Ukrainā nogāžas "Malaysia Airlines" lidmašīna • IR.lv

Ukrainā nogāžas “Malaysia Airlines” lidmašīna

87
NULL

Civilo lidaparātu notriekuši separātisti ar Krievijas pretgaisa bruņojuma raķeti

Virs Ukrainas austrumiem ceturtdien notriekta lidsabiedrības “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīna, kas atradusies ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, vēsta Ukrainas amatpersonas un mediji. 280 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā, ziņo LETA-UKRAINSKA PRAVDA/NBN.

Sakari ar lidmašīnu “Boeing 777”, kas atradusies 10 000 metru augstumā virs Ukrainas teritorijas starptautisko lidojumu koridorā, pazuduši plkst.16.20. Lidmašīna esot nogāzusies Hraboves apkārtnē netālu no Krievijas robežas.

Ziņas par aviokatastrofu apstiprināja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko. Viņš paziņoja, ka teroristi virs Torezas, Doņeckas apgabalā, notriekuši “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīnu. “Tikko teroristi pie Torezas no [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina vēlīgi piešķirtā zenītraķešu kompleksa “Buk” notriekuši reisa Kualalumpura-Amsterdama civilo lidmašīnu,” Geraščenko pavēstīja sociālajā tīklā “Facebook”. “Šodien no rīta vietējie patrioti fiksējuši šī kompleksa pārvietošanos no Torezas uz Sņižni.”

Austrumukrainas promaskavisko kaujinieku līderis Igors Girkins ceturtdien paziņoja, ka viņa karotāji Torezas apkaimē, Doņeckas apgabalā, notriekuši lidmašīnu, kas atbilstīgi viņa teiktajam esot “An-26”. Tieši Torezas apkaimē ceturtdien tika notriekta lidsabiedrības “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīna ar 295 cilvēkiem.

“Torezas apkaimē tikko notriekta lidmašīna “An-26”, mētājas kaut kur pie šahtas “Progress”. Brīdinājām taču – “mūsu debesīs” nelidot. Un, lūk, kārtējais “putniņu krišanas” video pierādījums,” ciniski piebilda kaujinieku līderis. “Putniņš nokrita aiz terikona, dzīvojamo sektoru neaizskāra. Mierīgie iedzīvotāji nav cietuši,” norādīja Girkins.

Esot notriekta arī vēl viena cita lidmašīna, domājams, “Su”, piebilda kaujinieku līderis. Viņa paziņojums sociālajos tīklos parādījies ap plkst.16.50. Ceturtdien plkst.16.20 no radaru ekrāniem pazuda “Malaysia Airlines” lidmašīna “Boeing-777”, kas veica reisu Amsterdama-Kualalumpura.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko aicinājis izveidot valsts komisiju, kas izmeklētu lidsabiedrības “Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīnas “Boeing 777” katastrofas apstākļus, iesaistot tajā Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) un citu starptautisko struktūru ekspertus, kā arī Nīderlandes un Malaizijas pārstāvjus, paziņojis prezidenta preses dienests. Ukrainas valsts vārdā Porošenko izteicis dziļu līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Austrumukrainas promaskavisko kaujinieku grupējuma “Doņeckas tautas republika” pirmās vienības šovakar nokļuvušas līdz notriektajai pasažieru lidmašīnai, pavēstīja grupējuma “vicepremjers” Andrejs Purgins. “Zemessargu vienības jau ir uz vietas. Pasažieru vidū ir daudz bojāgājušo, arī bērni,” ziņu aģentūrai “Interfax” pavēstīja Purgins.

Grupējuma pārstāvji ieguvuši lidmašīnas “melnās kastes”, ko nodošot Maskavai ekspertīzes veikšanai. “Katrā ziņā mēs tās, visticamāk, nodosim Starptautiskajai aviācijas komitejai Maskavā. Tur strādā augsti kvalificēti eksperti, kas varēs precīzi noteikt katastrofas iemeslu, kaut arī tas arī tāpat ir skaidrs,” sacīja Purgins.

Malaizijas lidmašīnu virs Austrumukrainas notriekusi raķete, ko izšāvuši Krievijas pretgaisa aizsardzības spēki, atsaucoties uz informācijas avotu Ukrainas Ģenerālštābā, sociālajā tīklā “Facebook” pavēstīja žurnālists Jurijs Butusovs. “Raķetes izšaušanu uz aviolaineri “Boeing-777″ veica Krievijas pretgaisa aizsardzības spēki no pierobežas rajona vai arī no nulles atzīmes pie Ukrainas robežas,” žurnālista vēstīto citē LETA-UNIAN.

“Tas pavisam noteikti ir Krievijas zenītraķešu komplekss. Visdrīzāk, tas ir “S-300” vai arī “Buk”. Laineris lidoja vairāk nekā 10 000 metru augstumā. Pārnēsājamo zenītraķešu kompleksi tik augstu neaizsniedz. Ukrainai Doņeckas rajonā nav nekādu tālās darbības pretgaisa aizsardzības līdzekļu. Šādi līdzekļi nav arī teroristiem,” norādīja Butusovs.

Tiek ziņots, ka avarējušās lidmašīnas maršruts bijis netālu no Ukrainas gaisa spēku transporta lidmašīnas “IL-76” maršruta. Izskanējuši pieņēmumi, ka Krievijas atbalstītie kaujinieki mēģinājuši trāpīt šai lidmašīnai, kas transportējusi kravu pie robežas bloķētajām ukraiņu vienībām, taču viņu palaistā raķete ķērusi pasažieru lidmašīnu.

Lidsabiedrība “Malaysia Airlines” pavēstīja, ka tā netālu no Ukrainas “pazaudējusi kontaktu” ar savu lidmašīnu. Bojāgājušo vidū ir vairāk nekā 250 Eiropas Savienības pilsoņu, pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Oleksandrs Daņiļuks.

Promaskavisko kaujinieku bruņojumā ir zenītraķešu kompleksi, ar kuriem var notriekt lidmašīnas lielā augstumā, sacīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko. “Mums ir informācija, ka Ukrainas teritorijā iekļuvušas zināmas iekārtas, ar kurām ir iespējams notriekt lidmašīnas lielā augstumā. To vidū bija arī iekārta “Buk”,” sacīja Lisenko.

Ukrainas drošības spēki pieliek lielas pūles, lai šos ieročus iznīcinātu, viņš uzsvēra. “Mēs saprotam, ka tie ir ļoti nopietni ieroči, un viss, kas būs atkarīgas no mūsu izlūkdienesta un mūsu aviācijas, tiks darīts, lai šos kompleksus iznīcinātu,” norādīja Lisenko.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju. 5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem – Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā. Jāatgādina, ka militārā konflikta laikā virs Ukrainas teritorijas notriektas vairākas šīs valsts militārās lidmašīnas.

Komentāri (87)

Gaisma; Enģelis 17.07.2014. 20.40

teroristi sagrābuši lidmašīnas melnās kastes un sūtīšot tās “analizēt” uz Maskavu.

Varu saderēt, ka arī šo Eiropas pīsmeikeri norīs un nepašķobīsies. Merķele izteiks kārtējās “rūpes”:(

+27
0
Atbildēt

4

    TanteSidra > Gaisma; Enģelis 18.07.2014. 02.05

    morgenstern teroristi sagrābuši lidmašīnas melnās kastes un sūtīšot tās “analizēt” uz Maskavu. // [..] arī šo Eiropas pīsmeikeri norīs un nepašķobīsies. Merķele izteiks kārtējās “rūpes”:(

    //

    “Doiče Vele” ziņo:

    Меркель потрясена крушением малайзийского “Боинга”

    T.i., Merkel-i “Boinga” katastrofa ir PAKRATĪJUSI.

    //

    “Если это предположение подтвердится, то последует дальнейшая трагическая эскалация конфликта на востоке Украины”

    // Ja piepildīsies minējums par gaisa kuģa gāšanu (nevis gāšanos), sekos “traģiska eskalācija”. Putlers un FDD paliks savās vietās.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > Gaisma; Enģelis 17.07.2014. 22.11

    Par Merkeli rupji kļudies:

    Merkele pierunaja Ukrainu piekrist sarunām šonedēļ. 2 dienas nogaidījās, bet paši teroristi uz sarunam neieradās. Sekas ir vakardienas ASV un ES sankcijas.

    Merkele domā 2 soļus uz priekšu!

    Merkelei nav viegli – viņai Vacijā ir daudz rusofilu – bet viņai pašai šo kaiti nevar pārmest.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Gaisma; Enģelis 17.07.2014. 20.50

    Kamēr Eiropā mutes plāta sociķis Olands, itāļi, grieķi, pat bulgāri un visādi kreisie, izcelt nabaga Merkeli neredzu nekāda pamata.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 17.07.2014. 20.55

    Merkele ar Putinu pēdējā bučojās. Var būt kādu papildus rašisma bacili norāvusi

    +19
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 17.07.2014. 20.48

Ja Obama nebūtu tāds lupata kāds viņš ir, melnās kastes tagad meklētu “Delta”. 300 civiliedzīvotāju slepkavība, tostarp ASV pilsoņu, tam ir pietiekams pamats!

+20
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 17.07.2014. 20.28

Jāgaida atmaskojums par to, ka ukraiņu dispečers tīšām novirzīja civilo lidmašīnu pa šāvienam, lai aizsegtu savu kara transportu. Tas klasisks variants, maz ticams, ka netiks publicēts. Līdzīgi, kā tālajos Austrumos ar spiegu Boeing 707, ko provokatori palaida Dienvidkorejas pasažieru 747 ēnā un nabaga krievam nekas cits neatlika, kā šaut virsū.

Vēl paredzamas neapstrīdami patiesas versijas par pribaltu baltām zeķbiksēm un amerikānu ielikto bumbu.

Gan jau Eiropas dievidzemes, Francijas Socrepubļika un visādi kreisie zinās īstos slepkavas. Netrūks arī objektīvi līdzsvarota Itālijas un Grieķijas viedokļa.

+20
-1
Atbildēt

4

    Signija Aizpuriete > Aivars Krauklis 17.07.2014. 20.30

    ——–

    Gaidi; jo kaut kas līdzīgs jau 1983.g. notikās:

    Korean Air Lines Flight 007 transcripts

    http://en.wikisource.org/wiki/Korean_Air_Lines_Flight_007_transcripts

    Air Crash Investigation Target is Destroyed (Korean Air Lines Flight 007)

    http://www.youtube.com/watch?v=10O3fKZBxz0

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    piziks > Aivars Krauklis 17.07.2014. 23.14

    Vispār jau Putins varētu labākos GRU-šņikus sūtīt killerēt Strelkovu, — varbūt tieši Strelkovs bija tas, kurš patiesībā gribējā trāpīt Putina dzērvei? :) Un Putins kļūtu par kārtējo Nobela Miera balvas kandidātu, — par nopelniem cīnā ar terorismu? Mūsdienīgi būtu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > Aivars Krauklis 17.07.2014. 21.46

    ….ir vēl “aizraujošāka” versija…ļaudis strādā… :)

    Источник в Росавиации на правах полной конфиденциальности сообщил «Интерфаксу», что существует вероятность того, что целью украинской ракеты – наземной или выпущенной с военного самолета – мог быть самолёт президента России Владимира Путина.

    «Борт номер один и малазийский Boeing 777 пересекались в одной и той же точке и на одном эшелоне. Это произошло близ Варшавы на 330-м эшелоне на высоте 10100 метров. Борт номер один был там в 16:21 мск, малазийский самолет – в 15:44 мск», – пояснил источник. По его словам, контуры самолётов в целом похожи, линейные размеры также весьма схожи, а раскраска на достаточно отдалённом расстоянии практически идентична.

    http://pbs.twimg.com/media/BsxDdCPIAAAm3YX.jpg

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > Aivars Krauklis 17.07.2014. 22.07

    Biotop – uzminēji – Strelkova lapā ir murgojums, ka vispār jau gaisa telpa virs ATO ir slēgta un ļaunie Ukraiņu dispečeri ievilinājusi šo lidmašīnu ATO zona un no “izstrebieļa” SU-25 (kas vispār ir murgs) notirkuši šo lidmašīnu, kurā bija ap 20 ASV pilsoņu. Tas esot ASV sarīkots akts, lai iesaistītu ASV karā pret Krieviju!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu