Protesta akcijā aizturētajam Krievijas opozicionāram Navaļnijam piespriež 15 dienu arestu • IR.lv

Protesta akcijā aizturētajam Krievijas opozicionāram Navaļnijam piespriež 15 dienu arestu

27
Aleksejs Navaļnijs tiesas zālē. Foto: Dmitry Serebryakov, TASS/LETA.

Krievijā Maskavas Tveras rajona tiesa pirmdien, 27. martā, piespriedusi dienu agrāk pretkorupcijas protesta akcijā aizturētajam opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 15 diennakšu arestu un naudas sodu.

Navaļnijs tika apsūdzēts neatļautu protesta akciju rīkošanā un par nepakļaušanos policijai, ziņo raidsabiedrības BBC krievu redakcija.

Par otru administratīvo protokolu — pārkāpumiem masu pasākumu norisē — politiķi sodīja ar 20 000 rubļu (aptuveni 320 eiro) lielu naudas sodu.

Navaļnijs tiesā uzsvēra, ka nav vainīgs, jo oficiāli iesniedza pasākuma pieteikumu, bet Maskavas mērija uz to nav atbildējusi.

Savukārt Navaļnija advokāte paziņoja, ka viņiem nebija iesniegti lietas materiāli par nepakļaušanos policijai, un lūdza lietas izskatīšanu atlikt līdz otrdienai, taču tiesa šo lūgumu noraidīja, dodot aizstāvībai piecas minūtes, lai sagatavotos.

Aizstāvība arī lūdza nopratināt Navaļnija aizturēšanas aculieciniekus, kuri jau atradās tiesas zālē, bet arī šo lūgumu tiesa noraidīja.

Protestu iemesls ir Navaļnija vadītā “Fonda cīņai pret korupciju” sagatavotais pētījums par iespējamiem Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva slepenajiem aktīviem un plašo korupcijas tīklu. 

Komentāri (27)

Es 28.03.2017. 08.19

Navaļnijs ir spēlmanis… Izcils spēlmanis! Viņš ar ļoti sliktām kārtīm visu laiku ceļ likmes. Un spēles likmes ceļās. Viņā var redzēt spēlmaņa azartu. Plika kā baznīcas žurka pret biezajiem vecajiem runčiem, spēlmaņa azartu. Vienīgais, par ko baidos, ka šī spēle var beigties ar lodi vai reālu cietumsodu labākajā versijā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu