Izdevums: Putins telefonsarunā draudējis Porošenko ar uzbrukumu • IR.lv

Izdevums: Putins telefonsarunā draudējis Porošenko ar uzbrukumu

13
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: ITAR-TASS/LETA

Drošības dienests: Krievijas specdienesti plānojuši Ukrainā izveidot vēl četras “tautas republikas”

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko piedraudējis sākt uzbrukumu, pieprasot izpildīt divus nosacījumus – atzīt kaujinieku Doņeckas un Luhanskas “tautas republikas” un atteikties no integrācijas Eiropā, vēsta izdevums “Insider”, atsaucoties uz diviem prezidentam tuvu stāvošiem avotiem.

Trešdienas vakarā Porošenko Krievijas vēstnieka Mihaila Zurabova klātbūtnē bijusi telefonsaruna ar Putinu. Kā pavēstīja prezidenta administrācijas pārstāvis, tā bijusi smaga saruna un ilgusi pusotru stundu, raksta LETA.

“Ar Krieviju ir problēma – viņi draud sākt uzbrukumu un pieprasa atzīt separātiskās republikas, kā arī atteikties no iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un NATO,” “Indsider” pastāstīja viens no avotiem.

Otrs avots izdevumam pastāstīja, ka kontakti ar Maskavu nav bijuši vairāk nekā nedēļu – tie pārtrūkuši pēc G20 samita Austrālijā, kurā Putins tika pakļauts asai Rietumu līderu kritikai un kuru viņš pameta, nesagaidījis noslēgumu.

“Ja agrāk viņi gandrīz katru dienu runāja pa telefonu, turklāt sazinājās caur starpniekiem, tad tagad visi kontakti ir izbeigušies. Un mēs nesaprotam, ko viņš ir sadomājies,” sacīja avots.

Savukārt Ukrainas Drošības dienests (UDD) atklājis un izjaucis Krievijas specdienestu darbinieku plānus destabilizēt situāciju vairākos Ukrainas reģionos un izveidot vēl četras “tautas republikas”, trešdien paziņoja UDD preses pārstāve Jeļena Hitļanska.

Krievijas specdienesti plānojuši sagrābt varu un pasludināt Odesas, Harkovas, Kijevas “tautas republikas” un vēl vienu Aizkarpatu apgabalā, vēsta UNIAN.

Scenārijs paredzēja ar diversantu grupām, kas izliktos par “vietējo zemessardzi”, sagrābt vietējās valsts varas iestādes, armijas noliktavas un citus stratēģiskus objektus.

Kā pavēstīja Hitļanska, Krievijas specdienestu darbinieki arī plānojuši izveidot savu aģentu tīklu Čerņigovas, Ļvovas, Poltavas, Harkovas un Viņņicas apgabalos.

 

Komentāri (13)

aivarsk 27.11.2014. 10.45

Viņš ir kā prasts pagalma huļigāns, kas piesienās sīkākiem un atņem naudu! Vienīgā iespēja ir izsaukt policiju (ASV republikāņus), vai barā viņu atspārdīt!

+11
0
Atbildēt

0

DD1 27.11.2014. 10.02

Putins ir staigājošs paaugstinātas bīstamības objekts un neviens nezin, kā viņu neitralizēt.

+11
0
Atbildēt

0

ierados 27.11.2014. 09.24

Putins kā vistuvākā apokalipse pirms gigantiskiem vulkānu izvirdumiem, Zemes magnētiskā lauka izzušanas, Saules pirmsdzišanas izplešanās, milzu asteroida tieša trāpījuma Zemei u.t.t.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu