Junkers aicina vienoties par obligātu 160 000 imigrantu uzņemšanu (papild.) • IR.lv

Junkers aicina vienoties par obligātu 160 000 imigrantu uzņemšanu (papild.)

141
Žans Klods Junkers. Foto: AFP/LETA

EK tuvākajās dienās vērsīsies pret valstīm, kas nepilda ES tiesību normas par patvēruma meklētājiem

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) par stāvokli Eiropas Savienībā (ES) paziņojis, ka EK ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas, vēsta LETA/AFP.

“Eiropas Savienībai tagad nav laika baidīties, tagad ir laiks drosmīgai rīcībai,” savā pirmajā uzrunā par stāvokli ES pavēstīja Junkers.

Kā norādīja Junkers, vienošanās par 160 000 bēgļu sadali pa dalībvalstīm ir jāpieņem nākamajā nedēļā gaidāmajā ES tieslietu un iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē.

“Tie ir 160 000, kas Eiropai ir jāuzņem savās rokās, tas ir jādara obligātā kārtā. Es aicinu [Eiropas] Padomi iekšlietu ministru sanāksmē 14.septembrī vienoties uzņemt 160 000,” pavēstīja Junkers.

Viņš vienlaikus brīdināja dalībvalstis nevadīties pēc reliģijas, lemjot par bēgļu uzņemšanu. “Kad runa ir par bēgļiem, nav reliģijas, nav ticības, nav filozofijas,” sacīja Junkers. “Mēs nešķirojam.”

Tāpat viņš pavēstīja, ka EK tuvākajās dienās vērsīsies pret valstīm, kas nepilda ES tiesību normas par patvēruma meklētājiem. “Tas ir uzticamības jautājums, lai dalībvalstis pildītu starptautiskās un Eiropas tiesības, par kurām esam kopīgi vienojušies,” norādīja Junkers.

Viņš teica, ka patvēruma meklētājiem jādod iespēja strādāt no pirmās dienas, kamēr viņu statuss tiek izskatīts. Patlaban to ES likumdošana neļauj, norāda savā tviterziņojumā no Strasbūras LTV korespondente Ilze Nagla. 

Junkers teica: “Es stingri atbalstu ļaut patvēruma meklētājiem strādāt un pelnīt pašiem savu naudu, kad notiek patvēruma piešķiršanas process. Darbs ir cieņas jautājums. Mums ir jādara viss, lai mainītu mūsu nacionālo likumdošanu, lai ļautu strādāt bēgļiem no viņu ierašanās pirmās dienas.”

Viņa arī citē Junkera teikto par Sīrijas bēgļiem: “Ja tie būtu jūs ar savu bērnu rokās un jūsu pasaule būtu sabrukusi, jūs maksātu jebkuru cenu.” 

Viņš arī uzsvēra, ka bēgļu plūsmas radītās problēmas neietekmēs Šengenas sistēmu. “Šīs komisijas mandāta laikā Šengenas sistēma netiks atcelta,” paziņoja Junkers.

Runājot par Baltijas valstīm, Junkers teica, ka ES valstu robežas un drošība ir neaizskaramas. “Es vēlos, lai Maskava to skaidri saprot.”

Savukārt par situāciju Ukrainā Junkers teica, ka nepieciešams aizsargāt ukraiņus, veicināt bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem ar ES un sniegt finansiālu atbalstu.

Vācijas kanclere Angela Merkele aicinājusi Eiropas Savienību (ES) vienoties par proporcionālu bēgļu sadalījumu, nenosakot konkrētu skaitu, kas nozīmē iet tālāk, nekā paredzēts trešdien publiskotajā Eiropas Komisijas (EK) plānā.

“Mums nepieciešama saistoša vienošanās par bēgļu sadali saskaņā ar taisnīgiem kritērijiem dalībvalstu starpā,” Merkele sacīja parlamentā.

“Mēs nevaram teikt, ka mēs sadalīsim noteiktu bēgļu skaitu. Drīzāk mums jādomā par to, kā mēs varam tikt galā ar bēgļiem, kuri šeit ierodas. Mēs nevaram vienkārši noteikt griestus un sacīt, ka mums ir vienalga par visu, kas tos pārsniedz,” teica Vācijas kanclere.

Kariņš: Valdībai jāuzstāj uz konkrētu lēmumu ES ārējo robežu stiprināšanai

Lemjot par bēgļu uzņemšanu Latvijā, valdībai būtu jāuzstāj uz konkrētiem un savlaicīgiem risinājumiem Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu stiprināšanai, aģentūrai LETA sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V).

Viņš norādīja, ka ES ārējo robežu stiprināšana ir viens no situācijas risinājuma soļiem, kurus EP piedāvāja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers. Kariņš uzsvēra, ka Junkers paudis nepieciešamību stiprināt ES ārējo robežu, izstrādāt sistēmu, kā bēgļi no kara skartajām teritorijām varētu legāli ierasties ES, izveidot krīzes fondu, kā arī atslogot tās valstis, kurās jau tagad ieradies liels skaits bēgļu.

No Latvijas viedokļa ir svarīgs jautājums par ārējo robežu stiprināšanu, pārliecināts Kariņš. Bēgļu izmitināšana Latvijā jāskata pakārtoti šim procesam, lai tālāk varētu pieņemt lēmumus par bēgļu integrāciju sabiedrībā, kā arī iesaisti darba tirgū. Runājot par to, kādā veidā iespējams stiprināt ES ārējo robežu, Kariņš norādīja, ka jānodrošina pastiprināta krasta apsardze Vidusjūrā, kā arī sauszemes robežu pārskatāmība.

“Problēma ir kļuvusi daudz nopietnāka un lielāka, nekā tika domāts līdz šim,” sacīja Kariņš, tādēļ, lai pie jautājuma par papildu bēgļu uzņemšanu neatgrieztos ik pēc mēneša, robežu stiprināšana ir īpaši būtiska.

Kariņš uzskata, ka Latvijai būtu jāuzstāj, ka robežu stiprināšana notiek tagad, “nevis kaut kad nākotnē”. Eiroparlamentārietis neizslēdz, ka šādu uzstādījumu varētu izvirzīt valdība, pirms piekrist uzņemt papildu bēgļus.

Runājot par iespējamām sekām, kas varētu rasties, ja Latvija tomēr bloķētu lēmumu par bēgļu pārdali, Kariņš uzsvēra, ka Latvijā tiek ieguldīti lieli turīgāko ES dalībvalstu līdzekļi, turklāt ES viss balstās uz sadarbību.

Ņemot vērā Latvijas sabiedrības satraukumu par iespējamiem riskiem, uzņemot bēgļus, Kariņš uzsvēra, ka to vairo nespēja “redzēt lietām galu”, proti, patlaban valstis nevar būt pārliecinātas par to, ka piedāvātais dalījums būs galīgs un ka atkal un atkal nevajadzēs pārdalīt arvien jaunus bēgļus.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (141)

nomale 09.09.2015. 11.43

Un ko Junkers teiks pēc pāris mēnešiem, kad Eiropas krastā būs izkāpuši vēl 1,6 miljoni bēgļu, vai pēc gada kad to būs 16 miljoni? Atļaut strādāt ir labi, bet pašreizējā situācijā tas ir kā plāksteris mironim. Pirmkārt, jābeidz sūtīt šie “uzņemsim visus” signāli ekonomiskajiem bēgļiem un kontrabandistiem. Otrkārt, bēgļu jautājums jārisina bēgļu izcelsmes zemēs!

+28
-12
Atbildēt

13

    Aldis-2 > 09.09.2015. 15.04

    “Le Figaro” raksta:

    Les accords de Schengen au coeur de la crise migratoire

    (Šengenas vienošanās ir migrācijas krizes centrā)

    Certains veulent le susprendre, d’autres le réformer, ou encore le supprimer tout bonnement.

    (Daži to grib apturēt, citi reformēt, vēl citi atcelt pavisam.)

    Schengen. Le mot est dans toutes les bouches, comme la formule magique qui pourrait résoudre la crise migratoire en Europe. Ségolène Royal a admis que sa suspension n’était pas «tabou». Avant elle, plusieurs voix de droite ont réclamé sa suppression. Le retrait de la France des accords de Schengen était même une promesse de campagne du candidat Sarkozy en 2012.

    (Šengena. Vārds visās mutēs, kâ maģiska formula, kas varētu atrisināt migrācijas krizi Eiropā. [sociāliste] Rojale ir atzinusi, ka [Šengenas] apturēšana vairs nav tabu. Pirms viņas vairāki labējie ir pieprasījuši [Šengenas] atcelšanu. Francijas atkāpšanās no Šengenas vienošanās bija pat pirmsvēlēšanu solījums 2012.gada Sarkozija vēlēšanu kampaņā.)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > 09.09.2015. 22.46

    …Raicha…kā tad tā?…ziņnesi šausi nost, ja ziņa Tev netīkama?… :)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 09.09.2015. 12.21

    pilnīgi pareizi!

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    zanE > 09.09.2015. 19.56

    …cerams, ka pateiksiet paldies Aldim arī pat izsmeļošu informāciju, kas skar tēmu par viendzimuma attiecībām…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 09.09.2015. 22.52

    Tā informācija nebija franciski.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Raicha > 09.09.2015. 21.35

    Negodīgi tā spēlēt, zanE:)

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    guna > 09.09.2015. 17.46

    Tiešām paldies, Aldi! Vismaz kaut kāds cits viedoklis un informācija, citādi no BBC, Euronews &Co propogandas jau vēmiens nāk.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 09.09.2015. 12.40

    Latvijai iedalīto imigrantu skaits aug katru dienu.

    Pirms divām dienām bija 250.

    Aizvakar bija 526.

    Vakar bija 800.

    Šodien jau ir 1040.

    http://i.f1g.fr/media/figaro/805×1389/2015/09/08/INFa068e0f6-5646-11e5-ab39-3058de72d967-805×1389.jpg

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 09.09.2015. 14.55

    “Le Figaro” raksta:

    Migrants : à Munich, la solidarité a atteint ses limites

    (Migranti: Minchenē ir sasniegts solidāritātes limits)

    Dans la capitale bavaroise, les places manquent désormais et les réfugiés sont envoyés dès que possible dans d’autres villes allemandes.

    (Bavāriešu galvaspilsetā vairs nav vietu un begļi tiek sūtīti tālāk uz citām vācu pilsētām.)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 09.09.2015. 15.29

    Vakar “Le Figaro” bija interesants raksts, ko uzrakstījis speciālists starptautiskajās attiecībās un stratēģijās

    L’Europe allemande court à sa perte

    (Vācu Eiropa dodas pretī savai sagrāvei)

    L’Allemagne, pour sortir de la banqueroute, culpabilise ceux qui ferment la porte de l’Europe. Le fardeau européen que l’Allemagne consent d’abord à prendre sur ses épaules est finalement trop lourd pour elle.

    (Vācija, lai tiktu vaļā no [imigrācijas politikas] bankrota, vaino tos, kas slēdz Eiropas vārtus. Eiropas nasta, ko Vācija sākumā uzņemas ņemt uz saviem pleciem, beigu beigās izrādās tai pārāk smaga.)

    L’Europe de l’Est qu’on croyait acquise à l’Allemagne ne l’entend pas de cette oreille. Le groupe de Visegrad (Pologne, Hongrie, Tchéquie et Slovaquie) fait entendre sa voix. Après avoir refuser de payer les promesses allemandes à la Grèce, les voilà qui rechignent à participer à l’accueil des migrants.

    (Austrumeiropa, kas, likās, Vācijas iegūta, nedzird Vāciju [kâ Vācijai gribējās]. Visegradas grupa (Polija, Ungārija, Čechija un Slovākija) liek sadzirdēt savu balsi. Pēc tam, kad [Austrumeiropas valstis] atteikušas maksāt Vācijas solījumus Grieķijai, tas, lūk, ir tās, kas atsakās piedalīties migrantu uzņemšanā.)

    La France et le Royaume-Uni, .. ont tout intérêt à reformer «la petite entente» des années 20. A condition que François Hollande et David Cameron soient moins pusillanimes que Chamberlain et Daladier. Si l’Europe ne parvient pas à ramener l’Allemagne à la raison, cette dernière l’entraînera une nouvelle fois dans sa chute.

    (Francijai un Apvienotajai Karalīstei būtu jāreformē 1920.gadu “mazā alianse”. Ar nosacījumu, ka Olands un Kameruns nav tik mazdūšīgi kâ Čemberlens un Daladjē. Ja Eiropai neizdosies novest Vāciju līdz prātam, šī pēdējā kārtējo reizi izraisīs tās sabrukumu.)

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 09.09.2015. 14.48

    “Le Figaro” raksta:

    Le Danemark durcit le ton face aux arrivées de réfugiés

    (Dānija kļūst stingrāka attiecībā pret bēgļu ierašanos)

    La police danoise a bloqué la route à des dizaines de personnes tentant de rejoindre la Suède avant de les renvoyer en Allemagne. Le pays martèle son intransigeance concernant l’accueil de réfugiés, et va jusqu’à financer des pages de publicité dans des journaux étrangers à l’attention des candidats au départ.

    (Dāņu policija bloķējusi ceļu desmitiem cilvēku, kas mēģināja tikt Zviedrijā, un nosūtījusi viņus atpakaļ uz Vāciju. Valsts nemitīgi uzsveŗ savu nelokāmību attiecībā uz bēgļu uzņemšanu, un pat financē reklāmas ārzemju laikrakstos, lai novērstu kandidātu došanos [uz Dāniju].)

    Gribu tādu valdību kâ Dānijā.

    Arī Junkera piedāvātajās kvotās Dānijai ir tīrā 0. Neviena imigranta.

    Dānija nepakļaujas Junkera spiedienam.

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 09.09.2015. 12.32

    ES valstīs ir jāsarīko referendums par Eiropas Komisijas likvidēšanu.

    EK mērķis bija kalpot dalībvalstu interesēm. Tā vietā EK kaitē dalībvalstīm. Būtu loģiski atbrīvoties no šīs kaitīgās iestādes. Visus komisārus varētu nosūtīt uz imigrantu nometnēm, lai viņi tur varētu izpaust visu savu humānismu. Viņiem būs labi (visi imigranti būs viņu rīcībā, vai otrādi – viņi būs imigrantu rīcībā), un arī eiropiešiem bez komisāriem būs daudz-daudz-daudz labāk.

    +17
    -11
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 09.09.2015. 16.31

    Aldi, paldies par Tavu darbu!

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

Austras koks 09.09.2015. 12.00

Ir pilnīgi un absolūti bezjēdzīgi saukt kaut kādus skaitļus, cik tiks uzņemti un sadalīti, ja vienlaicīgi netiek paziņots, ka no šī brīža visas Eiropas ārējās robežas ir ciet un neviens papildus vairs netiks uzņemts.

Tā tak ir tik vienkārša un saprotama loģika. Jautājums – vai Junkers un līdzīgie ir vienkārši idioti un muļķi, vai arī ir kāds plāns tam visam apakšā? Man būs jāsāk ticēt visādām sazvērestības teorijām, vai? Jo nedomāju, ka Eiropas politiķi būtu kādi baigie muļķi un nespētu salikt tik vienkāršu loģiku kopā kā 2+2=4.

+20
-9
Atbildēt

5

    Aldis-2 > Austras koks 09.09.2015. 12.20

    Franču Olands ir atteicies no kvotām tieši tāpēc, ka baidās, ka valstis uzņems tikai tik daudz, cik būs paredzēts kvotās, un viss. Tagad kvotu vietā viņš stingri prasa “obligātu beztermiņa imigrantu sadales mēchanismu”.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Drosma > Austras koks 09.09.2015. 13.12

    Arī cenšos lasīt franciski, bet tā labi vēl nesanāk, bet ierosme vismaz man ir. Paldies par to !

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > Austras koks 09.09.2015. 14.32

    “Le Figaro” jautā:

    Comprenez-vous les maires qui refusent d’accueillir des migrants ?

    (Vai jūs saprotat tos pilsētu vadītājus, kas atsakās uzņemt migrantus?

    84% – jā

    16% – nē

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > Austras koks 09.09.2015. 14.37

    Vau!

    Imigrātori liek mīnusus Skaislei par to, ka viņa cenšas lasīt franciski.

    Fantastiski!

    Viņiem patīk, ka valdība rīkojas pretēji tautas gribai, uzņemot nelegālos imigrantus.

    Toties viņiem nepatīk, ka latvieši mācās franču valodu.

    Imigrātori – tas ir smags gadījums.

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > Austras koks 09.09.2015. 12.54

    “Le Parisien” šodien jautā:

    Doit-on obliger les maires à accueillir des migrants dans leur commune ?

    (Vai pašvaldību vadītājiem ir jāuzliek par pienākumu uzņemt migrantus savās pašvaldībās?

    8% – jā

    92% – nē

    Franču viedoklis ir pilnīgi pretējs Olanda viedoklim.

    +18
    -8
    Atbildēt

    0

WAT 09.09.2015. 15.27

Kaut kā publika neredz cauri šķidrautam un runā par kultūru, ticību, un citām netveramām un kapitālam neizprotamām lietām.

1. ES ir nopietnas problēmas ar demogrāfiju, kas var rezultēties nākamo dekāžu laikā ar neatgriezenisku oikonomisku downfall’u.

2. AEiropa(Baltija,Polija, Centrāl un D eiropas jaunpieņemtie) tomēr nespēj risināt REiropas darbaspēka deficītu, jo diemžēl demogrāfija ir vēl bēdīgāka kā industriāli attīstītajās valstīs. Un paņemt tik, cik vajag R Eiropai no donoriem būs donoru nāve, to vismaz tagadējā mērenā spiediena laikā tomēr neatļausies lēmēji, un ne visi ir tik lēnprātīgi kā latvieši, var arī atrauties, piemēram no poļiem.

3. Tomēr lai problēmu vilktu ilgtermiņā ir nepieciešams iedzīvotāju(nodokļu maksātāju) pieaugums. Kuram ir laba demogrāfija? Ar ko ir bijuši vismaz (FR,GER,GB,Beneluxam-ES kodolam) ilgstošas koloniālattīecības?

4. Tad nu tiek mūžīgā pasaules pulvera muca-tuvie austrumi, Magribs laista gaisā, izmantojot gadījumu ,ka moskovīti ir ieciklējušies uz lielvaras ambīcijām un maisās iekšā arābu(MAgribā un tuvajos austrumos) pasaulē, mēģinot konkurēt ar štatiem un ES. Tad vēl tur pat pārklājas štelles ar naftu, Irānu, Saudītiem, kuriem arī savas ambīcijas. Ja kādam interesētu apstādināt bēgļu plūsmu, neviens te negaidītu ,kaut kādas Asada konvulsijas, vai ISIS izpausmes, bet ar aviāciju komandpunktus nonestu un uzliktu kaut kādu sev derīgu pusdiktatoru( arābiem demokrātija galīgi nerullē) un atjaunotu Sīrijas( Magribam?) rīcībspēju, bet tas nu diemžēl nenotiek, tātad karadarbība un nestabilitāte ir izdevīgi visiem- saudītiem,irānai, Eiropas lēmējiem, štatiem un moskovītiem un iespējams pašiem spēles bandiniekiem-bēgļiem, tas viss gan uz novecojošā ES elektorāta rēķina, kurš protams pats ar savu apsēstību ar individuālismu-egocentrismu ir nonācis līdz tam ,ka elitei jādomā kā vilkt to pasākumu tālāk, ar efektīvākiem demogrāfijas jautājumos ļautiņiem.

5. Arī UKR jautājums tika eskalēts ( šodien jau Junkers izteicās ,ka vajadzētu UKR robežas raut vaļā) tā paša cilvēkresursa pieejamības dēļ, kā moskovītiem, tā ES tas ir vajadzīgs, moskovītiem vēl protams slimās ambīcijas , ar kurām maskē patieso nepieciešamību, tēlo muļķus savam elektorātam.

+Ukr ir tas , ka atškirībā no arābiem tie ir kristiāniskajā( lai ari bizantiskā)tradīcijā veidojušies cilvēki un tiem ir saprotamas un pieņemamas Eiropas tradīcijas, un to pašu var teikt moskovīti. Kā vieni tā otri īpaši nebēdās par UKR depopulāciju, jo nekādas saistības īsti nav uzņēmušies( atškirībā no ES sastāvā esošā ex-Varšavas pakta valstīm).

6. Savukār ES darbaspēka esošās donorvalstis, tiek iesaistītas imigrantu izmitināšanā, tikai kā uzkrāšanas rezervuāri, kontrolētai pārsūknēšanai uz īstajām saņēmējvalstīm. Akurāt kā lietusūdens rezervuāri , apbūvē, kur pieejama tikai sadzīves kanalizācija. Nekā citādi.

7. Vēl piemetinot, neviens īsti protams nerēķinās ,ka pirmā imigrantu ( muhamedāņu bēgļu) paaudze būs efektīva nodokļumaksātāja, bet nevienam taču nav noslēpums kāda ir atražošanās efektivitāte tiem, nu tad drusku jāpabaro ar soc. pabalstiem tā publika un ja katra atvase, tad katrs otrais( kas tāpat būs daudzvairāk kā eiropiešu atražošanās) būs krietns nodokļumaksātājs.

8. Tas gan nerisinās resursu( pie nepārtraukta iedz. pieauguma) problēmu, bet tad vismaz mūsu reģionā būs vienkārši – elite ( bagātā ES daļa vecpilsoņi, ar savu tradicionālo pasaules uzskatu, kuri kontrolēs resursus un militāru varu( mūsdienu tehnoloģijās, vai neizšķir kareivju skaits)) varēs ik pa laikam noharasēt masas ( imigrantus, muhamedāņus utt..), kad tās būs savairojušās pa daudz un sāks dumpoties.

9. Protams viss augstāk minētais izskatās pēc antiutopijas, bet man vismaz tā izskatās, vismaz var saprast, kas iegūst, kas vinnē, un ir +- likumsakarīgi.

+13
-4
Atbildēt

21

    Ēriks > WAT 09.09.2015. 17.19

    Njāā,čaklus muļķus-altruistus pasaulē atrast arvien grūtāk.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > WAT 09.09.2015. 16.40

    zanE

    .”labāk sēdēšu pie miesta bodes, nekā rukāšu par kapeikām!”…

    …”strādāt tādu darbu ir zem mana goda”…

    …”dodiet darba vietas, tikai rūpnīcu neceliet manā miestā – gribu nomirt tīrā vidē”….utt. …utjp. …utml. ….

    =================

    Vai šie bēgļi ir īstie,lai novērstu minētās problēmas?Pasaulē nevarēja atrast kādu reģionu ar strādīgākiem cilvēkiem,kurus noekspluatēt par kapeikām un kuri ar mieru strādāt kaut urāna raktuvēs?

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    veceko4 > WAT 09.09.2015. 16.55

    Tad Eiropai jāorientējas uz ķīniešiem. Tie būs čaklāki.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > WAT 09.09.2015. 17.05

    vispār jau ķīnieši ir pieraduši strādāt sev. Būs kkādas ēstuves, citi sīki biznesi. Nedomāju, ka viņi būs tie, kas nu baigi centīsies aizpildīt robus budžetā… :)

    Ak jā – Polijā ķīniešu firma (ar saviem celtniekiem) esot būvējusi automaģistrāli – es nezinu kā tur viss beidzās. Viņu piedāvājums esot bijis pats lētākais (stipri lētāks nekā pašu poļu firmu).

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > WAT 09.09.2015. 23.06

    Un ar ko labāka?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > WAT 09.09.2015. 23.22

    zanE ….

    …ar ko tad Karina Pētersone sliktāka par Baibu Broku?…

    Vecā palaistuve, Pētersone, neko īpaši neatšķirās no Gores-Kreituses, Muižnieces, Laķimiras, Rozentāles, Straujumas un Āboltiņas. Brokas kundze nekad nepeldēs jūsu, nodzīto čekas podsķilku, piedirstā baseinā.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Austras koks > WAT 09.09.2015. 16.24

    Šie, kas ierodas, nav strādātāji, bet uz pabalstiem dzīvotāji. Šie veicinās Eiropas ekonomisko daunfolu ātrāk nekā Eiropas demogrāfija, jo nepietiks naudas pabalstiem un atkal domās kā celt nodokļus, kuri Eiropā jau tagad lielāki kā viduslaikos.

    Kā Bet saka, Eiropa pilna ar bezdarbniekiem. Kad nogriezīs pabalstus par nestrādāšanu un bezdarbnieki būs spiesti strādāt, nevis mierīgi izdzīvot uz pabalstiem un iet strādāt tikai par vēlamām lielām algām, tad arī nebūs problēmu ar darbiniekiem un nekādi imigranti nebūs vakadzīgi, un arī ekonomika atkopsies un būs konkurētspējīga.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    edge_indran > WAT 09.09.2015. 16.32

    ——zanE …Bet….šobrīd Latvijā ir 12 tūkstoši brīvas vakances un….augsts bezdarba līmenis….kā Tev šķiet – kāpēc?..

    ===============================================================================

    “Bezdarbu nevar novērst, tas ir nepieciešams ekonomikai, lai cilvēki censtos pievienot vērtību tam, ko viņi dara, zinot, ka var palikt bez darba.”

    Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs Roberts Ķīlis.

    Cilvēks ir manipulāciju objekts. http://www.diena.lv/arhivs/cilveks-ir-manipulaciju-objekts-10897946

    Atpakaļ nākotnē…

    https://www.youtube.com/watch?v=6tGFEU_dWQw

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > WAT 09.09.2015. 22.48

    ….andrej….ar ko tad Karina Pētersone sliktāka par Baibu Broku?…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > WAT 09.09.2015. 16.01

    ——-WAT:”(..)

    9. Protams viss augstāk minētais izskatās pēc antiutopijas, bet man vismaz tā izskatās, vismaz var saprast, kas iegūst, kas vinnē, un ir +- likumsakarīgi.”

    ===============================================================================

    “The best way to predict the future is to create it.” Peter Drucker.

    Saprot tie, kas rada problēmas:

    “Just 1 percent of the world’s population controls nearly half of the planet’s wealth, according to a new study published by Oxfam ahead of the World Economic Forum’s annual meeting.”

    http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2014/01/20/264241052/oxfam-worlds-richest-1-percent-control-half-of-global-wealth

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > WAT 10.09.2015. 12.16

    Vai tad zāles,medikamenti,slimnīcas,kuras penši intensīvi izmanto,nav patēriņš?Mandomāt,tur iziet diezgan daudz naudiņas cauri.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > WAT 10.09.2015. 12.57

    zanE ar ko tad K. Pētersone sliktāka par Broku?…

    ——————————-

    nezinu. Zinu tikai to, ka Broka vēlēšanās smagi vinnēja Ēlerti, bet Pētersone jau labi sen izgāzās ar savu klerikālā boksa partiju… :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > WAT 09.09.2015. 16.08

    Ja jau Eiropā tā trūkst darbaspēka, tad kāpēc Spānijā ir tik daudz bezdarnieki tieši jauniešu vidū, kā arī citās valstīs līdzīgi????

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > WAT 09.09.2015. 16.43

    …”strādāt tādu darbu ir zem mana goda”…

    —————

    Karīnai Pētersonei gan vienmēr atrodas darbs. Ja Šlesera partijā izgāžas, tad uzreiz ar Vienotības klusu atbalstu “vinnē” konkursu uz LI dipitores robu, un tagad atkal ir neaizstājama jauna obligāti nepieciešama amata kandidāte… Veicās dažiem…

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > WAT 09.09.2015. 23.55

    ….upsss!…tad, Tu gribi teikt, ka tā ir taisnība par “intermeiteni” Baibu?…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    students-4 > WAT 10.09.2015. 00.29

    1. Penši neēd un pārtiek no zālēm? :D

    Mārketings pievērš uzmanību jaunatnei ne jau tāpēc, ka tai ir vairāk naudas(nav viņiem), bet gan tāpēc, ka jaunatne jaunībā veido savus iepirkšanās ieradumus un saglabā tos arī līdz pat vecumdienām. Ja kas, tad rietumos penši ceļo. Latvijas penši neceļo un var par to sapņot. Robotus arī rietumos ievieš. Un nevajag pārspīlēt tik ļoti imigrācijas nozīmi ekonomikas augšupejā – galvenais ekonomikas sildītājs ir labas smadzenes un Google ir labi pelnoša korporācija tāpēc, ka tās vadītājs kas ieradās no Krievijas izmantoja dotās iespējas, nevis strādāja par taksistu, kā liela daļa pārējie migranti…

    2. Nē. Arī rietumeiropieši ir laimīgi strādāt tos pašus darbus ko liela daļa austrumeiropiešu un pēc pāris gadiem visi melnstrādnieki saņem tādu pašu algu kā vietējie. Cits jautājums ir ka algas un naudas vērtība ir noslīdējusi, bet nevajag salīdzināt ar rietumu iezemiešiem – neko šie vairāk par latviešu melnstrādniekiem nesaņem.

    3. ASV korporācijas ir pārcēlušas visas savas rūpnīcas uz Ķīnu. No tā vai viņiem ir vai nav vairāk iedzīvotāji ASV, viņiem ekonomika nemainās, jo galvenie ASV produktu(intelektuālā) pircēji ir ārzemēs. Tas pats par UK, kas ir galvenā banku citadele utt.

    4. Kas diez noticis ar Kosovu, Vjetnamu, Ķīnu, Afganistānu, Irān, visām Āfrikas valstīm uz dienvidiem no Magriba un arī Austrumeiropu no kuras ir aizmukusi liela daļa iedzīvotāju(tā neskāra tikai Latviju) uz rietumiem? Šos ar ietekmēja Kadaffi gāšana? :D

    5. Ko katrs vācu pensis grib uzņemt tā ir viņa problēma, bet kāds tam visam sakars ar tiem kas negrib?

    6. Jūs pamēģiniet atrast rietumos darbu lielveikalā… :D tur jau sen strādā skolnieku vecuma jaunatne, kurai pie tam maksā mazāku algu nekā austrumeiropietim – viss ir tāpat kā Latvijā. Latvijas un rietumu problēma ir tā, ka ja kapitālistam ir iespēja maksāt mazāk, tad viņš arī maksās mazāk. Jūs laikam neko par McDonalds vai Wall-Mart pilnas slodzes darbiniekiem ASV, kas nespēj iztikt par algu, un ir spiesti strādāt noteiktas stundas lai saņemtu valsts palīdzību neesiet dzirdējis… Tak izmantojiet pirātisma priekšrocības(informācijas brīva pieejamība) un novelciet kādu aktuālu ASV šovu(varu ieteikt Bill Maher) kur cilvēki apspriež šīs problēmas.

    7. Jūs neesiet dāma – man pret jums ko likt vispār nekā naff… un esiet pret sevi labvēlīgāk noskaņots – ne viss ko jūs sakiet ir muļķības.

    8. Bet es tak to pašu – dabā nav novērojama nemitīga attīstība, arī daļa cilvēku vienmēr dzimst ar mazāku IQ(par spīti tam, ka tiek borēta mantra ka rasisms nepastāv un atšķirību nav), kā viņu senči un viss ir gēnos. Varbūt rietumiem laiks nolaist svaigas asinis un arī latvieši paši pieļauj ka viņus čakarē.

    Tas ko es vai tu atbalsti nemaina bildi un tos noteikumus un likumus(arī dabas) pēc kādiem spēlē esošie spēki. Latvijas “elite” lieliski tiek galā ar Latvijas lieko masu un smēķēšana nervus neatjauno.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    WAT > WAT 10.09.2015. 11.21

    1.Kamon, penšu tēriņi v. ģimenes cilvēka( reproduktīvajā vecumā sic!), nevis jaunieši. Galvenais tirgus ekonomikas dzinējspēks ir patēriņš, tā nu tas ir diemžēl, un patēriņš ir cieši saistīts ar ļaužu masu, tās pieaugumu.

    2. Tad jautājums kā tad tā REiropa(ASV) spēj asimilēt, un prasa vēl vajag, tos donorvalstu iedzīvotāju kvantumus? Taču ne jau uz zoc. pabalstiem, tātad strādā un brīvi strādā, un ja izdodas ārzemniekam atrast darbu tātad ar darbavietām probzu nav( tajā daļā uz ko netēmē R aborigēni).

    3. Ja cilvēki ies mazumā un vecumā, vienalga kāda ir viņu rocība, sekas patēriņam būs skumīgas ( cik tad cilvēks it seviškī dzīvespieredzējis-vecs var patērēt?).

    4. Laikam esam vienisprātis, tik pa dažadiem kanāliem maucam. Starp citu Kosova, Ķīna, Vjetnama bildē īsti neiederās. Vieni ir Belgradas ambīciju(RUS&ES&ASV berze) upuris, vienai viss ir “pučkom”, un vienkāŗši tāda gadsimtu tradīcija veidot diasporas pasaulē, un trešai tas pats kas Austrumeiropai grūtais ceļš uz kapitālismu, esot darbaspēka donoram spēcīgākām valstīm.

    5. Vācijas valdība grib uzņemt( iepriekš nedaudz sarkasma).

    6. Loģiski ka radot konkurenci ( ar imigrāciju) mazo algu segmentā samazinās algas arī aborigēniem un uz tā rēķina kapitāls uzvārās un optimizē savas izmaksas.

    7. Lirika no abiem mums.

    8. Esam laikam vienisprātis

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    WAT > WAT 09.09.2015. 20.44

    Nju, nju študent…

    1. Demogrāfijai ir dikti ciešs sakars ar patēriņu, pensis patērē maz, krietni mazāk nekā jauns cilvēks, tik vien kā maksas medicīna un farmācija rullē penšu sabiedrībā, un protams pēdējo māju bizness, un tas viss lejupejošā līknē ar tendenci uz endlēzungu…

    Uzsvars uz kontrolētu neitrālu , vai nedaudz augošu demogrāfiju( ja študente nebūs ievērojis, tad es pie problēmātiskā gala nepieskaitīju ne ASV ne CAN, ne AUS, diemžēl izceļas pirmrindnieki, rozā zociķi,egocentriķi, protams liberāļi, ES). Tas ka Japiem tuvojas lēns un nenovēršams vakars ( tā arī netiek uz zaļa zara kopš 90 tajiem) nav nekas jauns, bet tie jau izsenis iet uz galējo robotizāciju, un pilsētās plāno urban shrinking, džeki paši saprot ka ir vakars, ka ar godu jānokopjas.

    2. AEiropieši savā masā strādā tos darbus, kurus veceiropieši negrib darīt, cieši pārsedzoties ar imigrantiem no ex-kolonijām. Tam nav nekāda sakara ar apgaismību, tīru ekonomiku, vai ko citu. Tikai tā samaksa ko par to darbu saņem autrumeiropietis Rietumos, ir tāda, kas jamam liekas Dieva rasa, salīdzinot ar atalgojumu dzimtenē ( neba velti letiņi strādā arī Moskovijā un Pēterburgā, kur koncentrēts visas mordoras kapitāls). Savukārt REiropa to var atļauties tāpēc, ka viņiem tirgus ekonomika ( ar visu patēriņu un sekojošu tauku slāni, pieredzi) ar Māršala plāna svētību(ASV&co) ir stabili attīstījusies 70 gadus, ar visu no tā izrietošo.

    3. Vēlreiz-demogrāfija=patēriņš, neviens Tev nebāzās virsū ar IIN un VSAOI.

    4. Draudziņ vēlreiz izlasi, ko es rakstu, nevis pa diognāli un tad skaļi taurēt par fufeļiem. Magribs un Tuvie Austrumi, un tā imigrantu masa kā reiz ir no abiem šiem reģioniem, nenoliedzami arī pārējām ex-kolonijām. Kas ar šiem reģioniem ir noticies pēdējo divu, trīs dekāžu laikā man taču Tev nav jāstāsta, kaut kā mīklaini, nerisinās un nerisinās problēmas, kaut visi jo jaudīgi tās cenšas risināt. Vai tad par neapstādināmo bēgļu straumi(te ES,TUR,pārējie kaimiņi maksā), kariem ( bez iepriekš pieminētajiem maksā arī ASV, RUS nodokļmaksātāji) utt.. nemaksā novecojošais ES elektorāts?

    5. Neesi uzdevis jautājumu, ko tad tā Vācija un Austrija tā kaist par to bēgļu masu? Protams, protams filantropi, katrs vācu pensis gatavs eritrejiešu ģimeni savā mājā uzņemt aiz vienas klāras luteriskas cilvēkmīlestības…

    6. Bezdarbs kā reizi ir “plāno galdiņu urbēju” rindās, ja kas arī LR gadījumā, tur nu tiešām ES ir baisā konkurence, bet jomās, bez kurām sabiedrība nevar iztikt, pārdevēji, rūpnīcu strādnieki, virtuves strādnieki, medmāsas, soc. darbinieki, utt.., kur maksā R Eiropietim neinteresantu algu , tā bezdarba nav. Savukārt šīs R Eiropim neinteresantās algas ir saistošas imigrantiem no donorvalstīm.

    7. Kā redzams šai sentencei pretī naff ko…

    8. Nezin kāpēc par cilvēku prātiem , sāk uzvarēt galēji labējie( pie ES pamatiedzīvotājiem), vai ISIS ekvivalenti donorvalstīs? Takš jau stulbeņi, pēc študenta vērtējuma? Diemžēl sabiedrību prātus sen piedrāž, jo vara, resursi un spēja to visu nosargāt neskartu, ir to gudro cilvēku rokās, kam masas interesē tiktāl lai , tām dod kārtējo cargo kulta priekšmetu( vai strīdus ābolu) par ko ecēties savā starpā, un patiesās problēmas klusi risināt savā starpā.

    Savukārt, ja Tu atbalsti tādu pasaules uzbūvi , kur kaut kāda “elite” tiek galā ar lieko masu, ko teikt Adis nervozi stūrī pīpē…

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > WAT 09.09.2015. 16.26

    …Bet….šobrīd Latvijā ir 12 tūkstoši brīvas vakances un….augsts bezdarba līmenis….kā Tev šķiet – kāpēc?….algas par mazu, pabalsti lielāki?…

    …”labāk sēdēšu pie miesta bodes, nekā rukāšu par kapeikām!”…

    …”strādāt tādu darbu ir zem mana goda”…

    …”dodiet darba vietas, tikai rūpnīcu neceliet manā miestā – gribu nomirt tīrā vidē”….utt. …utjp. …utml. ….

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    students-4 > WAT 09.09.2015. 17.40

    1. Japānai ir vēl lielākās demogrāfiskās problēmas, bet sasaistīt to ar ekonomiku ir absurds. Visur kur ir liels demogrāfiskais pieaugums – Āfrikā, arābu valstīs un Indijā nekāds ekonomiskais brīnums nav novērojams. Demogrāfijas pieaugums nozīmē, ka jāpiedāvā vairāk sociālo pakalpojumu: skolas, medicīna, policija, arī mājas utt. – tas viss prasa izmaksas.

    2. AEiropieši dodas uz rietumiem tieši tāpēc, ka rietumos ir labāka ekonomika un salīdzinoši – nekādas korupcijas. Darbaspēkam ar šo nav nekāda sakara(šī iemesla dēļ fabrikas lētāk ir sacelt Ķīnā) – rietumi var iztikt bez, jo daudzi no šiem darbiem ir robotizējami – vienīgais iemesls, kāpēc viņi uzņem cilvēkus ir tāpēc, ka šīm valstīm ir vēsturiskās saites ar iepriekšējām kolonijām, kur viņiem pret šiem cilvēkiem joprojām ir saistības.

    3. Tikai Latvijā valsts budžeta ieņēmumu milzīgu daļu sastāda strādnieku nodokļi – rietumvalstīs lielākie nodokļu maksātāji ir korporācijas. Par to naudu var atļauties uzņemt bēgļus un uzturēt welfare state.

    4. ASV ir galvenā sunnītu valstu sabiedrotā Tuvajos Austrumos – vēsturiski dēļ naftas, bet arī rietumvalstīm ir ekonomiskās intereses šajā reģionā – naudas ziņā tas ir izdevīgs reģions. Viss pārējais, kas sarakstīts ir fufelis, jo Asada Sīrija(Magribs ir ziemeļāfrikas reģions, ko apdzīvo musulmāni – arābi un berberi) ne ar ko neatšķiras no Izraēlas vai Bahreinas. Krievi spēlē savu spēli, arī ASV, bet tāpat arī Saūda Arābijai ir sava spēle un to viņi veiksmīgi spēlē jau sen… jau kopš Taliban laikiem.

    5. Robežām vispār nav nekādas saistības. Šengenas līgumi ir pareizi izstrādāti un paredz kontroli valstu iekšienē, kur robežpārkāpējus aiztur un izsūta ārpus valsts – diemžēl problēma ir tā, ka šie likumi netiek ievēroti. Arī Vācija pārkāpa vienošanos par bēgļu uzņemšanu un Vācija ir pati vainīga, ka visi bēgļi straumēm gāžas Vācijas virzienā.

    6. Nevajag taisīt duļķes – Rietumeiropā ir pietiekoši daudz cilvēku un arī bezdarbs, lai iztiktu ar tiem, kas ir. Ja šeit kāds ir jāvaino, tad tā ir ASV kultūras hegemonija, kas ietekmēja un pārveidoja Eiropu pēc WW2, kas iepriekš dēļ nacionālām nesaskaņām karoja savā starpā.

    7. Viss līdz laikam.

    8. Kaŗu iznākumu vienmēr nosaka tas, kuŗš uzvar kaujā par cilvēku prātiem. Stulbeņiem nekādas tehnoloģijas nevar palīdzēt un just līdzi nav jēgas, jo tur lieliski strādā dabiskā izlase.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    fretka > WAT 09.09.2015. 17.23

    > andrejs

    2009. gadā ķīniešu firma Covec vinnēja tenderu par autostrādes A2 būvi no Lodzas līdz Varšavai (2 posmi pa 50 km katrs). Kontrakta summa bija 1,3 miljardi zlotu – uz pusi lētāk nekā prasīja pārējie pretendenti.

    Būvēšana nevedās, ķīnieši kavēja maksājumus apakšuzņēmējiem un beigās pieprasīja līguma nosacījumu maiņu sakarā ar būvmateriālu cenu pieaugumu, bet autostrādei vajadzēja būt gatavai uz Eiropas futbola čempionātu 2012. gadā. Galu galā poļi 2011. gada jūnijā lauza līgumu ar ķīniešu firmu. Tā ka pieredze nav nekāda labā.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu