Vilks: Piebalgs "Vienotības" glābšanā iesaistījās par vēlu • IR.lv

Vilks: Piebalgs “Vienotības” glābšanā iesaistījās par vēlu

33
Toreizējais finanšu ministrs Andris Vilks partijas kongresā 2012. gadā. Foto: Lita Krone, LETA.

Bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs par vēlu iesaistījās partijas “Vienotība” glābšanā, uzskata viens no bijušajiem partijas vadošajiem politiķiem, bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

Bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs par vēlu iesaistījās partijas “Vienotība” glābšanā, uzskata viens no bijušajiem partijas vadošajiem politiķiem, bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” kritiski vērtēja pašreizējo “Vienotības” situāciju un ir skeptisks par tās nākotnes izredzēm, ziņo aģentūra LETA.

Vilks pauda, ka tas, ko “sastrādāja” bijusī partijas vadītāja Solvita Āboltiņa, “Vienotības” politiķi Dzintars Zaķis un Jānis Junkurs, vairs neesot “sasmeļams”.

Vilks atzina, ka joprojām ir “Vienotības” biedrs, jo neesot vēl partijas birojā nogādājis iesniegumu par izstāšanos.

Vienlaikus viņš atzina, ka nezina, par ko balsot nākamajās vēlēšanās. “Ceru, ka būs piedāvājums, par ko balsot,” sacīja bijušais finanšu ministrs. Vilks ticot, ka iespējams izveidot pragmatisku cilvēku politisko piedāvājumu, kas nebūtu protesta piedāvājums. Vilks pats gan negrasoties pretendēt uz atgriešanos Latvijas politikā.

Kā ziņots, Vilks bija finanšu ministrs Valda Dombrovska (V) vadītajās valdības no 2010. gada līdz 2014. gadam, kad viņš nestartēja Saeimas vēlēšanās un nolēma aiziet no politikas.

No šī gada viņš strādā Eiropas Investīciju bankā (EIB).

Komentāri (33)

nomale 29.12.2016. 17.17

Skaisle. Kas Piebalgam būtu reāli jādara? Jāiet uz visu banku!!!

1. Jāizmēž Vienotības staļļi no visādām Āboltiņām un Zaķiem.

2. ATKLĀTI jārunā par visiem Vienotības biedru pārkāpumiem vēlēšanu laikā un pirmkārt jau par Āboltiņas-Junkura saspēli.

3. Jāizvērtē partijas reitingi un ATKLĀTI jāatzīst savas kļūdas un ATKLĀTI tās jāizvērtē.

4. Jāatgriežas pie partijas programmas un ideāliem.

5. Jānosprauž sarkanās līnijas, ja nepieciešams jāizvirza ultimāti.

6. Nekādu kompromisu tiesiskuma jomā. Ja nepieciešam tad jāaiziet opozīcijā skaļi aizcērtot durvis!

Tikai tad var cerēt uz vēlētāju atgriešanos!

+13
-1
Atbildēt

4

    edge_indran > 29.12.2016. 17.27

    ———–

    00. Ja par sponsoru vēlmēm aizmirsīsi, tad aiz “veiksmes stāsta” durvīm paliksi!

    “Labāk vienu gruntīgu sponsoru dabūt, nekā 100 āboltiņas un zaķus bezjēgā trenkāt!”

    http://uk.itvnet.lv/article/financenet/582493_506x285.jpg

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 29.12.2016. 17.32

    Jautājums – vai Piebalgam to visu vajag ? padomā – aizmēzt Āboltiņu, viņķeli, straujumu – tu to spēj apjēgt? Vieglāk ar plikām rokām ozolu izkustināt.

    man politiķi bieži saistās ar kanibāliem – par tiem saka, ka ja vienreiz cilvēku gaļu nogaršojuši – no to tās vairs nespēj atteikties – tā arī ar politiķiem – ja vienreiz apzagušies – nesodīti – gribas vēl un vēl un ideāli nekad nav kaitējuši – vienmēr var lozungus izvilkt un pavicināt tā – skatam

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 29.12.2016. 21.13

    Saprotams, ka tā būtu vienīgā iespēja, lai celtu V reitingu, es pirmais tad Piebalgam aplaudētu.

    BEt, nekas tāds nevar notikt pēc noklusējuma, jo tad Piebalgs būtu pirmais, kas zaudētu.

    V spice ir pilnībā iesaistīta Latvijas korumptīvajā sistēmā, un arī negrib zaudēt ne labus amatus, ne savas ietekmes sfēras, par principiem šai valstī labāk vispār nerunāt, tādi šait nav nevienai partijai.

    V cer, ka gan jau daudzi nosacītie “liberāļi” tāpat par to nobalsos, jo pārēj’as partijas ir vēl pretīgākas, un tā, visdrīzāk, arī būs, savus 5-6% tā dabūs.

    Aiziet opozīcijā – šai valstī tādu soli maz kurš novēretēs, it sevišķi, situācijā, kad V ir galīgi zaudējusi visus savus principus, V kodolelektorāts balsos par V jebkurā gadījumā, kaut, protams, tā skaits ievērojami krities.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > 29.12.2016. 17.36

    Ja Piebalgs grib vadīt partiju arī pēc nākamajām saeimas vēlēšanām, tad jā – viņam to vajag.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

nomale 29.12.2016. 17.05

Piekrītu, ka Vienotībai kā partijai nav nekādas nākotnes. Pārāk jau plaši pavēra savulaik savas durvis. Tagad tur savākusies publikai kuras vairākumam par demokrātiju un tiesiskumu nospļauties. Tieši pēdējie kongresi parādīja partijas patieso seju. Vidiņa runas slāpēšana ar aplausiem bija vāks visam.

+10
-6
Atbildēt

1

rinķī apkārt 29.12.2016. 16.32

…Vienlaikus viņš atzina, ka nezina, par ko balsot nākamajās vēlēšanās. “Ceru, ka būs piedāvājums, par ko balsot,” sacīja bijušais finanšu ministrs. …+++ vispirms Kairišs, tagad Vilks, nebrīnīšos, ka līdz Saeimas vēlēšanām šim viedoklim pievienosies vēl kādi padsmit “slavenības”, un rezultātā Latvija, kuru pazīstam, būs pazaudēta.

Kā Kairišs, tā Vilks tai vietā, lai norādītu uz konkrētu, sev tuvu politisko partiju kļūdām, pateiktu tām priekšā, kas politiķiem būtu jādara, lai viņi atgūtu vēlētāju uzticību, aicina dibināt kārtējās “laimes partijas”, starp kurām tad sadalītos liela daļa visdrīzāk Vienotības atbalstītāju balsis. Un rezultāts šādam scenārijam – SC veido koalīciju un sastāda valdību.

+6
-2
Atbildēt

1

    dzeris49 > rinķī apkārt 29.12.2016. 20.33

    Nu brauc uz Latviju, ko tad tu pats no šejienes aizmuki, un māci mums patriotismu no tās Vācijas?

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu