Par ES sankciju pārkāpumu DP sāk kriminālprocesu pret tūrisma firmu • IR.lv

Par ES sankciju pārkāpumu DP sāk kriminālprocesu pret tūrisma firmu

9
Krievijas okupētā Sevastopole svin 9.maiju. Foto: ITAR-TASS/LETA

Sankcionētas kratīšanas veiktas divos uzņēmuma objektos Rīgā

Drošības policija (DP) 17.jūnijā veikusi kratīšanu kādā uzņēmumā, kurš sniedzis tūrisma pakalpojumus uz Krievijas anektēto Krimu un Sevastopoli, aģentūru LETA informēja DP.

Tiesas sankcionētas kratīšanas veiktas divos uzņēmuma objektos Rīgā, Marijas ielā 7 un Dzirnavu ielā 57, kuri saistīti ar Latvijā reģistrētu juridisku personu.

Izmeklēšanas darbības veiktas kriminālprocesā, kas sākts 4.jūnijā pēc Krimināllikuma panta par starptautisko organizāciju noteikto sankciju pārkāpšanu, proti, par Eiropas Savienības Padomes regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kas tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpšanu.

Šajā kriminālprocesā divām ar uzņēmumu saistītām personām ir piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Maksimālais sods par šādu noziegumu ir brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uzņēmuma nosaukumu DP neatklāj.

Ceļojumu birojs SIA “MKBC Tour” reģistrēts Marijas ielā 7 – Maskavas namā, bet šai firmai ir birojs arī Dzirnavu ielā 57, vēsta portāls “Delfi.lv”. Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas “Lursoft” dati, uzņēmums vienādās daļās pieder Viktoram Sazonovam un Ritai Silovai.

Portālam “Delfi” uzņēmumā gan noliedza, ka tajā būtu veikta kratīšana.

 

 

Komentāri (9)

LoveLove 25.06.2015. 14.56

Priecē, ka tiek piemērots Krimināllikuma pants par ES noteikto sankciju pārkāpšanu, tas ir taisnīgi attiecībā uz tiem uzņēmējiem, kuri šīs sankcijas ievēro, lai arī cieš zaudējumus.

+5
-1
Atbildēt

1

    andrejs > LoveLove 25.06.2015. 15.23

    Baigi labi būtu, ja kāda atbildīga institūcija pārbaudītu, vai preces ar UA zīmi tik tiešām tiek ražotas Ukrainas neokupētajā teritorijā, nevis nāk no Krimas vai Donbasa. Klīst runas, ka, piemēram, Ukrainas vīni, ko Latvijā tirgo kā Ukrainas produktu, patiesībā tiek ražoti okupētajā Krimā. Būtu labi, ja latvieši varētu no šādām precēm izvairīties.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

valdemir 25.06.2015. 21.03

Ir ļoti daudz cilvēku, kas ikdienā strādā un kam ir pofig ar ko andelēties – ar viņķeli no Krimas, vai matiem no Aušvicas, nebūtu tik tas bariņš ākstu ar tādiem atavismiem, kā morāle, piemēram.

+4
0
Atbildēt

1

    Mantrausis > valdemir 26.06.2015. 09.57

    Neredzu vēlmē braukt uz Krimu neko amorālu, to vajag ļoti rūpīgi izdomāt. Nez vai visi vietējie iedzīvotāji pussalu jau pametuši vai arī pārgājuši uz naturālo saimniecību. Kamēr bez darba sēdošie tikai runā, ka… citi dara!

    0
    0
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 25.06.2015. 14.23

Benešam Aijo salauzuši gida karjeru.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu