No studenta par uzņēmēju • IR.lv

No studenta par uzņēmēju

29
Rihards Plotka

Līdz 9.oktobrim varat pieteikties dalībai LU Biznesa inkubatorā

Tikai daļa no Latvijas Universitātes (LU) studējošajiem izvēlas vadībzinātnes studijas, vēl mazāk galu galā izvēlas savu dzīvi sasaistīt ar uzņēmējdarbību, taču iespēja izmēģināt sevi „uzņēmēja ādā” tiek dota visiem, kas studē LU. Pavisam jauna tradīcija ir Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Biznesa inkubators, kas atradis savu mājvietu fakultātes telpās Aspazijas bulvārī 5, Rīgā.

Plašajā open space tipa telpā atrodas vairāki dalībnieku galdi, sapulču galds, FabLab – 3D printera modelēšanas laboratorija, kas pie reizes kalpo arī kā pārrunu telpa, bet aiz skapja un saliktā galda tenisa arī maza virtuvīte ar ledusskapi un mikroviļņu krāsni. Šķietami nelielā telpa ir sadalīta vairākās joslās, viena atpūtai ar mīkstajiem pufiem, viena intensīvam darbam, kur ir dalībnieku darba galdi, cita sportiskām aktivitātēm (arī galda hokejs pie tām, protams, pieskaitāms), neiztiek arī bez multifunkcionālām drukāšanas un skenēšanas ierīcēm.

Par dalībnieku LU Biznesa inkubatorā (LUBI) var kļūt uz laiku līdz vienam gadam, izturot divas atlases kārtas. Pieteikties var komanda, kurā vismaz puse dalībnieku ir LU studenti. 

Pirmā ir rakstiskā daļa, kur pretendents teorētiski pamato savu biznesa ideju ar plānu un naudas plūsmu, otrā daļa, kur notiek prezentācija uzņemšanas komisijas priekšā un atbildēšana uz jautājumiem.

Iegūstot LUBI dalībnieka statusu, sākas īstais pārmaiņu laiks. Protams, inkubators neprasa nekādu samaksu par vietu Rīgas centrā (var pat teikt – Vecrīgā), internetu, elektrību vai sniegtajiem pakalpojumiem, kas jau ir milzīgs ieguvums. Papildus dalībnieki saņem mentoru jeb pieredzējušu uzņēmēju konsultācijas, kouču jeb personālās attīstības treneru padomus, ņemot vērā biznesa specifiku, arī atbilstošas telpas var tikt piemeklētas, piem., viens no pagājušā sasaukuma uzņēmumiem ražo apakšveļu, kā vajadzībām tika piešķirtas papildus ražošanas telpas.

Attīstot praktiskas iemaņas uzņēmējdarbībā un strādājot radošā atmosfērā, papildus katram dalībniekam LUBI piedāvā bezmaksas “Lursoft” uzņēmumu datubāzes, interneta lapu, kā arī pakalpojumus pēc dalībnieka pieprasījuma, piem., man bija iespēja vienoties par reklāmas izplatīšanu LU sludinājumu dēļos bez maksas, iegūt atlaidi www.vajagjuristu.lv gada maksai, publicēt rakstu žurnālā „Jurista Vārds”, kā arī iegūt vērtīgus padomus biznesa darbības uzlabošanai.

Arī es esmu LUBI dalībnieks, studēju LU Juridiskās fakultātes maģistrantūrā 2.kursā. Par LUBI dalībnieku kļuvu vēl 1.kursā ar projektu darba tiesību jomā „Darbinieku pārstāvis” (www.darbiniekuparstavis.lv, SIA „Darbinieku pārstāvis”), kas piedāvā darba strīdu risināšanu, pārstāvēšanu tiesā, konsultācijas, kā arī citus juridiskus pakalpojumus.

Tieši tagad notiek uzņemšana LUBI. Līdz 9.oktobrim varat nosūtīt savu pieteikumu. Vairāk informācijas mājas lapā http://www.biznesainkubators.lu.lv/

Autors studē LU Juridiskajā fakultātē

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu