ASV uz Irāku nosūta 270 militārpersonas • IR.lv

ASV uz Irāku nosūta 270 militārpersonas

26
Irākas cilšu pārstāvji bruņojas pret uzbrucējiem. Foto: AFP/LETA

Obama: Šie spēki paliks Irākā, līdz drošības situācija kļūs tāda, ka tie vairs nebūs nepieciešami

ASV nosūtījusi uz Irāku aptuveni 270 militārpersonas, lai aizsargātu ASV vēstniecību un pilsoņus, pirmdien paziņojis ASV prezidents Baraks Obama.

Karavīri sāka ierasties Irākā jau aizvadītajā nedēļas nogalē, ziņo LETA/AFP. Militārpersonas nosūtītas uz Irāku “ar mērķi aizsargāt ASV pilsoņus un īpašumu, ja nepieciešams, un ir ekipēti cīņai,” vēstulē Kongresa līderiem norādījis Obama.

“Šie spēki paliks Irākā, līdz drošības situācija kļūs tāda, ka tie vairs nebūs nepieciešami,” norādījis prezidents.

Jau vēstīts, ka Irāku satricinājuši plaši nemiernieku uzbrukumi. Sunnītu nemiernieki Irākas džihādistu grupējuma “Islāma valsts Irākā un Levantē” (ISIL) vadībā sagrābuši savā varā Mosulu un Tikrītu, kā arī pārņēmuši kontroli pār Nīnavas provinci un vairākiem apgabaliem Kirkūkas un Salāh ed Dīnas provincēs.

Baltā nama paziņojumā norādīts, ka papildus uz Irāku nosūtītie karavīri palīdzēs Valsts departamentam pārvietot daļu personāla no Bagdādes uz konsulātiem Erbīlā un Basrā, kā arī Ammānā.

Paziņojumā norādīts, ka vēstniecība joprojām ir atvēra un lielākā daļa darbinieku paliks Bagdādē. ASV militārpersonas ieradušās valstī ar Irākas valdības piekrišanu.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu