Valsts kancelejas direktore Dreimane iesniedz atlūgumu (papild.) • IR.lv

Valsts kancelejas direktore Dreimane iesniedz atlūgumu (papild.)

31
Elita Dreimane. Foto: Ieva Čīka, LETA

Kalnmeiers noraida Dreimanes sūdzību par pielaides anulēšanu

Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane 1.jūnijā iesniegusi atlūgumu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (vienotība) un darbu amatā plāno pamest no 12.jūnija, vēsta VK pārstāve Signe Znotiņa – Znota.

„Esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no amata. Šobrīd prioritāte ir, lai Valsts kancelejai pēc iespējas ātrāk atgrieztos normālā darba ritmā, un abpusēja uzticēšanās starp iestādes vadītāju un premjeru tam ir obligāts priekšnosacījums,” norāda Dreimane.

Dreimane valsts pārvaldē strādā gandrīz 20 gadus, sākot kā vecākā referente Izglītības un zinātnes ministrijā, vēlāk Valsts kancelejā un turpinot karjeras attīstību gan kā juriskonsulte, Juridiskā departamenta vadītāja, Valsts kancelejas direktora vietniece un direktore no 2011.gada.

Kalnmeiers noraida Dreimanes sūdzību par pielaides anulēšanu

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers neredz pamatu mainīt Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu par pielaides valsts noslēpumam anulēšanu Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, ziņo LETA.

Dreimane lēmumu par pielaides anulēšanu plāno pārsūdzēt Eiropas Cilvēktiesību tiesā, skaidrojot to ar secinājumu, ka Latvijas sistēma vēl nav gatava pārmaiņām.

“Šāds lēmums liedz otrreiz pretendēt uz pielaides iegūšanu, līdz ar to uz visiem laikiem ir liegta iespēja ieņemt mūsu valsts augstāko amatpersonu amatus, kā arī augstāko vadītāju amatus valsts iestādēs un uzņēmumos,” Kalnmeiera lēmumu komentē Dreimane.

Viņa uzskata, ka lēmums par pielaides anulēšanu ir apzināta izrēķināšanās ar Valsts kanceleju – iestādi, kas nedarbojas politisko spēku interesēs. “Vāja un iztapīga ierēdniecība – tas ir ceļš uz valsts izzagšanu, korupciju un beztiesiskumu, kur sauklis – viens likums, viena taisnība visiem – būs tikai un vienīgi sienas dekors valdības sēžu zālē,” piebilst Dreimane. Viņa joprojām uzskata, ka pielaižu sistēma ir jāmaina, lai uz visiem laikiem likvidētu iespēju to izmantot kā izrēķināšanās mehānismu ar nevēlamiem politiskiem konkurentiem vai neērtiem ierēdņiem.

SAB anulēja pielaidi valsts noslēpumam Dreimanei. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) atzina, ka Dreimane šā iemesla dēļ nevar turpināt darbu līdzšinējā amatā, bet viņai piedāvāta rotācija uz citu amatu, tomēr šo piedāvājumu Dreimane noraidīja.

Arī Dreimanes darba ikgadējās izvērtēšanas komisija, noslēdzot darbu, atzinusi, ka pielaides anulēšanas dēļ Dreimane nevar turpināt pildīt pašreizējos pienākumus. Komisija atzinumā fiksējusi, ka Dreimanei ir piedāvāta rotācija uz citu amatu, no kā viņa oficiāli ir atteikusies.

Valsts kancelejas direktore gan norāda, ka 14.aprīlī tika izplatīta nekorekta informācija par to, ka visi komisijas locekļi pieņēmuši lēmumu, ka viņa nevar turpināt darbu kā Valsts kancelejas direktore. “Patiesībā tā bija tikai Ministru prezidentes īpaša piezīme. Valsts kancelejas direktoru no amata var atbrīvot Ministru kabinets,” skaidro Dreimane.

Pēc lēmuma par pielaides anulēšanu SAB direktors Jānis Maizītis pavēstīja, ka Dreimanei pielaide valsts noslēpumam anulēta ilgstošas pārbaudes rezultātā, nevis uz šaubu pamata. Lēmums par pielaides anulēšanu balstīts uz vairāku tiesībsargājošo institūciju ilgstošu pārbaužu rezultātiem par konkrētiem faktiem, tostarp ilgstošiem pārkāpumiem Valsts kancelejā saistībā ar informācijas apriti.

Darbu Valsts kancelejā pametīs arī Mēkons

Tikmēr kļuvis zināms, ka Valsts kanceleju no jūnija pametīs Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes palīgs jurists Ivars Mēkons.

Mēkons aģentūrai LETA pastāstīja, ka šis ir bijis viņa labprātīgs lēmums, kas jau kādu laiku ir briedis, taču mēģinājumi viņu politiski ietekmēt to paātrinājuši. “Tas ir mans brīvs lēmums. Esmu valsts pārvaldē nostrādājis 12 gadus un valsts sektorā devis pozitīvu ieguldījumu,” teica Mēkons.

Viņa jaunā darbavieta būs kāds advokātu birojs, kuru veido viņam pazīstami cilvēki. Pagaidām gan viņš neatklāja tā nosaukumu.

Mēkons ir viens no Valsts kancelejas darbiniekiem, kuram pirms kāda laika tika anulēta pielaide valsts noslēpumam. Saistībā ar informācijas noplūdi par valsts noslēpumu saturošu dokumentu viņa dzīvesvietā savulaik veikta arī kratīšana.

Sākotnēji Mēkons Valsts kancelejā bija Juridiskā departamenta vadītājas vietnieks, taču viņa statuss mainīts uz Valsts kancelejas direktores palīgu.

 

Komentāri (31)

DD1 30.05.2015. 09.46

Par Dreimani man ir apriori negatīvs viedoklis, kopš laika, kad viņai bija vairākas tiesvedības par viņai nodarīto kaitējumu vides trokšņa dēļ uz valsts autoceļa. http://zz.diena.lv/vietejas-zinas/jelgavas-novada/piektdien-bus-lemums-dreimanes-sudziba-par-lietas-izbeigsanu-strida-ar-satiksmes-ministriju-par-trok-163409

Kas attiecas uz DP, tad nav brīnums, ka Lato Lapsam “šuj” lietas, ka pratina Agnesi Margēviču, jo Pietiek.com uzdrošinās “rakt” zem drošībniekiem un uzrok interesantas lietas, kā drošībnieki caur savām sievām ir cieši saistīti ar Ušakova vadīto Rīgas Domi. utt.

+15
-4
Atbildēt

1

    zanE. > DD1 30.05.2015. 11.10

    …mjā, varbūt arī tāpēc AM aizgāja no lapsas, jo savā rakstā atklāja saistību ar Rīgas domi, kas nepatika pērkamajai žurkai, kurš sevi uzdod par lapsu…

    +14
    -6
    Atbildēt

    0

Bet 29.05.2015. 17.27

“Dreimane plāno sūdzēties Eiropas Cilvēktiesību tiesā”

Nē, nu cik var tēlot muļķi, pie tam jau kurais “noraidītais”.

It kā jau nezinātu, ka slepeno pielaižu piešķiršana ir vienīgi katras valsts kompetencē: kam pieškirt un kam nepieškirt.

interesanti, kā tas dreimanesprāt darbojas pret viņas tā saucamajām cilvēktiesībām. Vairs valsts nevarēs glabāt noslēpumus, kas būtu pilnīgi visiem pieejami , vai?

+19
-8
Atbildēt

16

    Ēriks > Bet 29.05.2015. 19.00

    Ja pielaides dod blēžiem,cilvēkiem var rasties aizdomas,ka tieši godīgiem cilvēkiem turpretī pielaides nedod vai atņem,ja tie nerīkojas atbilstoši negodīgo rīkojumiem.Kā tev šāds skaidrojums,Baibiņ?

    +6
    -15
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 29.05.2015. 19.34

    Bet

    Vai liela vērtība noslēpumiem, kas piejami Meļņikam, Zaharjinam, Savickim, Korenam, Estarkinam, Suharenko, Fiļam, Bernim un Rāvim un SC pociem? Tik vien, lai reņģēdāji neuzzinātu par ZRP(v) kremļa mauku, zagļu un pederastu rebēm ar čekistiem un citiem Latvijas ienaidniekiem

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 29.05.2015. 23.21

    lno

    Ja likvidētu DP un SAB un pusi Latvijai naidīgu miliču patriektu, mazāk būtu noziedznieku ar mandātu un noziedzība krasi samazinātos.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 29.05.2015. 18.36

    Nevis valsts glabā noslēpumus,bet daži kantori,kā SAB un DP pie mums glabā noslēpumus,turklāt ne sabiedrība, ne ”vainīgie” nevar uzzināt,par ko cilvēkiem atņem pielaides,bet tāds visiem zināms blēdis kā nodokļu mahinators un balsu pircējs Zaķis drīkst uzzināt visus valsts noslēpumus.

    +8
    -16
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 30.05.2015. 10.15

    Baiba

    Sieviešu drēbītes, pidrilla, arī nēsā, ja pieņēmi sieviešu kļičku?

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Baiba > Bet 29.05.2015. 20.34

    Pēc tā ko mēs uzzinājām no Margēvičas raksta, visa pielaižu piešķiršanas lieta nelabi smird.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    IvarsA > Bet 02.06.2015. 00.15

    Ušakovam ar visu Puķina krievijas līgumu ir pielaide. Valsts jau sen neglabā nekādus noslēpumus, valstī notiek tirgošanās un korupcija, kā redzam visaugstākajā līmenī. Dreimane trāpijās pa ceļam, tāpat kā Broka, Belēvičs un citi! Maigā vara rullē!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 02.06.2015. 10.04

    IvarsA

    Dreimane trāpijās pa ceļam, tāpat kā Broka, Belēvičs un citi!

    ————

    Neviens nepatrāpījās ceļā, tā vienkārši. Brokas kundzei anulēja pielaidi, lai viņa netraucētu ZRP(v) kremļjaģām, zagļiem un pederastiem par sviestmaizi atdot Citadeli ASV reģistrētam čekas off-shore firmu fondam, Belēvičam, kad tas vērsās pret Stradiņa slimnīcas būvniekiem, izlaupītājiem. “skonto būve” un Re&Re. Kad piekrita, ka valsts tiem vēl, papildus uzdāvina vēl 16 miljonus, pielaide tika atjaunota. Dreimanes kundze krita nežēlastībā, par kremļa mauku un līdz pamatiem sapelējušā Kukulīša, kas dala pielaides pēc sava čekas kuratora ieteikuma, kritiku.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 31.05.2015. 20.58

    svarīgākais, ka viņi kolonistiem piešķir pielaidi valsts noslēpumam, un nekādu problēmu.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 01.06.2015. 20.02

    Centrum, gadījumā nezināji, ka iekšlietu ministrs kozļiks pārrauga DP un tās kadrus, tā, ka muļķīgi tur vainot NA, kuri paši visvairāk cietuši no DP pielaižu lietām – bet prasīt no tevis loģiku, tas ir stipri par daudz.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > Bet 29.05.2015. 23.14

    Baiba > Bet 29.05.2015. 22.43

    Dp jāattīra no stukačiem, kas atņem pielaides Latvijas patriotiem, bet piešķir ušakiem un kampariem.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    Normunds > Bet 31.05.2015. 15.05

    Baiba lno, tad sanāk Roberta Zīles draugs arī.

    =================

    Es ne par ko nebrīnītos.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Centrum > Bet 29.05.2015. 22.33

    Taisnība,smird.Zīles un nacionāļu saistība ar aģentiem,kas ar nacionāļu palīdzību iefiltrējušies DP – smird vēl vairāk.Tagad kļūst saprotams,kāpēc NA raujas balsot kopā ar saskaņiešiem.Viens otram piespēlē un beigās izrādīsies abiem «nacionālajiem spārniem» viens saimnieks.

    +15
    -10
    Atbildēt

    0

    Baiba. > Bet 29.05.2015. 18.56

    Ak, redz kur visa sāls – Ēriks un sabiedrība nevar uzzināt, cik netīras apakšbikses cietējiem, kas netiek pie valsts noslēpuma. Vē, kas par bābiskiem večiem šodien padevušies.

    +16
    -8
    Atbildēt

    0

    Baiba. > Bet 29.05.2015. 23.36

    lno, tad sanāk Roberta Zīles draugs arī. Viņš tā jūsmo par abiem izdarīgajiem puišiem. Jā, kas to būtu domājis.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

v_rostins 30.05.2015. 11.22

zanE

Tas ir traģiski, kad vecuma demence iestājās līdz ar klimaksu. Pietiek.com ir pietiekoši daudz rakstu gan par RD, gan ZRP(v) paģeļņikiem, SC. Ceri, ka kremļa maukas tev maksās pabalstu, par to lopu vieta darīto melno darbu?

+6
-11
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu