Britu ministrs: Krievija rada draudus Baltijas valstīm • IR.lv

Britu ministrs: Krievija rada draudus Baltijas valstīm

65
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons. Foto: EPA/LETA

Ukrainas drošības padome nolemj aicināt ANO un ES ievest Ukrainā miera uzturētājus

Krievija rada nopietnus draudus Baltijas valstīm – Latvijai, Lietuvai un Igaunijai, norādījis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons.

Viņaprāt, Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdara spiedienu uz Baltijas valstīm. Situācija šajās valstīs var tikt destabilizēta tāpat, kā tas notika Ukrainā, vēsta „Korrespondent.net”.

Britu laikrakstos Falons paziņojis, ka NATO ir jābūt gatavai Krievijas agresijai jebkādā formā, un brīdināja par “reālām un pastāvošām briesmām” Baltijas valstīm, kas ir NATO un eirozonas dalībvalstis. “NATO ir jābūt gatavai jebkādai agresijai no Krievijas, jebkādā formā. NATO gatavojas tam,” Falons sacīja trešdien.

Laikraksta “The Times” publicētos izteikumos Falons teicis, ka ir “satraukts par Putinu. Es esmu satraukts par viņa spiedienu uz Baltijas valstīm, par to, kā viņš pārbauda NATO”.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons trešdien par Ukrainas situāciju sacījis: “viena valsts efektīvi uzbrūk otras valsts suverenitātei”. “Krievijas atbalstītie nemiernieki Austrumukrainā lieto Krievijas raķešu iekārtas, Krievijas tankus, Krievijas artilēriju – šo ekipējumu nevar nopirkt “eBay”, tas nāk no Krievijas,” paziņoja Kamerons.

“Mums ir jābūt ļoti spēcīgiem un stingriem attiecībā uz sankcijām un jāsaka Vladimiram Putinam – “tas, ko jūs darāt, nav pieņemami un tam būs ekonomiskas un finansiālas sekas ilgus turpmākos gadus, ja jūs neizbeigsiet šādu uzvedību”,” sacīja Kemerons.

Aizsardzības ministrs norādījis, ka situācija nav jauns Aukstais karš, jo tas ir jau “diezgan silts”.

Falons atsaucās uz tuvu Lielbritānijas gaisa telpai lidojošo Krievijas bumbvedēju pārtveršanu un Igaunijas policista sagūstīšanu, kas saasināja saspringtās Maskavas un Tallinas attiecības.

“Pāri Ukrainas robežai brauc tanki un bruņojums, un Igaunijas robežsargs tika sagūstīts un joprojām nav atbrīvots,” norādījis Falons. “Kad pa Lamanšu lido lidmašīnas, kad pa Ziemeļjūru peld zemūdenes, man šķiet, tas paliek siltāks.”

Falons sniedza šos komentārus pēc tam, kad tūkstošiem Ukrainas kareivju trešdien atkāpās no stratēģiskā dzelzceļa mezgla Debaļceves pēc spēcīga promaskavisko kaujinieku uzbrukuma.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs ceturtdien intervijā Latvijas Radio teica, ka mūsu pienākums ir lokalizēt un uz laiku iesaldēt konfliktu Ukrainā. Latvijas viens no galvenajiem uzdevumiem ir noturēt Eiropas un starptautiskās sabiedrības uzmanību Ukrainai. Pasaule nedzīvo tikai ar šo konfliktu, bet seko notikumiem visā pasaulē, Pildegoviča teikto atreferē LETA.

Pildegovičs atzina, ka situācija Ukrainā ir ļoti sarežģīta. Viņš atzina, ka Krievija līdz šim nav bijusi konsekventa un nav izrādījusi ieinteresētību nomierināt šo konfliktu un tas esot mūsu pienākums šo konfliktu lokalizēt un varbūt uz laiku iesaldēt, lai pēc tam ar diplomātiskiem līdzekļiem to risinātu, teica Pildegovičs.

Tikmēr Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome trešdien pieņēmusi lēmumu vērsties pie ANO un Eiropas Savienības ar lūgumu nosūtīt uz Ukrainu miera uzturētājus.

“Ļoti svarīgs jautājums, kas tika izskatīts un attiecīgi pieņemts, bija vēršanās ANO un pie Eiropas Savienības par miera un drošības uzturēšanas operācijas izvēršanu Ukrainas teritorijā. Runa ir par to, lai Ārlietu ministrija sagatavotu šādu lūgumu, mēs ceram, ka arī Augstākā rada atbalstīs šo lēmumu,” pēc padomes sēdes paziņoja tās sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

Viņš uzsvēra, ka lēmums pieņemts tāpēc, ka Krievija un tās kontrolētie nelikumīgie bruņotie grupējumi Donbasā nemitīgi pārkāpj miera vienošanās. Ierosinājumu ievest Ukrainā miera uzturētājus padomes sēdē ieteica prezidents Petro Porošenko.

 

Komentāri (65)

nomale 19.02.2015. 09.33

Krievijas agresija + rietumu impotence + mūsu valdošās koalīcijas pērkamība kopā rada ļoti bēdīgu nākotnes prognozi!

+9
-2
Atbildēt

12

    andrejs > 19.02.2015. 11.21

    zanE ….Dzeri….vilcināšanās tikai padara Krieviju stiprāku, varenāku un nekaunīgāku

    ——————————

    jā, jārīkojas stingri un bez vilcināšanās jāiekļauj Melnajā sarakstā vēl kādi pieci “LNR” “ministru” vietnieki.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    v_rostins > 19.02.2015. 10.36

    zanE

    Pederastu parķijas attieksmi pret Ukrainas notikumiem mums pilnā mērā nodemonstrēja tās miļicija pie Krievijas vēstniecības.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > 19.02.2015. 11.15

    .diemžēl, populisti, kuri tikuši pie varas R-Eiropas valstīs – nekādu drošību negarantē, bet tikai pastiprina bīstamību..

    ———————————————-

    un tad kopā ar šiem mēs :) izstrādāsim TO vienoto ES politiku? :)))))

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 19.02.2015. 12.00

    Ino – lai kāda arī nebūtu tā ES, Latvijas politikai jāiet kontekstā ar ES politiku, citas izejas nav.

    Mūrniece ir valsts amatpersona, un viņai tas būtu jāsaprot, nevis jāceļ savs reitings.

    ______________

    Kāda konsekvence, kāda harmonija ar pārējiem tekstiem, kuros dzeris lamā gļēvos rietumus un slavē izcilos kaimiņu prezidentus:):):)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > 19.02.2015. 11.57

    zanE. …diemžēl, populisti, kuri tikuši pie varas R-Eiropas valstīs – nekādu drošību negarantē, bet tikai pastiprina bīstamību…

    __________________

    Interesanti, ar ko mūsējie atšķiras no R- Eiropas un zanE no nepareizējiem latviešiem? Vai tikai ne ar līko muguriņu, pašas vēderiņš vienmēr 1. vietā?

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 19.02.2015. 10.05

    nu, un arī, protams, varam atbalstīt Latvijas valsts ārpolitikas mērķus un uzdevumus, kas atbilst Eiropas savienības valstu nostājai…

    ___________________

    Kāda tad ir Eiropas valstu nostāja? Tāda kā Ungārijai un Grieķijai, vai tāda kā Lietuvai, Igaunijai, Anglijai, varbūt kā Francijai? Nu nekautrējies – nosodi arī Gribuskaiti un Ilvesu, ja tik ļoti kaitina Mūrnieces pozicija:)

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > 19.02.2015. 09.57

    …lūdzu, neaizvaino Nacionālo apvienību, kura arī ir koalīcijas sastāvā….viņiem ir cita ārpolitika attiecībā uz Ukrainu – savas partijas nostāju pasaulē iznes ļoti cienījamā Mūrnieces kundze un viņi ir gatavi rīkoties asi, cieti un nekavējoši….

    …un vispār – mums ir iespējas un izvēles brīvība – izvēlēties kuru mūsu valsts ārpolitikas kursu atbalstīt – vai Nacionālās apvienības, pie kura aktīvi strādā ļoti cienījamā Mūrnieces kundze…vai kļūt par Rīgas pilsētas augsto personu ārpolitikas kursa atbalstītājiem…nu, un arī, protams, varam atbalstīt Latvijas valsts ārpolitikas mērķus un uzdevumus, kas atbilst Eiropas savienības valstu nostājai…

    …tā teikt – demokrātija!…

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > 19.02.2015. 10.13

    …ln0…ja neesi pamanījis – Eiropas savienības valstis pieņem vienu – kopēju rīcības plānu…katra atsevišķi – izrādās savu vēlētāju priekšā…diemžēl…

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > 19.02.2015. 12.46

    …ln0…nu jau Tev viss sajucis vienā putrā – zanE ir kopā ar nepareizajiem latviešiem un lepojas ar to, tāpēc, lūdzu – esi uzmanīgs ar šķirošanu īstlatviešos un nepareizajos – NA var apvainoties, ka esi šos pie nepareizajiem pieskaitījis….

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 19.02.2015. 10.43

    Man vispār vairs nav nekāda ticība, ka ES spējīga uz kādu radikālāku rīcību, pat uz nopietnām ekon. sankcijām, viņi, vēl arvien, cer, ka Putins apstāsies, ja tam piekāpsies, un viņš to saprot, un atklāti met tiem izaicinājumu un par tiem ņirgājas.

    Nupat viss sāk izskatīties pavisam slikti, ES un ASV pie varas impotenti ar redzesloku ne tālāku, kā nākamās vēlēšanas, Krievijā pie varas vistumsonīgākā un agresīvākā visā pasaulē – FSB korporācija, kuru Putins tikai pārstāv, ja viņš būtu viens aptracis diktators, tad vēl būtu labi, un tā krievu tauta – agresīvi zombiji ar izskalotām smadzenēm, kas atbalstīs jebkuru viņu agresiju, un kurus visai maz intersē viņu pašu dzīves līmaņa pazemināšanās, kaut kāds bezceris.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > 19.02.2015. 10.21

    ….Dzeri….vilcināšanās tikai padara Krieviju stiprāku, varenāku un nekaunīgāku….ES turpinot diskutēt un stādot katras atsevišķas valsts intereses augstāk par visas Eiropas apdraudējumu – nevar vienoties par radikālām sankcijām pret Krieviju, bet katra nokavētā minūte – palielina ES apdraudējumu….

    …diemžēl, populisti, kuri tikuši pie varas R-Eiropas valstīs – nekādu drošību negarantē, bet tikai pastiprina bīstamību…

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 19.02.2015. 10.09

    Bēdīga nākotnes prognoze visai Eiropai un pasaulei.

    Ungārijā Putins taču skaidri pateica – vai nu Eiropā būs miers, bet, pēc Krievijas noteikumiem, vai nu būs liels karš, Krieviju zaudējumi nabaida, un, lai pastiprinātu to, ko teica, uzlika ziedus pie att. piemikļa krievu okupantiem, kas gāja bojā sacelšanās laikā, ko viņi apspieda, kā te Ino jau rakstīja, tas bija spļāviens visas ES, ne tikai Ungārijas virzienā.

    Ino – lai kāda arī nebūtu tā ES, Latvijas politikai jāiet kontekstā ar ES politiku, citas izejas nav.

    Mūrniece ir valsts amatpersona, un viņai tas būtu jāsaprot, nevis jāceļ savs reitings.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

Pelēkais Vilks 19.02.2015. 14.05

Britu ministrs: Krievija rada draudus Baltijas valstīm

======

Šādā formā acimredzot to “interpretēja” IRIR ārštata dabinieks/interns daveiķa, ķurmīša, pežas_indrāna u.c. avatāru īpašnieks.

Savukārt es BBC žurnaļugu rīta komentāros dzirdēju: an imminent threat to one of the Baltic countries.

+5
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 19.02.2015. 12.39

Krievijas draudu patiesais apjoms vairs neaprobežojas ar Baltijas valstīm. Februāra sākumā Piontkovskis, Ilarionovs, Belkovskis u.c. experti tieši un netieši norāda, ka Vova vairs nevada procesu. Agresija izplatās “kolektīvā” Puķina vadībā. Uz šī fona Timrota nolasītie jautājumi 18. februāra raidījumā izklausījās kā kavēšanās jaukās atmiņās, ja patiesībā tas nebūtu bēdīgi(raidījuma vadītājs izmisīgi mēģināja saprast ko runā studijā).

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu