Andris Smirnovs • IR.lv

Andris Smirnovs

3
Foto - Zigismunds Zālmanis, Nikon
Ieva Cielava

Pēdējā pusotra mēneša laikā Andris izcīnījis jau trešo uzvaru starptautiskās velosacensībās, apsteidzot vairāk kā 120 dalībniekus no deviņām pasaules valstīm. Nākošās lielās sacensības, kas Andri sagaida – Pasaules šosejas riteņbraukšanas čempionāts, kas no 19. līdz 25. septembrim notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā

Vecums: 21. Vecāki: māte Ilze – mājsaimniece. Cik daudz velosporta medaļu esi saņēmis? «Kādas 80, piektā daļa no tām ir iegūtas čempionātos.» Cik gados saņēmi pirmo? «man bija 11 vai 12 gadu – īsti neatceros.» Labāk patīk īsās vai garās distances? «garās. tās trenē izturību, māca sevi pietaupīt līdz beigām.» Riteņbraukšana – darbs, atpūta vai kaislība? «darbs un hobijs vienā. man patīk uzvarēt, sacensties, just azartu un panākumus.» Līdzi uz sacensībām dodas arī atbalstītāji? «Komandas biedri un treneris – tas ir mūsu atbalsts. Sievas līdzi neņemam (Smejas).» sacensībās svarīgāks ir process vai rezultāts? «Rezultāts – tā ir pašapliecināšanās, sevis pierādīšana.» Ja kādreiz jābrauc kāds garāks gabals uz laukiem vai ciemos, brauc ar velosipēdu? «Ja arī nebraucu, tad noteikti ņemu līdzi. mēnesī bez riteņa dzīvoju tikai kādas četras dienas.» Velosportistiem ir īpašs dzīvesveids? «Nav nekā īpaši atšķirīga, mums vienīgi ir sportiskā atbildība.» Kas ir sportiskā atbildība? «tā ir nesmēķēšana, alkohola nelietošana un rūpēšanās par veselīgu naktsmieru»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu