Opozicionārs: Izmeklētājiem Ņemcova slepkavības lietā ir jānopratina Putins • IR.lv

Opozicionārs: Izmeklētājiem Ņemcova slepkavības lietā ir jānopratina Putins

22
Borisa Ņemcova piemiņai. Foto: AFP/LETA

Ņemcova palīdze: Ņemcovs sazinājies ar Ivanovas desantniekiem

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavība visizdevīgākā bija prezidentam Vladimiram Putinam, tāpēc izmeklētājiem viņš ir jānopratina šīs lietas ietvaros, uzskata pazīstamais opozicionārs un Ņemcova līdzgaitnieks Iļja Jašins.

“Putins ir galvenais labuma guvējs no Borisa slepkavības. Ņemcovs bija vissvarīgākais, visspilgtākais un vissaturīgākais prezidenta un viņa tuvākā loka kritiķis,” pārraides “Tiesības uz varu” ēterā paziņoja Jašins, vēsta medijs TSN.

Putins vismaz ir politiski atbildīgs par Ņemcova nāvi, jo tieši Krievijas prezidents ir atbildīgs par naida atmosfēras radīšanu pret opozīciju, kuru viņš dēvēja par “nacionālnodevējiem” un “piekto kolonnu”, norādīja opozicionārs.

“Galu galā tieši šis naids materializējās lodēs, kas nogalināja manu draugu Borisu Ņemcovu. Putinu kā minimums ir jānopratina izmeklētājiem, kaut arī es lieliski saprotu – kamēr vara nemainīsies, tas diez vai notiks,” atzina Jašins.

Viņš arī pauda neizpratni par Izmeklēšanas komitejas paustajām slepkavības versijām, kas noziegumā saskatījusi “sadzīvisku pamatu” vai “ukraiņu pēdas”.

“Izmeklēšanas komitejas komentāri būtībā reducējas uz politiskām spekulācijām par Ņemcova privāto dzīvi, kaut kādas blēņas par ukraiņu pēdām. Pamatversijas, kas atrodas virspusē,- Ņemcova ziņojums par Ukrainu, augstu stāvošo amatpersonu kritika. Kā es saprotu, šīs versijas pat netiek izskatītas,” atzina Jašins.

Tikmēr Ņemcova palīdze Olga Šorina aģentūrai „Reuters” parādījusi zīmīti, kuru pirms slepkavības viņai nodevis politiķis, ziņo mediji.

Šajā zīmītē, pēc Šorinas teiktā, viņi apsprieduši ziņojuma gatavošanu par Krievijas armijas klātbūtni Austrumukrainā. Baidoties, ka viņu noklausās, Ņemcovs uz papīra lapas rakstīja: „Ar mani sazinājās Ivanovas desantnieki. 17 nogalinātie. Desantniekiem neizmaksā naudu, tagad viņi baidās runāt.”

„Viņš uzturēja sakarus ar desantniekiem. Kā viņš to darīja, es nezinu,” teica Šorina.

Aģentūra „Reuters” norāda, ka tai nav neatkarīga apstiprinājuma šai it kā Ņemcova rakstītajai zīmītei savai palīdzei.

Jašins arī drīz vien pēc Ņemcova nāves solīja turpināt viņa sākto darbu un publicēt ziņojumu par Ukrainu, kura dēļ, iespējams, Ņemcovs tika nogalināts. Par to Jašins paziņojis britu avīzei „The Times”.

Jašins teicis, ka ziņojumā ir pierādījumi Krievijas armijas klātbūtnei Donbasā.

Tiesa, vienīgā pilnā ziņojuma versija atradās Ņemcova dzīvoklī esošajā datorā, kura cieto disku uz izmeklēšanas laiku izņēma izmeklētāji. Tomēr, kā teica Jašins, visi opozīcijas politiķa savāktie dati nav zuduši un viņa līdzgaitnieki centīsies pēc šiem datiem atjaunot ziņojumu.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

 

Komentāri (22)

v_rostins 06.03.2015. 11.35

Andris Doveiks

Vai tiešām esi spējīgs to visu, ko centies iestumt sabiedrībai, pats noskatīties, jeb visus maķerialus saņem no priekšņieka?

+4
0
Atbildēt

2

    ierados > v_rostins 06.03.2015. 14.36

    Doveiks, indrans u.c. pridurki saliek tos klučus, jo sanāk mazāka pašizmaksa. Par vienu sēnalu šķipsnu pusglāze semočku. LPSR atdalīšanās no PSRS deva iespēju šai dauņu komandai paošņāt šašlika taukos apvārtītos barbekju izdeguļus no puzes lieveņa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > v_rostins 06.03.2015. 12.27

    Es saprotu tavu rūpi, jo redzu, ka tev pašam viss jāsecer, tādēļ kļūsti vienveidīgs.

    Jā, esmu noskatījies (precīzāk – noklausījies) visu, ko šeit ielieku. Un iesaku.

    Nē, man priekšnieki nedod maķerialus, nedod topicus un agendas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

tonijs 06.03.2015. 08.48

Bez Putina ziņas jau tas nenotika. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka slepkavības brīdi viņš stāvēja Kremlī pie loga un tīksminājās.

+4
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > tonijs 06.03.2015. 08.53

    Pie logiem stāvēt viņš mīž, bet “izslēgtajās” videokamerās gan skatījās!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

v_rostins 06.03.2015. 12.40

Andris Doveiks

Krievu sātanisms

В Перми «Антимайдан» создает кукол-вуду с лицами западных политиков

http://www.regnum.ru/news/polit/1901933.html

Atceros, kad cilvēces atkritumi rituāli tiesāja jau noslepkavoto Magņicki.

+3
0
Atbildēt

1

    Andris Doveiks > v_rostins 06.03.2015. 12.45

    Atceros, ka bija tādas oligarhu bēres ar dedzināšanu arī Rīgā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu