Rīgas svētki pulcējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku • IR.lv

Rīgas svētki pulcējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku

11
Rīgas svētkos notika arī vidē izvietoto milzu gliemežu apgleznošana. Foto: Kaspars Krafts, F64

Policijas Rīgas svētkos nav konstatējusi būtiskus pārkāpumus

Rīgas svētku pasākumus nedēļas nogalē apmeklējuši vairāk nekā 200 000 rīdzinieku un pilsētas viesu, aģentūra LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Plaši apmeklēti bija gan pilsētas centrā, gan apkaimēs notiekošie ap 100 svētku pasākumi – izrādes, izstādes, tirdziņi, koncerti, radošās darbnīcas, sacensības, paraugdemonstrējumi, uguņošana u.c. Šogad svētku tematika bija “Tilti”, kas simboliski savieno dažādus laikus, kultūras, tautības un paaudzes.

Rīgas svētkus organizēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Svētdien no Rīgas svētku norises vietām slimnīcā nogādāti pieci cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Sanita Malēja.

Kāds cilvēks guvis kājas traumu, bet 11 mēnešus vecam zīdainim sākušies krampji. Pārējiem hospitalizētajiem saasinājušās hroniskas slimības. Vairākiem cilvēkiem ar nenozīmīgām traumām, piemēram, kukaiņu kodumiem un citām, palīdzība sniegta uz vietas.

Arī sestdien slimnīcā nogādāti pieci Rīgas svētku apmeklētāji. Ar kājas traumām slimnīcās nogādāti divi 26 un 27 gadus veci vīrieši, bet trīs no hospitalizētajiem cilvēkiem sirguši ar hroniskām saslimšanām.

Tikmēr policija ne vakar, ne arī šodien – svētku pēdējā dienā – nav reģistrējusi būtiskus pārkāpumus, informēja Valsts policijā.

 

Komentāri (11)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu