Otrdien Lielajā Ģildē Ksenijas Sidorovas, Avi Avitala un Itamara Doari koncerts • IR.lv

Otrdien Lielajā Ģildē Ksenijas Sidorovas, Avi Avitala un Itamara Doari koncerts

23
Akordeoniste Ksenija Sidorova. Foto Ieva Čīka, LETA

Uz vienas skatuves satiksies akordeoniste, mandolīnists un sitaminstrumentālists

Rīgas festivāla laikā šovakar, 3.jūnijā plkst.20 uz Lielās ģildes skatuves satiksies akordeoniste Ksenija Sidorova, mandolīnists Avi Avitals un sitaminstrumentālists Itamars Doari, raksta aģentūra LETA.

Koncertā izskanēs Friča Kreislera, Johana Sebastiāna Baha, Bēla Bartoka, Manuela de Falja, Eitora Villa-Lobosa, Sulhana Cincadzes kompozīcijas, kā arī Izraēlas un Turcijas tautas mūzika. 

Avitals ir prestižā ierakstu nama “Deutche Grammophon” mākslinieks un ir pirmais mandolīnists, kas izpelnījies “Grammy” nomināciju kategorijā “Labākais instrumentālists”. Avitals saņēmis “Oskara” analogu klasiskajā mūzikā – “Echo” balvu. Viņa priekšnesumi ar aplausiem uzņemti pasaules vadošajās koncertzālēs. Viņš piedalījies daudzos ierakstos tik atšķirīgos žanros kā klezmers, baroks un laikmetīgā klasiskā mūzika. 

Doari kļuvis par ietekmīgu spēlētāju pasaules mēroga perkusionistu aprindās – viņam ir savs unikāls spēles un skanējuma stils un iespaidīgs klausītāju skaits. 2009./2010.gadā Itamars Doari izpelnījās Amerikas-Izraēlas fonda stipendiju. Pēdējā laikā viņš plaši koncertējis kopā ar Avišai Koenu, abi laiduši klajā arī trīs skaņu ierakstus. Jaunākais albums “Septiņas jūras”, kam Doari bijis arī līdzproducents, tika nominēts Francijas “Grammy” balvai un iekaroja pirmo vietu mūzikas ierakstu topos Francijā, Vācijā, Zviedrijā un Spānijā. 

Sidorova  ar izcilību ieguva maģistra grādu Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā, studējot Ouena Marija klasē. Studiju laikā iegūtajām mācību balvām Ksenija pievienojusi arī “Philharmonia Orchestra” Mārtina mūzikas stipendiju fonda balvu un “Philharmonia Orchestra Friends Award”. Mūziķe aktīvi popularizē savu instrumentu, ar “Worshipful Company of Musicians” atbalstu braukājot pa Apvienotās Karalistes pirmskolām. 

Savukārt rīt, 4.jūnijā, plkst.20 mūziķi viesosies Mazajā Mežotnes pilī.  Rīgas festivāls norisināsies līdz 21.jūnijam, piedāvājot priekšnesumus, ko citā formātā nevarētu parādīt. Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu