Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs nolēmis pamest amatu • IR.lv

Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs nolēmis pamest amatu

7
Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs. Foto: Ieva Čīka, LETA.

Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs nolēmis atkāpties no amata, aģentūrai LETA pastāstīja ostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs nolēmis atkāpties no amata, aģentūrai LETA pastāstīja ostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Viņš norādīja, ka šodien ostas valdes sēdē tika saņemts Loginova iesniegums ar lūgumu no šā gada 10.marta viņu atbrīvot no amata.

Rīgas brīvostas valde pieņēma iesniegumu un uzdeva ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdē 22.februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks.

Plašāku komentāru par šāda Loginova lēmuma iemesliem Gailītis nesniedza. Ar Loginovu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ostas pārvaldnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) norādīja, ka patlaban atrodas darba vizītē Baltkrievijā. Komentārus viņš sniegšot pēc atgriešanās Rīga un apstākļu noskaidrošanas.

Loginovs Rīgas brīvostas pārvaldnieks ir kopš 1998. gada pavasara.

Loginova darbības laikā viņu vairākkārt mēģināts atcelt no amata, bet visi mēģinājumi bijuši neveiksmīgi.

Pret Loginovu tika ierosināta arī krimināllieta, apsūdzot viņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, veicot nelikumīgus ziedojumus un nelikumīgu prēmiju izmaksu, kas radījis smagas sekas. Pirmajā instancē Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa janvāra sākumā gan viņu, gan lietā otru apsūdzēto — Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku — attaisnoja. Apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminētajos noziegumos neatzina.

Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apgrozījuma ir lielākā osta Latvijā.

Komentāri (7)

traductrice 25.01.2017. 13.48

Formālais iemesls – “valstī noteiktā oficiālā pensionēšanās vecuma sasniegšana” :).

Nešaubos ne mirkli, ka nesen soc.apdrošin. institūciju sniegtās ziņas, ka pensionāru pulciņam ir pievienojies vēl viens vārdā nenosaukts “pensionārs”, kura pensija būšot virs 6 štukām, ir šis pats. Prieks, ka “darbs nes augļus”. Varēs dzīvoties pa Kanārijiem, braukāt ar bentlijiem un baudīt parasta pensionāra dzīvi un ne knabi, ne vidi, ne valsts kontroles nemaitās dzīvi.

+12
-1
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 25.01.2017. 13.40

vai nesaak svilt pakaļa?

+7
-2
Atbildēt

0

Krotow 25.01.2017. 13.55

Tagad būs pensionārs ar 5000+ EUR pensiju. Un no pie varas esošajiem nevienam nekas nav sakāms :)

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu