Krievijā 9.maijā sāk pārdot apģērbu zīmolu “Pieklājīgie ļaudis” • IR.lv

Krievijā 9.maijā sāk pārdot apģērbu zīmolu “Pieklājīgie ļaudis”

19
Krievijas armijas "pieklājīgie ļaudis" šogad marta sākumā Krimā. Foto: EPA/LETA

Neidentificēti karavīri Krievijā tiek padarīti par zīmola preci

Krievijas Aizsardzības ministrija pirms tā saucamās Uzvaras dienas svinībām sāk pārdot apģērbu zīmolu “Pieklājīgie ļaudis” (Vežļivije ļudi) un “Krievijas armija” produkciju, ceturtdien paziņojis aizsardzības dienesta preses centrs.

Apģērbu pārdošana daudzās Krievijas pilsētās jau sākusies 8.maijā pievakarē, kur atvērti īpaši paviljoni. Tur var iegādāties sporta krekliņus un citu apģērbu, kuru rotā uzraksti “Krievijas armija” un “Pieklājīgi ļaudis”, ziņo BBC.

Kā zināms, jēdziens “pieklājīgie ļaudis” radās, apzīmējot vēlāk jau par zaļajiem cilvēciņiem sauktos Krievijas militāristus, kuri bez armijas atšķirības zīmēm uz formas tērpa iesoļoja Krimā februāra beigās – marta sākumā, savā kontrolē pārņemot pussalas infrastruktūras objektus un Ukrainas karabāzes.

Tiek uzskatīts, ka šis termins radās pēc kāda Krimas milicijas pārstāvja komentāra, kas bija publicēts Ukrainas internetportālā. “Aptuveni vienos naktī tika sagrābta Simferopoles lidosta – to izdarīja tie paši ļaudis. Ar ieročiem, stipri, tādā pašā apģērbā. Apsardzes priekšnieks paziņoja, ka šie cilvēki pieklājīgi pieprasījuši iziet,” stāstījis milicis.

Tas, ka šie cilvēki maskās bijuši Krievijas armijas karavīri, Krievijas prezidents Vladimirs Putins oficiāli atzina tikai 17.aprīlī, kad notika viņa preses konference tiešajā ēterā. Pēc Putina teiktā, viņi “atradušies Krimas pašaizsardzības vienību aizmugurē”, lai “palīdzētu cilvēkiem izpaust savu viedokli”, raksta BBC.

Vienlaikus aprīlī pēc Krimas aneksijas tika atskaņota Krievijas armijas dziesmu un deju ansambļa ierakstītā Aleksandrova un Umaņeca dziesma “Pieklājīgie ļaudis”, kas stāsta par tiem pašiem “pieklājīgiem” cilvēkiem, kas mierina krievus – viss būs labi un lieliski, jo valstī dzīvo šie “pieklājīgie ļaudis”.

 

Komentāri (19)

oktaavs 08.05.2014. 21.58

Vai apģērbu zīmolu “пора домой” vēl napārdos ?

+14
0
Atbildēt

0

Malda 08.05.2014. 18.58

Melni dzelteni strīpainas apakšbikses nepārdod? Ločmelisis jau sen tādas meklē, kā Rašas fanātam, viņam tādas ļoti gribētis. Tas paceltu viņa reitingu vietējo kolorādistu pulkā.

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu