Nūlande: ASV sankcijas būs spēkā, kamēr Ukraina neatjaunos savu varu Krimā • IR.lv

Nūlande: ASV sankcijas būs spēkā, kamēr Ukraina neatjaunos savu varu Krimā

10
Viktorija Nūlande. Foto: AFP/LETA

Ja netiks īstenotas Minskas vienošanās, ASV draud pastiprināt sankcijas

ASV ir gatava ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju, ja Minskas vienošanās par situācijas noregulējumu Donbasā arī turpmāk tiks pārkāpta, Kijevā sestdien teica ASV valsts sekretāra palīdze Eiropas un Eirāzijas jautājumos Viktorija Nūlande.

„Sankcijas darbosies tik ilgi, kamēr Minskas vienošanās nebūs pilnībā īstenotas. Kad tas būs noticis, ieskaitot Ukrainas valsts tiesības uz tās suverēno robežu, mēs varēsim sākt dažas sankcijas samazināt, taču ja Minskas vienošanās arī turpmāk tiks pārkāpta, var tikt ieviestas vēl lielākas sankcijas, un mēs aicināsim to darīt arī mūsu Eiropas partnerus,” teica Nūlande.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka sankcijas pret Krimu paliks spēkā līdz laikam, kad Ukraina pussalā atjaunos savu suverenitāti, Nūlandes teikto Kijevā atstāsta aģentūra UNIAN.

Kā zināms, Krievija 2014.gada martā pēc karaspēka ievešanas anektēja Krimu un sāka destabilizēt situāciju Donbasā. Krievija Austrumukrainas teroristiem piegādā ieročus un regulāri turp sūta savus kaujiniekus un „humānās palīdzības” kravas.

ES, ASV, Kanāda, Japāna, Austrālija un daudzas citas valstis ieviesušas sankcijas pret Krieviju. Pēc ekspertu aplēsēm, Krievija starptautisko sankciju dēļ zaudējusi 98 miljardus eiro.

 

Komentāri (10)

nomale 12.09.2015. 20.30

Lūk šī ir laba ziņa! Eiropas līderiem derētu pamācīties ilgtermiņa politiku no ASV!

+8
0
Atbildēt

0

Viedoklis_lv 13.09.2015. 09.49

Līdz pilnīgai putina režīma kapitulācijai

+3
0
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 13.09.2015. 01.23

Degrades krieviju lidz zimbabves limenim

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu