Zolitūdes traģēdijā cietušo rehabilitācijai piešķir 84 tūkstošus • IR.lv

Zolitūdes traģēdijā cietušo rehabilitācijai piešķir 84 tūkstošus

37
Lielveikala "Maxima" drupas, kuras Valsts policija pēc izmeklēšanas eksperimentiem Zolitūdes traģēdijas vietā atdod apsaimniekotājiem. Foto: Edijs Pālens, LETA
Lāsma Gaile

Palīdzību traģēdijā cietušajiem sniegušas arī “Swedbank” un DNB banka

Zolitūdes traģēdijā cietušo rehabilitēšanai valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Labklājības ministrijai (LM) piešķirs papildus 84 143 eiro. Tie paredzēti izmaksu segšanai, kas radušās, sniedzot palīdzību nelaimē cietušajiem, no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam, vēsta LETA.

Pirms tam traģēdijā cietušo rehabilitācijai no 1.janvāra līdz 30.martam valdība LM piešķīra 65 580 eiro. Līdz šā gada jūnijam valsts nodrošināto rehabilitāciju saņēmuši 538 cilvēki no kopumā 749 pieteiktajām personām, ziņo LETA.

LM informē, ka palīdzības sniegšana vienai personai izmaksā 343, 76 eiro.

Rehabilitācijai pieteiktas ir 64 veikala „Maxima” iebrukšanā cietušās personas, 121 traģēdijā cietušo tuvinieks, 147 bojāgājušo tuvinieki un 417 seku likvidēšanā un atbalsta sniegšanā iesaistītie, informē LETA.

Palīdzību traģēdijā cietušajiem sniegušas arī “Swedbank” un DNB banka, apturot traģēdijā cietušajiem kredītsaistības. DNB bankas sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Teika Lapsa Ir.lv atteicās sīkāk pastāstīt par to, atzīmējot, ka banka speciāli nav publiskojusi palīdzību Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, nevēloties lieku publicitāti.

Savukārt maija beigās kļuva zināms, ka septiņi bijušie „Maxima” darbinieki nelietīgi izmantoja ziedot.lv piedāvāto palīdzību un katrs izņēma summu 711 eiro apmērā. Puse no šīm personām saņemto summu jau ir atmaksājušas, Ir.lv informēja Ilze Ošāne, ziedot.lv komunikācijas daļas vadītāja.

Pagājušā gada 21.novembrī iebruka veikala „Maxima” jumts un atņēma dzīvību 54 cilvēkiem. Šī ir atzīta par lielāko traģēdiju kopš Latvijas neatkarības atgūšanas.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu