Kalnietei piešķirts Ukrainas pareizticīgo ordenis • IR.lv

Kalnietei piešķirts Ukrainas pareizticīgo ordenis

22
Sandra Kalniete (otrā no kreisās) kopā ar Ukrainas patriarhu Filaretu un pareizticīgās baznīcas pārstāvjiem, saņemot apbalvojumu. Publicitātes foto

Ordenis pasniegts par pašaizliedzīgo kristiešu un demokrātisko vērtību aizstāvību Eiropā, kā arī atbalstu Ukrainas piederībai Eiropas valstu saimei

Par nopelniem Ukrainas un tās tautas labā Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Sandrai Kalnietei (V) Ukrainas pareizticīgā baznīca piešķīrusi Svētā Volodimira Lielā trešās pakāpes ordeni.

Kijevas un visas Krievzemes-Ukrainas patriarhs Filarets pasniedza ordeni Kalnietei par viņas pašaizliedzīgo kristiešu un demokrātisko vērtību aizstāvību Eiropā, kā arī par atbalstu Ukrainas piederībai Eiropas valstu saimei un Kijevas patriarhāta un Eiropas Savienības (ES) institūciju attiecību stiprināšanu, aģentūru LETA informēja deputātes pārstāvji.

“Es jūtos ļoti pagodināta un aizkustināta, lai arī nejūtos pelnījusi tik augstu novērtējumu,” ordeni saņemot, teica Kalniete.

Briselē patriarhs Filarets pasniedza Svētā Volodimira Lielā ordeni Eiropas Tautas partijas (ETP) priekšsēdētājam Žozefam Daulam un četriem ETP grupas deputātiem.

Apbalvojumu piešķir organizācijām un privātpersonām par izcilu ieguldījumu Ukrainas garīguma attīstībā, labdarībā un kristīgo vērtību aizstāvībā. Savulaik šis apbalvojums piešķirts arī ASV prezidentam Bilam Klintonam, Kanādas premjerministram Stīvenam Hārperam un citām ietekmīgām amatpersonām.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V) un Kalniete ir vieni no aktīvākajiem Ukrainas atbalstītājiem Briselē, vēstīja laikraksts “Kyiv Post”.

Laikraksts lūdzis trīs ukraiņu žurnālistus, kuri bāzēti Beļģijas galvaspilsētā Briselē, nosaukt lielākos un aktīvākos Ukrainas atbalstītājus. Sarakstā, kurā iekļautas kopumā sešpadsmit amatpersonas, iekļauts arī Dombrovskis, kurš vēl nesen ticies ar Ukrainas ekonomikas ministru Aivaru Abromaviču, lai pārrunātu Eiropas Savienības (ES) palīdzības sniegšanas iespējas valstij, kā arī Kalniete, kura EP darbojas Ārlietu komitejā.

Ukrainas žurnālisti, raksturojot Dombrovski, norādījuši, ka EK viceprezidents ir viens no tiem, kas aktīvi iesaistās darbā par ES sankciju noteikšanu Krievijai. Tāpat žurnālisti atzinīgi novērtējuši Dombrovska komandas darbu, kas “dara visu iespējamo, lai palīdzētu ukraiņiem”.

Savukārt Kalniete, Ukrainas žurnālistu ieskatā, īpašu uzmanību izpelnījusies par to, ka Krievija deputāti iekļāvusi “persona non grata” sarakstā, kā arī ar Kalnietes aktīvo nostāju pret Krievijas veikto Krimas aneksiju.

 

Komentāri (22)

west 22.04.2015. 19.26

Par nopelniem. Ar Kalnieti viss ir kārtībā.

Ukrainas pareizticīgo baznīca tomēr nav FSB filiāle, kā Krievijā.

+8
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > west 22.04.2015. 23.39

    west

    Kā Latvijā

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

fretka 22.04.2015. 15.33

Vai tiešām mūžam viedajai zanEi vakar bija taisnība par pareizticību?! :)

http://www.irir.lv/2015/4/21/vai-gribam-atgriezties-valsti-kura-ir-diskriminacija/viedokli#viedoklis_481697

+5
-2
Atbildēt

0

Jānis 22.04.2015. 18.45

Diez kad Kalniete iznāks no skapja, tas tak ar visiem zināms fakts par Kalnietes dzīvi skapī.

0
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu