Ceturtdien ar komponista Palmera koncertu sākas festivāls "Arēna" • IR.lv

Ceturtdien ar komponista Palmera koncertu sākas festivāls “Arēna”

29
NULL

Jaunās mūzikas festivāla “Arēna” koncerti notiks no 1.oktobra līdz 3.novembrim

 Festivālu “Arēna” ceturtdien, 25.septembrī plkst.19 Kaņepes Kultūras centrā ieskandinās komponista Džona Palmera jubilejas vakars “…of other times”, raksta aģentūra LETA. Festivāla koncerti notiks no 1.oktobra līdz 3.novembrim. 

Jaunās mūzikas festivāla “Arēna” koncertus šogad papildinās diskusiju cikls “Jaunās mūzikas festivāla “Arēna” brīvā mikrofona diskusijas”. Diskusiju cikls sāksies ar lekcijām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) LMT Kamerzālē 10.septembrī un 24.septembrī plkst.18. Septembrī, oktobrī un novembrī katru otro trešdienu notiks tematiskas diskusijas par mūsdienu mūziku, kurās pieredzējuši pašmāju un ārzemju lektori veiks priekšlasījumus un aicinās diskutēt par mūsdienu mūziku un par to, kā to klausīties. Paredzēta arī koncertsaruna par mākslu un mūziku – robežām un mūsdienu sabiedrību. Tiks apspriesta arī rokmūzika un akadēmiskā mūzika. Dalībai lekcijās uzrunāti komponisti, muzikologi, dažādu kultūras nozaru sociologi un pētnieki, kā arī izpildītājmākslinieki. Lekcijas papildinās mūziķu priekšnesumi. 

Rudens lekciju sesijā piedalīsies Ilma Grauzdiņa, Džons Palmers no Lielbritānijas, Artūrs Mednis, Havjērs Hāgens no Šveices, Sarmīte Sīle un Boriss Avramecs. Diskusijās ar viedokli dalīsies un muzicēs Jēkabs Nīmanis, Valters Pūce, Ulrike Maijere Špona no Vācijas, Heloīze Palmere no Lielbritānijas, Knute Vesters no Zviedrijas u.c. Šogad “Arēna”, par festivāla apakšvirsrakstu izvēloties tēmu “Šķērsojot robežas”, pētīs dažādu kultūras nozaru mijiedarbību mūsdienu mūzikas kontekstā, pretnostatot baroka ārijas un tautas mūzikas elementus konceptuālām elektroniskām kompozīcijām, savienojot to ar rokmūziku un meklējot Austrumu un Rietumu mūzikas saskares punktus, kā arī paplašinot muzikālās izteiksmes līdzekļu arsenālu ar citu kultūras jomu novitātēm – kino, tēlniecību un vizuālo mākslu.

Ieeja pasākumos būs bez maksas. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu