Smiļģa Teātra muzejā notiks monoizrāde "Vienkauja" • IR.lv

Smiļģa Teātra muzejā notiks monoizrāde “Vienkauja”

22
NULL

Leļļu teātra monoizrāde pieaugušajiem

Trešdien, 4. janvārī plkst.20 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks Māras Gaņģes iestudētā monoizrāde “Vienkauja”, raksta aģentūra LETA. Izrāde “Vienkauja” ir askētiska un neverbāla leļļu teātra monoizrāde pieaugušajiem. 

 “Vienkauja” ir Gaņģes debija, kas iesāk konceptuālus meklējumus leļļu teātra žanrā. 2016.gada LKA teātra festivālā “Patriarha rudens” režisore saņēma speciālu balvu no ekspertu komisijas pārstāvja, profesora Raimonda Brieža. 

Izrādē spēlē Artūrs Putniņš, par muzikālo izpildījumu rūpējās Mārtiņš Jurjāns un Oto Andreļūns, par gaismām – Dainis Sumišķis, savukārt izrādes plakāta dizainu veidoja Evija Ābele. 

Biļetes uz izrādi var iegādāties www.bilesuparadize.lv un pirms izrādes muzeja kasē. 

Vēl viena “Vienkaujas” izrāde notiks 6.janvārī. 

Gaņģe LKA maģistra programmā studē režijas mākslu, viņas virziens ir leļļu teātra režija. Režisore ir uzkrājusi starptautisku pieredzi, pusgadu dzīvojot Polijā, Vroclavā, kur specializējās leļļu režijā un dažādās leļļu tehnikās. Savukārt 2015.gada pavasara semestrī Gaņģe bija Somijā, Turku Mākslas akadēmijā, kur leļļu teātra nodaļā gatavoja lelles diplomdarba izrādei.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu