas biroja vadītāja Solvita Vīgante un viņas dzīvesbiedrs tiesnesis Vents Sobočevskis – no Valda 48 gadu ballītes. Pēc Logina teiktā, abi reibumā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu