Maskava ANO piedāvā savu rezolūcijas projektu Malaizijas lidmašīnas lietā • IR.lv

Maskava ANO piedāvā savu rezolūcijas projektu Malaizijas lidmašīnas lietā

27
Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietā Austrumukrainā pie Grabovo ciema tagad uzstādīts piemiņas krusts. Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievija uzskata, ka Nīderlandes ekspertu grupas organizācija un darba metodes nav “pietiekami caurskatāmas”

Krievija ANO Drošības padomei iesniegusi savu rezolūcijas projektu virs Austrumukrainas notriektās “Malaysia Airlines” lidmašīnas lietā, ziņo LETA/AFP.

Tajā Krievija uzstāj, ka vainīgie jāsauc pie atbildības, taču izslēdz starptautiska tribunāla izveidošanu.

Rezolūcijas projektā izteiktas arī bažas par izmeklēšanas gaitu. Pēc Maskavas domām, ekspertu grupas organizācija un darba metodes nav “pietiekami caurskatāmas”, kas var negatīvi ietekmēt iznākumu.

Krievija piedāvā ANO ģenerālsekretāram Banam Gimunam divu nedēļu laikā sagatavot pasākumu plānu, kas pastiprinātu ANO lomu izmeklēšanas atbalstīšanā un aicina iecelt īpašo pilnvaroto incidenta lietā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 17.jūlijā paziņoja, ka ir pret tribunāla izveidošanu Malaizijas lidmašīnas notriekšanas lietā.

Katastrofā, kas notika pirms gada, gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās “Malaysia Airlines” lidmašīnā ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Domājams, ka lidmašīnu ar Krievijas piegādātu raķeti notrieca prokrieviskie kaujinieki.

 

Komentāri (27)

zeozo1 21.07.2015. 11.57

Tiem, kas prot krievu valodu- iepazīstieties ar krievu zinātnieka Vadima Lukaševiča pētījumu lapā http://www.buran.ru/htm/mh17.htm

Būtu labi, ka kāds to iztulkotu arī latviski, bet tas ir milzīgs darbs, jo pētījums ir pamatīgs. Bet iepazīties vajag. Nav gan nekas tāds, ko reāli domājošs cilvēks līdz tam nezināja, bet te viss pamatots ar neapstrīdamiem pierādījumiem.

0
0
Atbildēt

2

    andrejs > zeozo1 21.07.2015. 12.03

    ko viņš izpētījis?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > zeozo1 21.07.2015. 13.59

    Kā tu zini, ka “pierādījumi” ir neapstrīdami?

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 21.07.2015. 09.34

nuja , Niiderlandes eksperti neņem par pilnu krievu safabriceetos itkaa pieraadiijumus , tribunaals nav nepieciešams , bet operupolnomočennij , kura persona buus apstiprinaata ANO drošiibas padomee , gan nepieciešams , apsmiekls

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu