Francija pēc teroristu uzbrukumiem mobilizēs 10 000 karavīru • IR.lv

Francija pēc teroristu uzbrukumiem mobilizēs 10 000 karavīru

33
Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledrians (no labās) pēc valdības sēdes. Foto: AFP/LETA

Alžīrijas varasiestādes brīdinājušas Franciju par uzbrukumu “Charlie Hebdo” redakcijai

Francija mobilizēs 10 000 karavīru, lai nodrošinātu aizsardzību pēc pagājušajā nedēļā notikušajiem uzbrukumiem Parīzē, ziņo BBC. Francijas valdība nosūtīs arī tūkstošiem policistu apsargāt ebreju skolas.

Pēc Francijas valdības sēdes par drošību aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledrians teica, ka armijas vienības no otrdienas tiks nosūtītas uz “visjutīgākajiem rajoniem”.  

Jau ziņots, ka terora aktos Parīzē pagājušajā nedēļā gāja bojā septiņpadsmit cilvēki. Arī teroristi tika nogalināti ķīlnieku atbrīvošanas operācijās.

Nedēļas nogalē atklājies, ka 6.janvārī Francijas izlūkdienests ignorējis Alžīrijas izlūkdienesta brīdinājumu par uzbrukumu satīriskā žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijai, kas notika dienu vēlāk.

Turklāt Francijas un starptautiskajiem drošības spēkiem bijusi informācija par abiem teroristiem, kas trešdien veica uzbrukumu redakcijai, un vienu, kas košera veikalā saņēma gūstā un nogalināja vairākus cilvēkus, ziņo LETA.

Brāļi Šerifs un Saids Kuaši, kuri atbildīgi par uzbrukumu redakcijai, jau pirms desmit gadiem tika aizturēti par saistību ar Tuvo Austrumu teroristisko grupējumu. Ar terorismu saistītu aktivitāšu dēļ abiem brāļiem aizliegti arī lidojumi ASV un Lielbritānijā.

Jaunākais no brāļiem izcietis īsu cietumsodu par saistību ar teroristisku grupējumu.

Savukārt Amedijs Kulibali, kurš ir atbildīgs par policistes slepkavību Parīzes dienvidos un četru veikala apmeklētāju nogalināšanu košera veikalā, 2010.gadā uz neilgu brīdi atradies cietumā pēc mēģinājuma kopā ar brāļiem Kuaši no cietuma atbrīvot teroristisko aktīvistu Džamālu Begalu, kurš atbildīgs par 1995.gadā notikušo uzbrukumu vilcienam Parīzē, kurā bojā gāja astoņi cilvēki. Kulibali atkārtoti tika ieslodzīts 2013.gadā, bet atbrīvots pirms nepilniem diviem mēnešiem.

Saids Kuaši darbojies teroristiskā grupējuma “Al Qaeda” Jemenas atzarā, kuru finansējis šeihs Anvars al Avlaki. Savukārt viņa brālis Šerifs lojalitāti zvērējis teroristiskajam grupējumam “Islāma valsts” (IV).

 

 

Komentāri (33)

lno 12.01.2015. 17.40

Dzintris Kolāts ‏@Dzintris 1h1 hour ago

Jā, Kozlovska k-ga aktivitātes terorisma apkarošanā ir uzteicamas. Ja policisti pārvietosies zeķēs, varēs klusāk pielavīties ļaunajiem.

+1
-1
Atbildēt

0

uldis_sene 12.01.2015. 15.55

Tādi krutie, profesionālie teroristi, kurus it kā finansējusi Islāma Valsts, dīvainā kārtā, automašīnā atstāj identifikācijas dokumentus un tad vēl aplaupa degvielas uzpildes staciju! Apbrīnojami!

Kāpēc mums ne vakar, ne aizvakar neviens Latvijas medijs neziņoja par komisāra Elrika Fredu, kurš oficiāli izmeklēja Parīzes lietu, “nošaušanos”? Viņš “nošāvās” jau dažas stundas pēc terora akta.

Var jau, protams, pateikt, ka viņš nošāvās tādēļ, ka arābu valstu specdienesti (it kā) esot brīdinājuši Franciju par šo terora aktu un komisārs, jūtot vainu par nekā nedarīšanu, nošāvies aiz sirdsdēstiem. Bet, cik nopietni tas izklausās! Kā jums šķiet, ja vispār arābu specdienesti sūtīja šādu brīdinošu informāciju, tad kam tieši viņi to būtu sūtījuši – Parīzes policijas komisāriem, jeb augstāk stāvošām drošības instancēm!? Tad kāda velna pēc nošāvās šis komisārs, atstājot nepabeigtu un neiesniegtu ziņojumu!? – Tā ir kārtējā liecinieka, kurš teorētiski varētu iet pret mafiju, slepkavība, un nekas cits!

http://youtu.be/yJEvlKKm6og

0
-1
Atbildēt

1

    Aigars Brauns > uldis_sene 13.01.2015. 07.58

    Elriks Fredo nošāvās Limožā un bija Limožas reģiona policijas komisārs, ar Parīzi tam nav nekāda sakara. Pasaki tiem, kas tev raksta tekstus, lai uzmanīgāk palasa oriģināltekstus, kaut gan to no krieva nevar prasīt, lai viņš prastu rakstīt, lasīt, jo viņš jau no bērna kājām ar cūkām dzīvojas pa mājām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu