Sākas festivāls "Laiks dejot" • IR.lv

Sākas festivāls “Laiks dejot”

33
Festivālu šovakar plkst.19 ''Zirgu pastā'' atklās Kristīnes Vismanes izrāde "Intervija ar Madonnu". Foto Dmitrijs Suļžics, F64

Šogad galvenā uzmanība veltīta Japānas buto un laikmetīgajai dejai

Šodien, 12.jūnijā ar izrādēm ”Zirgu pastā” un Rīgas Doma dārzā atklās festivālu “Laiks dejot 2014″, kas šogad galvenokārt veltīts Japānas buto un laikmetīgajai dejai. Šovakar plkst.19 ”Zirgu pastā” būs vērojama horeogrāfes Kristīnes Vismanes izrāde “Intervija ar Madonnu”, bet plkst.21 Rīgas Doma dārzā uzstāsies japāņu horeogrāfa Jukio Suzuki dejas kompānija ar izrādi “Valsis”, kam sekos Latvijas laikmetīgās dejas horeogrāfa Dmitrija Gaitjukeviča izrādes “Dive” pirmizrāde. 

Rīt plkst.18.30 Latvijas Nacionālās operas (LNO) Jaunajā zālē notiks Ko Murobuši izrāde “Rittournelle”, kā arī speciāli festivālam radīta performance – Latvijas-Japānas sadarbības projekts “Z.I.M.E.” 

Festivālā piedalīsies Ko Murobuši, kurš ir viens no labākajiem buto māksliniekiem pasaulē un arī Hiroaki Umeda, kurš ir horeogrāfs un daudznozaru mākslinieks. Mākslinieka performanci varēs vērot LNO Jaunajā zālē 14.jūnijā plkst.18.30. 

”Zirgu pastā” 13.jūnijā plkst.21 skatītāji varēs apmeklēt Sintijas Siliņas izrādi “release technology_WIP” (“atbrīvošanās tehnoloģija_darbs procesā”) un Elenas Jacintas izrādi “Reassembled”. Šajā vakarā ”Zirgu pastā” būs skatāmi Lilijas Liporas izrādes “Abi” fragmenti un Kipras mākslinieces Suzanas Fialas videoinstalācija “Kliedziens – piespiedu bezdarbības periods”. 

15.jūnijā plkst.19 ”Zirgu pastā” varēs redzēt Latvijas skatītāju un dejas kritiķu augstu novērtēto Olgas Žitluhinas izrādi “Ārā”, kura šajā vakarā tiks izrādīta piecpadsmito un šosezon pēdējo reizi. 

Plkst.21 15.jūnijā uz laikmetīgās mākslas skatuves “Betanovuss” notiks festivāla noslēguma vakars, kurā skatītāji varēs vērot japāņu vizuālā mākslinieka Matsunobes, Žitluhinas un Latvijas jauno horeogrāfu izrādi-instalāciju-performanci “Humming”, kā arī Kipras mākslinieces Fialas videoinstalāciju “Kliedziens – piespiedu bezdarbības periods”. Vakara un festivāla noslēgumā gan festivāla dalībniekiem, gan viesiem būs iespēja piedalīties tematiskās meistardarbnīcās – kaligrāfija, origami, suši u.c. Meistarklases notiks pie četriem māksliniekiem – Ko Murobuši un Jukio Suzuki no Japānas, kā arī Levi Gonzalesa no ASV un Adi Elzama no Izraēlas. 

Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Laiks dejot 2014”  notiks no 12.jūnija līdz 18.jūnijam. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu