Ceturtdien Doma dārzā būs skatāmas laikmetīgās dejas izrādes • IR.lv

Ceturtdien Doma dārzā būs skatāmas laikmetīgās dejas izrādes

31
Izrādes "Korpuss" publicitātes attēls. Foto Krista Dzudzilo

Trešdien, 17.jūnijā sākas laikmetīgās dejas festivāls “Laiks dejot”

Rīgas Doma dārzā ceturtdien, 18.jūnijā plkst.21 būs skatāmas divas laikmetīgās dejas festivāla “Laiks dejot” izrādes – horeogrāfes un dejotājas Elīnas Lutces un mākslinieces Kristas Dzudzilo izrāde “Korpuss”, kā arī horeogrāfa Jāņa Putniņa darbs “Par viņu”, raksta aģentūra LETA.

Solodarbs “Korpuss” pirmizrādi piedzīvoja pavasarī Rīgā, taču gada sākumā izrādes darba versiju Lutce izrādīja Džadsona baznīcā Ņujorkā, kas tiek uzskatīta par postmodernās dejas dzimšanas vietu un ir viens no nozīmīgākajiem punktiem mūsdienu laikmetīgās dejas pasaules kartē. Izrāde “Korpuss” ir par ķermeņa komunikāciju ar ārpasauli un pašam ar sevi, uzdodot jautājumus arī par cilvēka un ķermeņa ierobežojumiem – gan citu noteiktiem, gan pašu izvēlētiem. 

Izrādei “Korpuss” sekos Jāņa Putniņa izrāde “Par viņu”, kas tapusi, iedvesmojoties no Džuditas Batleres postfeminisma garā sarakstītā darba “Dzimtes nemiers”. “Vai sieviete ir sievišķīga pēc kādiem noteiktiem, universāliem sievišķības parametriem? Vai sabiedrībā dominē dzimtes binaritāte, un vai mediju postulētie uzskati joprojām saslēdz ķēdēs mūsu domāšanu? Cik liela nozīme mūsu dzīvē ir stereotipiem un kultūras ietvaros konstruētai dzimtei?” – atbildes uz šiem jautājumiem izrādē meklē jaunais horeogrāfs un desmit dejotājas. 

Festivāls “Laiks dejot” sāksies 17. jūnijā, un ar dažādu izrāžu un meistarklašu programmu norisināsies līdz 20. jūnijam. Vairāk informācijas mājas lapā

Biļetes uz festivāla “Laiks dejot” izrādēm nopērkamas “www.bilesuparadize.lv”.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu