Avārijā Maskavas metro 22 bojāgājušie • IR.lv

Avārijā Maskavas metro 22 bojāgājušie

37
Foto: ITAR-TASS - LETA

Slimnīcā ievietoti vairāk nekā 100 cilvēku, puse kritiskā stāvoklī

Maskavas metro no sliedēm otrdien noskrienot pārpildītam vilciena sastāvam, dzīvību zaudējuši 22 cilvēki. Avārijas brīdī upuru skaits bija 19, paziņoja Krievijas Ārkārtas lietu ministrijas amatpersona. Tā vēstīja aģentūras LETA-DPA. Līdz trešdienas rītam vēl 3 cilvēki bija miruši slimnīcā.

Hospitalizēti pēc negadījuma tika vairāk nekā 100 cilvēki, un puse no viņiem bija kritiskā stāvoklī, sacīja Maskavas veselības departamenta priekšnieks Georgijs Goluhovs. Atbildīgie dienesti avārijas iemeslus skaidro ar tehniskiem bojājumiem, bet noraida terorisma iespēju.

Avārijas brīdī gājuši bojā 19 cilvēki, viens miris pēc nogādāšanas slimnīcā.  Pāris cietušo uz slimnīcu nācies nogādāt ar helikopteru. Ap 150 cietušajiem medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā, un viņi devušies prom.

Negadījums noticis rīta sastrēguma stundas laikā, kad vilciens tunelī starp stacijām strauji nobremzējis. Negadījumu izraisījis nepareizs signāls, sākumā atzina izmeklētāji. “Sprieguma krituma dēļ parādījās nepareizs signāls,” iepriekš sacīja Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses pārstāvis Vladimirs Markins. Rezultātā pēc straujas  bremzēšanas vilciens noskrējis no sliedēm.

Latvijas Radio 1 vakarpusē ziņoja, ka avārijas iemesls varētu būt nedroša sliežu pārmija. Aculiecinieki, kas regulāri brauc ar metro šajā maršrutā, jau agrāk konkrētajā vietā jutušies nedroši, jo vilciena gaita nebija īsti stabila. Avārijas brīdī no sliedēm noskrējuši trīs vagoni, vēl daži saspiesti un saliekti. Pasažieru vidū sākumā valdījusi panika, jo vairākos vagonos cilvēki bija iesprostoti, pazudusi gaisma. Ieradušies metro darbinieki un mediķi, snieguši pirmo palīdzību un sākuši pavadīt neskartos un mazāk ievainotos ārā no tuneļa.

Maskavā trešdien izsludināta sēru diena. Valdības pārstāvji apstiprinājuši, ka cietušie saņems kompensācijas. Šī ir lielākā traģiskā avārija Krievijas galvaspilsētas metro vēsturē.

Maskavas metro ir viena no pasaules noslogotākajām pilsētas transporta sistēmām, turklāt tā ir viena no vecākajām un plašākajām pazemes transporta būvēm. Tas ik dienu pārvadā deviņus miljonus cilvēku.

Komentāri (37)

andris902 15.07.2014. 13.45

… – “Saskaņā ar sākotnējo informāciju metro vilciens no sliedēm noskrējis 200 metrus no stacijas «Slavjanskij Bulvar».”….

….augstāku spēku brīdinājums?…

+21
-1
Atbildēt

1

    Andris > andris902 15.07.2014. 22.06

    Tur pat vēl vairāk simbolisma. Nākamas stacijas tam vilcienam bija “Uzvaras parks” un “Kijevas”. Bet vilciena brauciens beidzās jau “Slavjanskas bulvārā”, līdz uzvarai un Kijevai tas tā arī netika.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 15.07.2014. 13.06

teroristi neesot vainigi, jo visi aizsutiti uz ukrainu!

Kas vainigs?

+13
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 15.07.2014. 14.17

bardaka jau ruslandē pietiek, un arī viena maza tehniska ķibele var radīt lielas katastrofas, bet nevar izslēgt, ka kādam ienāks prātā piesiet vainīgajam streločņikam etnisko izcelsmi. Tā teikt, vispārējā noskaņojuma veicināšanai.

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu