Policija aizturējusi pasūtītāju un izpildītāju Rēzeknes uzņēmēja slepkavības lietā • IR.lv

Policija aizturējusi pasūtītāju un izpildītāju Rēzeknes uzņēmēja slepkavības lietā

22
Foto: Tomass Urbelionis, F64/BFL

Slepkavība izdarīta personīgu motīvu dēļ

Valsts policija atklājusi Rēzeknes uzņēmēja un SIA “Andris auto” līdzīpašnieka Andra Lucatnieka slepkavības lietu, trešdien pastāstīja VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins un VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Jurijs Vasiļjevs.

Kopumā lietā iesaistītas desmit personas, tai skaitā pasūtītājs un izpildītājs. Policija noskaidrojusi, ka pasūtītājs nodarbojies ar biznesu, savukārt izpildītājam par darbu piesolīta nauda. Pēc Grišina teiktā – “neastronomiska summa”, ziņo LETA.

Pārējās astoņas personas ir nozieguma atbalstītāji. Policija uzskata, ka slepkavība izdarīta personīgu motīvu dēļ.

VP aizturēja personas aizdomās par saistību ar Rēzeknes uzņēmēja un SIA “Andris auto” līdzīpašnieka Andra Lucatnieka slepkavību.

31.janvāra vakarā pēc plkst.19 Rēzeknē savā privātmājā Lucatnieks tika nogalināts ar šāvieniem krūtīs un augšstilbos. Negadījuma brīdī mājās atradusies arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā bija izbraukusi.

Izmeklēšanas gaitā saistībā ar Rēzeknes uzņēmēja slepkavību policijas darbinieki iepriekš aizturēja kopumā septiņas personas, trīs no kurām tika atzītas par aizdomās turamajām un apcietinātas.

Divām aizdomās turētajām personām 1983. un 1993.gadā dzimušiem vīriešiem nesen Latgales tiesu apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību. Apsūdzība aizdomās turamajiem celta pēc Krimināllikuma panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu