Putins Krievijas telekanāla veidotā filmā stāsta par Krimas aneksijas operāciju • IR.lv

Putins Krievijas telekanāla veidotā filmā stāsta par Krimas aneksijas operāciju

22
Ukrainas aktīvisti novietojuši kapaplāksni Vladimiram Putinam pie Krievijas vēstniecības Kijevā. Uz plāksnes Putins attēlots kāĀdolfs Hitlers. Foto: EPA/LETA

Krievija bijusi gatava aktivēt kodolspēkus, ja Krimas aneksijas gaitā rastos kādas problēmas

Krievijas Pirmais telekanāls svētdien pārraidīja savu veidoto “dokumentālo filmu” par Krimas atņemšanu Ukrainai, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins Krimas aneksiju raksturo kā pussalas krievu iedzīvotāju glābšanu no prorietumnieciskajiem ukraiņu nacionālistiem, ziņo LETA/Doždj.

Kremlis jau vairākas dienas uzkurina interesi par filmu „Krima. Ceļš uz dzimteni”, demonstrējot Putina intervijas fragmentus. Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Dmitrijs Peskovs arī svētdien izplatīja netiešu aicinājumu Krievijas iedzīvotājiem skatīties pārraidi, paziņojot, ka dokumentālo filmu skatīšoties arī Putins.

Peskova paziņojums izplatīts laikā, kad Krievijas un arī ārvalstu sabiedrībā uzkurināta intriga par Putina mīklaino pazušanu no sabiedrības acīm.

Kaut arī Putins iepriekš vienmēr noliedzis Krievijas karaspēka līdzdalību Krimas aneksijā un karadarbībā Donbasā, Krievijas prezidents pārraidē lepni klāsta par izstrādāto plānu un specoperāciju Krimas aneksijas realizēšanai.

Putins intervijā pavēstīja, ka 2014.gada pavasarī Krievija pussalā slepeni ievedusi jūras kājnieku desantniekus un Galvenā izlūkdienesta pārvaldes darbiniekus. Īpašo uzdevumu vienību kaujinieki Krimā ievesti ar aizbildinājumu pēc nepieciešamības pastiprināti apsargāt Krievijas militāros objektus.

Pēc Putina sacītā, papildspēku ievešana realizēta ar piecām kravas lidmašīnām „Il-76″, kas nemitīgi kursējušas prom un atpakaļ uz Krimu, tādā veidā dažu dienu laikā pārdislocējot tūkstošiem virsnieku un kaujinieku.

Putins arī paziņoja, ka Krievija bija gatava aktivēt kodolspēkus, ja Krimas aneksijas gaitā rastos kādas problēmas.

Krimas aneksiju Putins attaisnoja ar nepieciešamību aizstāvēt krievus no ukraiņu „nacionālistiem un ekstrēmistiem”, kas Ukrainā „sarīkoja valsts apvērsumu”.

“Mēs bijām spiesti sākt strādāt pie Krimas atgriešanas Krievijā, jo mēs nevarējām pamest šo teritoriju un tur dzīvojošos cilvēkus likteņa varā, lai viņus sagrauj nacionālisti. Tie nebijām mēs, kas [Kijevā] sarīkoja valsts apvērsumu, to izdarīja nacionālisti un cilvēki ar ekstrēmiem uzskatiem. Bet mēs esam šeit, šī ir mūsu zeme,” paziņo Putins.

 

Komentāri (22)

Ebenemezers-3 15.03.2015. 20.37

a kur tad palika Ameerika ?nepaartraukti puuķins piesauca ka pie nemieriem Ukrainaa vainiiga Ameerika.

+3
0
Atbildēt

0

Andris Doveiks 15.03.2015. 20.00

Ja IR reklamē, tad noteikti jānoskatās :) Pulksten 21:00

+1
0
Atbildēt

0

J.Biotops 16.03.2015. 08.56

Krievija. Parastā un nemainīgā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu