Lielbritānija turpina eksportēt ieročus uz Krieviju • IR.lv

Lielbritānija turpina eksportēt ieročus uz Krieviju

9
Deivids Kamerons. Foto: gg2.net

Spēkā vairāk nekā 200 licences 167 miljonu eiro vērtībā

Neraugoties uz krīzi Ukrainā un Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona paziņojumu, ka briti pārtraukuši ieroču eksportu uz Krieviju, britu firmas vēl arvien eksportē ieročus un militāro aprīkojumu uz šo valsti. Tā liecina trešdien publicēts britu parlamenta ziņojums, vēsta Tvnet.lv, atsaucoties uz aģentūrām BNS/AFP.

Dažas stundas pirms ziņojuma publicēšanas britu premjerministrs Kamerons pārmeta Francijai lēmumu piegādāt Krievijai vismaz pirmo no diviem helikopteru bāzes kuģiem «Mistral», ko NATO dalībvalsts grasās izpildīt oktobrī. Kamerons ir aicinājis Eiropas Savienību aizliegt militāru eksportu uz Krieviju, kas tiek apsūdzēta Ukrainas prokrievisko separātistu militārā apgādē un apmācīšanā. Kamerons pirmdien paziņoja, ka Lielbritānija ieročus eksportu uz Krieviju pārtraukusi, izpildot viņa valdības martā dotu solījumu.

Parlamenta ziņojumā tomēr teikts, ka vēl ir spēkā 251 licence «kontrolējamu» preču pārdošanai Krievijai vismaz 132 miljonu britu mārciņu (167 miljonu eiro) vērtībā. Šīs licences ļauj eksportēt snaiperu šautenes, vieglo ieroču munīciju, bruņuvestes, militāro sakaru iekārtas, nakts redzamības aprīkojumu un kriptogrāfijas aprīkojumu.

Pēc Lielbritānijas valdības martā dotā solījuma izbeigt ieroču eksportu uz Krieviju ir apturēta vai anulēta tikai 31 licence, un vēl trīs licencēs Krievija vairs nav pieļaujams eksporta galamērķis.

Lielbritānija līdzīgi ASV aicina ieņemt stingru nostāju pret Krieviju saistībā ar Ukrainas krīzi un aicina Eiropas Savienību (ES) ieviest ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, tostarp bruņojuma piegāžu embargo. Šie aicinājumi ir kļuvuši skaļāki pēc Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas Ukrainas austrumos virs separātistu kontrolētās teritorijas. Lidmašīnā bija 298 cilvēki, kas visi gājuši bojā.

Komentāri (9)

dace_ampermane 23.07.2014. 18.03

naudas kārie pierijušies padumjie kapitālisti [nu jā, ko lai dara, izklausās kā viedoklis_lv]

+5
0
Atbildēt

0

Gaisma; Enģelis 23.07.2014. 22.06

Nekas. Liekas tomēr VVH ir dalecies, ja pat baltkrieviem šie jau ir līdz kaklam:

http://news.tut.by/society/408121.html

+2
0
Atbildēt

0

ILZE 23.07.2014. 18.00

Reigana laikā uz PSRS nedrīkstēja pat AT 286. eksportēt, nemaz nerunājot par citām specifiskām lietām. Tas sāk atgādināt laikus, kad ASV kategoriski nesadarbojās ar parlamentāro Vāciju militārā ziņā, bet tai pašā laikā pārdeva Staļinam visjaunākos tankus, kā lauksaimniecības mašīnas. Pat aizsargķiveres, vai bruņu vestes, kas var pasargāt fašistiskā izdzimteņa dzīvību pārdošana, jau uzskatāma par noziegumu. Nu neticās, ka Lielbritānijas politiķi ir tik pat sašmucējušies, kā kremļa maukas, RP/V, vai ir tik alkatīgi.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu