Karalis • IR.lv

Karalis

4
Foto — Reuters/Scanpix

Jamaikiešu sprinteris Useins Bolts (25) vēlreiz pierādījis, ka ir pasaulē ātrākais cilvēks. Kā viņam tas izdodas, ja pirms svarīgām sacīkstēm sportists ēd neveselīgu pārtiku, pats sevi sauc par sliņķi, bet treniņi viņam ir kā amzieris?

Planētas ātrākais cilvēks nekustīgi guļ uz indīgi zilā skrejceļa Kingstonas stadionā. Izskatās aizmidzis. 196 cm garā auguma rokas un kājas atmestas sānis kā atlūzuši zari. Krekliņš ir nedaudz parauts uz augšu, un kā ksilofona plāksnītes izceļas izteiksmīgi vēdera muskuļi. Maiga Karību jūras brāzma no tālienes atnes regeja skaņas. Useina sejā iezogas apmierināts smaids.

Laisko ķermeni ielenkuši rosīgi cilvēki. Filmēšanas grupa, sponsori, sabiedrisko attiecību speciālisti. Jaunu kadru gatavojas uzņemt fotogrāfs, un tieši viņš palūdzis, lai Useins noguļas zemē. Pāri stadiona žogam pārrāpušies vairāki puišeļi un, slēpojoties aiz kāda reklāmas plakāta, ziņkārīgi vēro stadionā notiekošo rosību ap viņu elku.

Fotogrāfs žākļa stājā nostājas virs sportista un tēmē objektīvu viņa sejā. Useins atver vienu aci, un viņam šī aina šķiet komiska. Ar skatienu viņš cilvēku bariņā meklē Nadžetu Volkeru jaunāko jeb NJ, kas ir Useina asistents, mājokļa biedrs un draugs kopš pamatskolas laikiem. NJ nespēj apvaldīt ķiķināšanu un meklē kabatā mobilo tālruni, lai iemūžinātu, viņaprāt, šo smieklīgo situāciju. Arī Useins vairs nespēj noturēties, un gaisā izlaužas skaļi, sulīgi smiekli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu