Sīrijas nemiernieki zaudējuši visus Alepo ziemeļaustrumu rajonus • IR.lv

Sīrijas nemiernieki zaudējuši visus Alepo ziemeļaustrumu rajonus

35
Foto: AFP-LETA

Pilsoņkarā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 300 tūkstoši cilvēku

Sīrijas nemiernieki zaudējuši visus Alepo ziemeļaustrumu rajonus, pirmdien paziņoja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR), vēsta aģentūras LETA-AFP. Sīrijas valdības karaspēks Alepo ziemeļos ieņēmis Sahuras, Hajdarijas un Šeih Hodras rajonus, bet kurdu spēki no nemierniekiem pārņēmuši Šeih Faresas rajonu, norādīja SOHR.

“Nemiernieki zaudējuši kontroli pār visiem rajoniem Alepo austrumu daļas ziemeļos, un tā ir viņu smagākā sakāve, kopš viņi 2012.gadā ieņēma šo pilsētas pusi,” sacīja SOHR direktors Rami Abderrahmans. Sīrijas valdības karaspēks strauji virzās uz priekšu, vēsta valdībai tuvais laikraksts “Al Watan”.

Nākamais operācijas posms būs “sadalīt atlikušo apvidu drošības rajonos, kas būs viegli kontrolējami, un tad secīgi tos ieņemt”. Uzbrukuma rezultātā “kaujinieki būs spiesti padoties vai pieņemt nacionālā izlīguma plānu atbilstoši Sīrijas valsts nosacījumiem”, skaidro “Al Watan”.

Alepo austrumdaļa nemiernieku rokās nonāca 2012.gadā, bet 22.septembrī sākās režīma spēku operācija tās atgūšanai, ko atbalstīja Krievijas kara aviācija. Krievija Rietumu pārmetumus par piedalīšanos Alepo operācijā noraida un uzsver, ka viens no nemiernieku grupējumiem, pret kuriem šajā pilsētā izvērsts uzbrukums, ir ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautais džihādistu grupējums “Al Nusra”.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstīgi jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku. Tas izraisījis plašu bēgļu plūsmu no kara plosītās valsts uz kaimiņvalstīm, radot krīzi arī Eiropā.

 

Komentāri (35)

klejotājs 28.11.2016. 22.01

Lūdzu, te jums ir atkal vājprātīgā, nepieskaitamā deģenerāļa/atriumsa izvirdums. Šo jau sen vajadzēja trakomājā iesēdināt kopā ar edžu. Edzu jau var tāpat, bez trako savaldāmā krekla.

+1
-1
Atbildēt

0

atrium 28.11.2016. 13.26

Vai tiešām ir normāli atgremot fašistisko izdzimteņu bidlotānas propagandu? “Sīrijas nemiernieki” ir prokremliskā mērgļa ar žirafes kaklu, opozīcija. Sīrijas karā bojāgājušie ir uz Puķina melnās makakas, Obamas, sirdsapziņas un viņš kopā ar visu ģimeni būtu izdodams bojāgājušu tuviniekiem sodīšanai.

+1
-2
Atbildēt

1

    Miervaldis > atrium 28.11.2016. 18.12

    Ja Latvijā būtu Asada tipa diktators, kurš paziņotu, ka atriums ir mērkaķis un bidlo un kā tāds nav pelnījis tiesības dzīvot, kādu dziesmu tad atriums dziedātu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu