Tiesa apcietina bijušo ''Latvijas dzelzceļa'' vadītāju Magoni • IR.lv

Tiesa apcietina bijušo ”Latvijas dzelzceļa” vadītāju Magoni

33
Uģis Magonis. Foto: Lauris Aizupietis, F64

Aizdomas par pusmiljona eiro kukuli LDz lokomotīvju iegādes darījumā

Rīgas rajona tiesa sestdien, 8.augustā, bijušajam “Latvijas dzelzceļa” (LDz) vadītājam Uģim Magonim noteikusi drošības līdzekli – apcietinājumu, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku ielenkumā viņš nogādāts aiz restēm. Tiesas sēde bija slēgta.

Jau vēstīts, ka 6.augustā Magoni aizturēja KNAB, publiski neskaidrojot iemeslus. Nekādu informāciju par to neatklāja arī Satiksmes ministrijas un LDz pārstāvji. Par LDz valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju piektdien, 7.augustā, valsts pilnvarnieks steigšus sasauktā akcionāru sapulcē iecēla citu valdes locekli Aivaru Strakšas.

Laikraksta “Diena” publikācijā aprakstītā versija vēsta, ka Magonis tiek turēts aizdomās par pusmiljona eiro liela kukuļa saņemšanu saistībā ar četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma “Skinest”. “Skinest” ir viens no galvenajiem lokomotīvju rezerves daļu piegādātājiem “Latvijas dzelceļam” un pārstāvēja Šveices uzņēmumu “Stadler” nesenajā pasažieru vilcienu iepirkumā, kas beidzās bez rezultāta.

Osinovskis Igaunijas portālam Delfi noliedzis, ka darījumā būtu aizdomas par kādām nelikumībām, citē Latvijas Radio 1. Tas noritējis saskaņā ar likumdošanu un noslēgto līgumu, uzsvēris igauņu uzņēmējs.

PEc portāla lsm.lv vēstītā, pēc divu stundu tiesas sēdes sestdien Magoņa advokāts Alvis Marga sestdien apstiprināja, ka apsūdzētajam noteikts iespējami bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums. Viņš norādīja, ka neredz pamatu Magoņa brīvības atņemšanai. Spriedumu advokāts sola pārsūdzēt. “Motīvi netika paziņoti. Viņš nav notiesāts, viņam ir piemērots apcietinājums,” sacīja Marga.

Marga aģentūrai LETA pirmdien atklājis – tiesa konstatēja, ka vairāki no KNAB norādītajiem motīviem nepastāvot, tomēr tiesa uzskatīja, ka KNAB ir “jādod kāds laiks savākt pierādījumus, un Magoņa atrašanās brīvībā varētu traucēt pierādījumu vākšanā”. Advokāts neatklāj, pēc kādiem Krimināllikuma pantiem Magonis tiek turēts aizdomās, taču norādīja, ka Magonis vainu neatzīst. Advokāts ne noliedza, ne apstiprināja informāciju par apcietinājuma saistību ar ”Dienas” aprakstīto dīzeļlokomotīvju darījumu.

Pirms sēdes gaitenī pie tiesas zāles bija ieradusies Magoņa sieva, Krievijas pilsone Anastasia Magone, tomēr līdz ar sēdes sākumu pulksten 12 viņa atstāja tiesas ēku. Pēc tiesas sēdes, kamēr advokāts piesaistījis mediju uzmanību, Magonis ciešā KNAB ielenkumā vests uz tiesas ēkas pagalma izeju, maskotajiem vīriem pa ceļam ietriecot sienā Latvijas Neatkarīgās televīzijas operatoru un lejasstāvā no ārpuses turot ciet durvis, līdz Magonis bija droši paslēpts aiz aptumšotajiem FIAT busiņa stikliem. Komentāri netiks sniegti.

Komentārus atteicās sniegt arī Rīgas rajona tiesa un tiesnese Vita Puškundze un KNAB pārstāve Laura Dūša, to pamatojot ar lietas izmeklēšanas interesēm un to, ka viņas rīcībā nav publiskojamas vai komentējamas informācijas.

Komentāri (33)

andrejs_gr 10.08.2015. 11.11

Redz, kā… pirms dažiem mēnešiem jūties kā hercogs pilī savā dzimumdienas balītē, bet te pēkēkšņi – rūtaina saulīte… Jautājums, ko šāda tipa cilvēki jūt šādos brīžos? Vai iezogas kāda doma, ka savā nesodāmības apziņā ir aiziets par tālu? Vai pazib doma – shit, vai tiešām man to vajadzēja, vai tiešām man vēl ir par maz!? Jā, ir cilvēki, kuri nevar nostāvēt pret kādrinājumiem. Iespējamo iepriekšējo afēru izdošanās piedod tikai jaunu azartu un…, ak, vai, iemidzina arī piesardzību un nomāc mēra sajūtu. Šāda tipa cilvēku lielākā nelaime (un mūsu laime attiecīgi!) ir nespēja laikus apstāties – tas arī bieži vien viņus iegāž.

+2
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 10.08.2015. 17.19

čohaa uz dažaam dienaam iemeta arii miķelkzonu , a kaada tam jeega ja sods veel nav saņemts un miķelzons vienaa mieraa audzee raaceņus un runkuļus.

0
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > 11.08.2015. 10.35

    Ebenemezers

    Miķelsons piedalījās Kampara un Dombrovska īstenotā valsts nozagšanas megaprojekta, TECII 2. kārtas gatavošanā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Normunds 09.08.2015. 23.15

+2
-2
Atbildēt

1

    Ebenemezers-3 > Normunds 10.08.2015. 17.18

    viņu izsvilpa arii veeleetaaji…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu