Pirmdien mūzikas namā "Daile" notiks labdarības uzvedums "Es esmu" • IR.lv

Pirmdien mūzikas namā “Daile” notiks labdarības uzvedums “Es esmu”

6
NULL

Izrāde veltīta Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam 

Pirmdien, 1.jūnijā plkst.19 mūzikas namā “Daile” notiks Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam veltītais labdarības uzvedums “Es esmu”, raksta aģentūra LETA. Izrādē seniori ir izvēlējušies kādu no jaunajiem aktieriem, ar kuru kopā iestudēt fragmentu. Visi aktieri izrādē piedalās brīvprātīgi, tāpēc nauda, kas tiks iekasēta no biļetēm, tiks novirzīta Latvijas teātru senioru sociālā un veselības stāvokļa uzlabošanai. 

Uz vienas skatuves kopā kāps desmit Latvijas teātra vecmeistari no Valmieras, Liepājas un Rīgas, lai kopā ar pašu izvēlētiem partneriem atgrieztos savās mīļākajās teātra izrādēs. Helga Dancberga kopā ar Nacionālā teātra aktieri Gundaru Grasbergu spēlēs fragmentu no izrādes “Antigone”, Aina Karele atcerēsies sevi Ieviņas lomā izrādē “Skroderdienas Silmačos”, savukārt Gunārs Placēns atkal būs Šveiks. Uzvedumā piedalīsies Sarma Riekstiņa, Tamāra Soboļeva, Ļevs Birmanis, Irina Tomsone, Dace Vītola, Mārtiņš Egliens, Ilze Ķuzule un citi. 

Izrādes režisors ir Pēteris Krilovs, kurš iecerējis uzvedumu veidot sportiskā garā. “Mana vēlēšanās ir, lai uzveduma aktieri, esot kopā šai vakarā, uz vienas skatuves satiekas ne tikai profesijā, ar skatītājiem un saviem skatuves partneriem, kas pilnīgi noteikti būs radošs un interesants piedzīvojums, ne tikai ar savām lomām, bet arī cilvēciski – iedvesmojot gan paši sevi, gan arī skatītājus būt un noturēties savā labākajā formā,” norādījis režisors. 

Jau no plkst.16 ikviens varēs aplūkot un savā īpašumā iegūt dažādas Latvijas aktieru personīgās un ar teātra dzīvi saistītās atmiņas lietas, kas būs izstādītas ziedojumu tirdziņā. Latvijas Teātru radošo personību atbalsta fonds “Rampa” šobrīd rūpējas par gandrīz 100 teātra vecmeistariem, kas savus spēka gadus un veselību atdevuši teātrim. Liela daļa šo savulaik tautā mīlēto skatuves mākslinieku šobrīd ir kļuvuši par vientuļiem pensionāriem ar minimālajiem ienākumiem, un viņiem ir nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Biļetes cena 15 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv


Komentāri (6)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu