VIDEO: Ministru kabineta balvas saņem piecas izcilības • IR.lv

VIDEO: Ministru kabineta balvas saņem piecas izcilības

25
Daļa no akadēmiskā rakstu krājuma „Latvieši un Latvija” redakcijas kolēģijas, kas Lāčplēša dienā no valdības vadītājas Laimdotas Straujumas un izglītības ministres Mārītes Seiles saņēma augsto atzinību: Tālavs Jundzis (no kreisās), Viktors Hausmanis, Andrejs Vasks un Guntis Zemītis. Publicitātes foto

Valdības balva pasniegta 11.novembrī

Valdība atbalstīja Ministru kabineta balvu pasniegt piecām izcilām personībām par ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā. Ministru kabineta balva ir Latvijas Republikas valdības augstākais apbalvojums, informē Valsts kanceleja.

Šāgada Latvijas valdības augstāko apbalvojumu – Ministru kabineta balvu – saņem akadēmiskā rakstu krājuma „Latvieši un Latvija” redakcijas kolēģija Ilga Jansone, Tālavs Jundzis, Viktors Hausmanis, Maija Kūle, Andrejs Vasks un Guntis Zemītis par būtisku devumu starpnozaru disciplīnas letonistikas izveidē un četru sējumu akadēmiskā rakstu krājuma „Latvieši un Latvija” sastādīšanu.

Balva piešķirta Latvijas Radio korim un Valsts kamerorķestrim „Sinfonietta Rīga” par izcilu ieguldījumu Latvijas profesionālās mūzikas nozarē un sasniegumiem starptautiskā kontekstā.

Apbalvota horeogrāfe, tautas deju ansambļa „Zelta sietiņš” vadītāja, dejas mākslas pedagoģe, kino jomas darbiniece Baiba Rasma Šteina par izcilu ieguldījumu dejas mākslā, Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un tālāknodošanā, par profesionālo darbību kino nozarē.

Savukārt režisore, producente Dzintra Geka-Vaska balvu saņem par ilggadēju ieguldījumu uz Sibīriju no 1941. līdz 1949.gadam izsūtīto Latvijas iedzīvotāju likteņstāstu pētīšanā un atspoguļošanā Latvijā un aiz tās robežām.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Aleksandrs Bukēvičs apbalvots par par priekšzīmīgu un profesionālu darbu, nozīmīgu ieguldījumu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā. Atbalstoši Ministru kabineta noteikumiem balvas laureāti saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Infografika ar visiem Tēvzemes balvas laureātiem Latvijas brīvvalsts laikā skatāms šeit.

(ziņa ir atjaunota un papildināta ar video un infografiku)

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu