Loginovs no tēva - zvejnieka mantojis "Maybach" • IR.lv

Loginovs no tēva – zvejnieka mantojis “Maybach”

24
Leonīds Loginovs. Foto: R.Ekmanis, LETA

Brīvostas pārvaldnieka deklarācijās desmitiem tūkstošu skaidrā naudā un dāsni dāvinājumi

Iespaidīgs autoparks, desmitiem tūkstošu eiro skaidrā naudā un dāsni dāvinājumi – tas viss atrodams Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova deklarācijās, izpētījis Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Pirms diviem gadiem Loginovs no tēva – zvejnieka mantojumā saņēmis luksus automašīnu “Maybach”.

Ne tikai Loginovs, bet arī viņa sieva un citi ģimenes locekļi strādā vai kādu laiku strādājuši Brīvostā. Darbs ostā ģimenei ir finansiāli ienesīgs. Tā kā pārējiem Loginova ģimenes locekļiem amatpersonu deklarācijas nav jāiesniedz, nav zināms, kāda ir Loginovu ģimenes bagātību kopējā vērtība, kurš un kādā veidā to ieguvis. Loginova 87 gadus vecais tēvs Viktors, kurš bijis zvejnieks, pirms diviem gadiem dēlam atstāja mantojumu – 700 tūkstošus eiro un automašīnu “Maybach”.

Brīvostai šis nav bijis tik veiksmīgs laiks. Pēdējos gados samazinājies ostā apkalpoto prāmju pasažieru skaits. Kopš 2014.gada par 10% sarukuši pārkrauto kravu apjomi. ,”Jā, bet nu labi, tas viens miljons pie 40 neko neizsaka un nav jau tāds ievērības cienīgs,” par kravu samazinājumu nosaka Loginovs. Viņaprāt, visticamāk, uzmanību nebūtu jāpievērš ne pret viņu celtajai apsūdzībai, ne policijā sāktajam kriminālprocesam. Iespējams, lai novērstu uzmanību no faktiem, tiek uzsvērta asā vārdu apmaiņa Loginova un valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas starpā. Jau ziņots, ka pārkāpumus Brīvostas darbībā savulaik atklājusi arī Konkurences padome.

Valsts kontrole aprēķināja, ka soda naudās un ar pārkāpumiem saistītās tiesvedībās Brīvosta zaudējusi vairāk nekā vienu miljonu eiro, par miljonu eiro kādam uzņēmumam Krievu salā “uzdāvinājusi” noliktavu, tūkstošus maksājusi par darbiem firmām, kas bija jāizdara pašiem Brīvostā strādājošajiem.

Loginovs apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu ar, iespējams, nelikumīgiem ziedojumiem. Tomēr Brīvostas valde, kuras dalībnieki saņem dāsnu atalgojumu, balsojusi par viņa palikšanu amatā, vien norādot – lai par to lemj tiesa. Brīvostas valdē ir četri pārstāvji no Rīgas domes un tikpat daudz no nozares ministrijām. Pērn valde no Brīvostas pārvaldes atalgojumā saņēmusi šādas summas: Andris Ameriks – 53 658,41 eiro, Mihails Kameņeckis – 50 810,34 eiro, Nils Ušakovs – 50 810,34 eiro, Vadims Baraņņiks – 45 418,08 eiro, Baiba Bāne – 50 810,34 eiro, Artis Stucka – 45 418,08 eiro, Baiba Broka – 45 438,08 eiro.

Komentāri (24)

zanE. 29.08.2016. 07.57

….mjā….tā bilde ir daiļrunīga…kurš gan iebildīs pret Loginova lēmumiem, ja līdz ar to tiek apdraudēts viņa atalgojums!?!…iegūt amatu Brīvostas valdē – tikpat kā vinnēt loterijā….

http://pbs.twimg.com/media/Cq98HNJWYAInWNK.jpg

+19
-2
Atbildēt

2

    moonlight > zanE. 29.08.2016. 14.24

    zanE ….

    Protams, ne ar visām parpalām čekas nopirktā un sakompromitātā Vienotība, kuras olas čekisti jebkurā brīdī var izņem no čekas lombarda seifa un iemest blenderī, lai pagatavotu proteīna kokteili.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    cabulis > zanE. 29.08.2016. 09.05

    Labi, labi! visu jau nu paturēt neļauj, kaut kas ir jāziedo partijai! Bet mīnusos jau nu arī nav. Un, ja skatās perspektīvā būs lielāka pensija, atkal uz līdzpilsoņu rēķina.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

andrejs_gr 29.08.2016. 09.02

1) Loginovam taisnība – viņš patīk visiem. Tiem visiem, kuru intereses viņš apkalpo un nodrošina. Pretējā gadījumā viņš jau nākamās darbdienas rītā atklātu, ka viņa caurlaide darbavietā vairs nedarbojas…

2) Politisko ostu valžu pastāvēšanas galvenais mērķis ir nodrošināt partiju spices intereses ostās, kur galvenais, protams, ir naudas pārpumpēšana partiju finansēšanai. Ar “algām”, kas tiek maksātas valdes locekļiem, ir “jādalās”. Vienkāršākais un zināmākais veids – ziedojot. Vēl ir arī citi – slēptāki veidi, kas tāpat nav pretrunā ar likumu. Cilvēki, kas tiek tur iecelti, jau pirms stāšanās amatā, protams, to visu zina. Citādi jau viņi tur nemaz nevarētu nokļūt. Un tādas barotavas ir arī citos uzņēmumos – Lattelecom, LDz, LVC airBaltic, u.c.

+13
-1
Atbildēt

1

KoKatrina 29.08.2016. 08.21

Jāievieš Ritas Aksenokas ieteikums – prezumpciju par noziedznieku noteikt agrāk, nevis tikai ar spēkā stājušos notiesājošu spriedumu. Amatpersonas statusu jāaptur jau līdz ar saukšanu pie kriminālatbildības.

Bet visi, protams, būs bailīgi uz ko tādu iziet, jo var gadīties nepatiesi apsūdzētie utt. Vai tiešām Rietumu demokrātijās arī gaida līdz pēdējam tādus lembergus uc.

+12
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu