Par telefonkrāpniecību Ķīnā vērienīgā policijas operācijā aiztur 110 personas (papild.) • IR.lv

Par telefonkrāpniecību Ķīnā vērienīgā policijas operācijā aiztur 110 personas (papild.)

43
Foto: Zane Bitere, LETA

Kopumā dažu mēnešu laikā varētu būt izkrāpti divi miljoni eiro

Par telefonkrāpniecību, kas vērsta pret Ķīnas iedzīvotājiem, Rīgā un tās apkaimē notikusi vērienīga Valsts policijas un robežsardzes operācija, kuru laikā aizturētas 110 personas, otrdien preses konferencē informēja Valts policijas pārstāvji. Kopumā dažu mēnešu laikā no šāgada marta līdz jūlija beigām varētu būt izkrāpti vairāk nekā divi miljoni eiro, raksta portāls Lsm.lv.

Valsts policijas kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš informēja, ka, pildot Ķīnas tiesiskās palīdzības lūgumu, policija divu mēnešu garumā veica operatīvo darbu un izmeklēšanu. Tika noskaidrotas vairākas adreses Latvijā, no kurām veikti noziedzīgi nodarījumi – krāpšanas kibervidē Ķīnā.

Ar tiesas sankciju kratīšana pirmdien pēcpusdienā veikta sešās adresēs Rīgā, Ādažos un Saulkrastos. Tajās esot izņemts liels apjoms ar lietiskajiem pierādījumiem, kas būs nepieciešami izmeklēšanai Ķīnā.

Tāpat konstatētas 110 personas, par kuru legālu atrašanos Latvijā radās šaubas. Tāpēc iesaistīta arī Valsts robežsardze. Abu dienestu sadarbībā personas tika aizturētas un pašlaik tiek skaidroja viņu valstiskā piederība un atrašanās Latvijā leģitimitāte. Starp aizturētajiem ir arī viens Latvijas pilsonis.

Lazdiņš pauda pārliecību, ka izdevies notvert gan nozieguma izpildītājus, gan organizētājus. Starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieks Māris Geida norādīja, ka Latvja būs gatava izdot aizturētos ārvalstniekus, ja Ķīnas puse to pieprasīs.

Ķīnas iedzīvotāju apkrāpšanā aizdomās turētā grupējuma locekļi patlaban ievietoti aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centros Daugavpilī un Muceniekos, aģentūra LETA noskaidroja Valsts robežsardzē (VRS). Robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone skaidroja, ka ārzemnieki aizturēti Imigrācijas likuma kārtībā.

Personas ir bez dokumentiem un nevarēja pierādīt un pamatot legālu uzturēšanos Latvijā. Tagad robežsardze skaidros viņu identitātes un pamatojumu likumīgai uzturēšanai Latvijā. Robežsargi noskaidrojuši, ka neviens no iesaistītajiem iekļūšanai Latvijā nebija šķērsojis Latvijas sargāto Eiropas Savienības ārējo robežu.

Operācijā piedalījušies vairāk nekā simts policijas darbinieku, tai skaitā no policijas specvienībām, arī bijis liels Valsts robežsardzes darbinieku skaits. Operācija turpinās arī otrdien, aptaujājot aizturētos un noformējot aizturēšanas dokumentus.

Jau ziņots, ka pirmdien Rīgā un tās apkaimē vērienīgā policijas operācijā aizturētas 110 personas, teikts policijas paziņojumā medijiem. Valsts policija pirmdien Saulkrastos, Rīgas ielā, veica operāciju, kurā piedalījās maskās tērpti policisti un tika izmantoti dienesta suņi. Šajā ēkā ir reģistrēti vairāki ar ceļu būves firmu “Binders” saistīti uzņēmumi – SIA “BNI”, pilnsabiedrības “Binders un Arčers” un “CBF SIA “Binders”, SIA “TVA Construction” un SIA “M.A.-Taka”” un SIA “Vogelberg”. 

“Binders” pārstāve Vita Noriņa aģentūrai LETA sacīja, ka šā gada 26.jūnijā “Binders” noslēdza nomas līgumu ar SIA “Sirtaki” par “Binders” neizmantotās ēkas iznomāšanu biroja vajadzībām.

“Mūsu rīcībā ir informācija, ka Valsts policija operāciju veica sakarā ar starptautisku tiesiskās palīdzības lūgumu. Tāpat skaidrs, ka “Sirtaki” ir pārkāpis nomas līguma noteikumus un tāpēc šo nomas līgumu “Binders” lauzīs,” sacīja Noriņa, piebilstot, ka policijas operācija nebija vērsta pret uzņēmumu “Binders”.

“Firmas.lv” informācija liecina, ka “Sirtaki” ir mobilās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs, tomēr 2015.gadā uzņēmums saimniecisko darbību nav veicis. 2016.gada pārskats vēl nav iesniegts.

“Sirtaki” 100% kapitāldaļu īpašnieks kopš šā gada 3.aprīļa ir 1993.gadā dzimušais Jānis Dravnieks. Līdz tam 100% “Sirtaki” kapitāldaļu piederēja Liānai Krjukovai, bet līdz šī gada februārim 100% kapitāldaļu īpašniece bija Sabīne Nicecka. “Sirtaki” reģistrēts 2014.gada janvārī un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte apstiprināja, ka Saulkrastos notika plānota policijas operācija. Vairāki aculiecinieki pastāstīja, ka maskās tērpti policisti ar suņiem un speciāliem durvju uzlaušanas rīkiem ieradušies ēkā Rīgas ielā.

Neapspriežot konkrēto gadījumu, Valsts policijā apstiprināja, ka izmeklēšanā iekļūšanai telpās bieži dažādās operācijās tiek izmantota pretterorisma vienība “Omega”.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (43)

fretka 15.08.2017. 13.07

“Lsm.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka starp aizturētajiem ir vairāki desmiti ārzemnieki un aizturēšanas varētu būt saistītas ar starptautiska mēroga telefonkrāpšanu. Tajā skaitā varētu būt krāpti cilvēki Ķīnā.

Ķīna attiecīgi vērsusies pie Latvijas pēc palīdzības.”

http://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/policijas-operacija-riga-un-tas-apkaime-aizturetas-110-personas.a246725/

+4
0
Atbildēt

2

Austras koks 15.08.2017. 12.44

Nu te tā kā vēl nevar zināt vai ķērušies klāt ceļiniekiem. Binderam tur ir visādas sabiedrības, bet izskatās, ka ņēmuši ciet ir ko citu. Jāgaida tas izziņotais policijas preses brīfings, tad redzēs, kas tur īsti ir.

Bet aizturētas 110 personas – tas ir stipri vērienīgi.

Tā ēdināšanas pakalpojumu sniegšana gan ir fufelis. Tā Sirtaki ir firma bez apgrozījuma. Uz to jauno 1993. gadā dzimušo džeku pārrakstīta aprīlī, tad arī pamatkapitāls palielināts no 2€ uz 2800€. Drīzāk izskatās, ka kaut kāda kārtējā PVN shēma.

+1
0
Atbildēt

1

traductrice 15.08.2017. 12.00

nu tad beidzot arī ceļiniekus sāk tramdīt. Ar nepacietību gaidu turpinājumuS.

+1
-4
Atbildēt

4

    edge_indran > traductrice 15.08.2017. 12.20

    —————

    Nu, tad beidzot arī ceļinieku (pleskavnieku) sētais sāk nest augļus! Turpinājums sekos….

    Māris Gailis: Valsts pārvaldei jābūt servisa organizācijai

    http://zinas.nra.lv/_mm/photos/2016-10/540px/201728_64e3c8a6fc.jpg

    http://nra.lv/latvija/187053-maris-gailis-valsts-parvaldei-jabut-servisa-organizacijai.htm

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > traductrice 15.08.2017. 12.25

    to traductrice

    Tūlītās, tikai kurpju šņorītes izgludinās! Kas tad papildinās Vienotības “obšķaku”?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Centrum > traductrice 15.08.2017. 12.31

    Lasītnepratēji par ātru sapriecājās.Aizturēšanas notikušas saistībā ar uzņēmumu,kura darbības joma ir restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 15.08.2017. 14.59

    ————–

    Jurģis Liepnieks:”…Taču šis viss ir skaidrs un acīmredzams. Tas, kas mani pārsteidz diskusijā par (..), ir tas, ka ne reizi neizskan tikpat svarīga, ja ne vēl svarīgāka pat ne liberālas, bet jebkuras nekomunistiskas iekārtas viena no fundamentālākajām vērtībām – privātīpašums ir svēts!”Puaro.lv, ( TIESISKUMS,14. AUGUSTS, 2017.)

    =======================================================================================

    Drīz arī Liepnieku u.c. ļoti “zinošos” iemācīs lasīt no jaunas ābeces. Laiks apjēgt, ka “privātīpašums ir svēts, taču valsts intereses (GE) vēl svētākas!”

    http://www.words-chinese.com/images2/chinese_symbols_for_state_9054_2_117.png

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu