Rīgā sākas festivāls "Re Re Rīga!" • IR.lv

Rīgā sākas festivāls “Re Re Rīga!”

3
Publicitātes foto

Laikmetīgais cirks, ielu teātris, performances, pasaules mūzikas koncerti

Trešdien, 6.augustā Rīgā sākas festivāls “Re Re Rīga!”, kas norisināsies līdz 9.augustam un iepazīstinās ar laikmetīgo cirku, ielu teātri un pasaules mūziku, raksta aģentūra LETA. Festivāla radošais direktors Mārtiņš Ķibers norādīja, ka festivāla jaunums šogad ir laikmetīgā cirka izrāžu programma iekštelpās – tādējādi tiks parādīts augstāks izrāžu sarežģītības līmenis. 

Festivālā būs arī daudzveidīga brīvdabas izrāžu programma, kurā būs akrobātika, ielu teātris, performances, kā arī pasaules mūzikas koncerti, kas būs bez maksas. Izrāžu centrālā vieta būs pie Rīgas Kongresu nama. 

Viens no interesantākajiem festivāla pasākumiem būs norvēģu trupas “Cirka Teater” un jauniešu pūtēju orķestra “Auseklītis” izrāde “Musica Mobile”. Izrādi varēs vērot piektdien, 8.augustā, plkst.19 un sestdien, 9.augustā, plkst.19 pie Laimas pulksteņa. 

Festivālā būs gan jaukas, izklaidējošas izrādes ģimenēm, gan avangards augstās mākslas cīnītājiem. Viena no šādām avangarda izrādēm būs spāņu trupas “Animal religion” izrāde “Indomador”, kas mēģinās iedrošināt mežonīgo un neloģisko skatītājā, izgaismojot dīvainības mūsdienu laikmeta rutīnā. Izrādes notiks rīt, 7.augustā, un piektdien, 8.augustā, plkst.21 Kongresu nama Jaunajā zālē. Noskaņās pilnīgi pretēja būs somu trupas “Nuua” izrāde “Lento” – poētiska un pārdomas raisoša. Šī izrāde notiks piektdien, 8.augustā, plkst.19.30 Kongresu nama Lielajā zālē. 

Festivāla noslēdzošajā dienā plkst.19.30 Kongresu nama Lielajā zālē spāņu “Circo eia”, kura sastāvā ir četri akrobāti un viens mūziķis, apspēlēs komunālā dzīvokļa ikdienas tēmu. Izrāde apbalvota vairākos starptautisko cirka festivālos. 

Festivāla atklāšanā trešdien, 6.augustā plkst.19.30, kad Kongresu nama Lielajā zālē uzstāsies grupa “Tālamana” ar koncertuzvedumu “Pa dzintara ceļu… / Songs Along the Amber Road”. Šajā kolektīvā dažādas etniskās izcelsmes etno un džeza mūziķiem pievienojies sitaminstrumentālists Šeins Šanahāns, kurš ir čellista Jojo Ma līdzgaitnieks un viens no Āzijas etniskās mūzikas projekta “Silk Road” dalībniekiem. Koncertuzvedums “Pa dzintara ceļu…” izveidots īpaši šim notikumam un vedīs klausītājus ceļojumā pa senajiem dzintara tirdzniecības ceļiem no Baltijas jūras krastiem, cauri Centrālajai Eiropai uz Vidusjūru, līdz pat senajai Ēģiptei. Kolektīvu vada latviešu izcelsmes mūziķe Laila Saliņa. 

Centrālā festivāla norises vieta būs Kongresu nama laukums. Īpaši izziņotas izrādes notiks arī citur pilsētvidē, bet mūzikas skatuve atradīsies kultūras kafejnīcā “Espanāde2014”. 

“RE RE Rīga!” dalību apstiprinājuši 20 kolektīvi ar 65 māksliniekiem no 12 valstīm.  Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv

Komentāri (3)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu