Ešenvalda "Ziemeļu gaismas" pirmizrāde Liepājā • IR.lv

Ešenvalda “Ziemeļu gaismas” pirmizrāde Liepājā

32
Publicitātes foto

Lielās mūzikas balvas 2015. gada laureāta nominācijā “Gada uzvedums” – Ērika Ešenvalda multimediālās simfonijas “Ziemeļu gaisma “pirmizrāde Kurzemē notiks 12. augustā koncertzālē “Lielais dzintars ” festivāla “Liepājas vasara” ietvaros.

Teiksmaino uzvedumu palīdzēs uzburt Liepājas Simfoniskais orķestris un Valsts Akadēmiskais koris “Latvija ” ar Māri Sirmo pie diriģenta pults.

Komponists Ēriks Ešenvalds ar sajūsmu atceras brīžus no ekspedīcijām, kuru laikā apkopoja stāstus un leģendas par vienu no iespaidīgākajiem planētas atmosfēras fenomeniem – ziemeļblāzmu. “Ziemeļblāzmu redzējis nebiju, vajadzēja rakstīt desmit minūšu skaņdarbu korim, izdomāju, ka tas būs par ziemeļblāzmu. Aizbraucu aiz polārā loka Norvēģijas ziemeļos un, kad ziemeļblāzmu ieraudzīju, sapratu, ka ar 10 minūtēm korim nepietiks,” atceras komponists.

Vairākās ekspedīcijās gūtie iespaidi un emocijas bija tik spilgti, ka Ē. Ešenvalds radīja multimediālu simfoniju, kurā mūzika mijas ar dažādu tautu stāstiem par teiksmaino polārblāzmu. Izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, stāstnieki no tālienes būs kopā ar skatītājiem arī koncerta zālē Liepājā.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu