Sankciju skartās amatpersonas atstājušas "SMP Bank" padomi • IR.lv

Sankciju skartās amatpersonas atstājušas “SMP Bank” padomi

38
Foto: smpbank.lv

Krievijā reģistrētā banka vairs neesot Latvijas bankas kontrolpaketes turētāja

AS “SMP Bank” padomi marta beigās atstājuši Arkādijs un Boriss Rotenbergi, kuri martā tika iekļauti ASV sankciju sarakstā, ASV reaģējot uz Maskavas lēmumu anektēt Ukrainai piederošo Krimas pussalu, vēsta aģentūra LETA. Abi Rotenbergi bija “SMP Bank” padomes locekļi līdz šā gada 28.martam, liecina “Firmas.lv” datubāzē pieejamā informācija.

Patlaban “SMP Bank” padomē strādā padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Kalantirskis, padomes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Smirnovs un padomes locekļi Andris Dzenis un Artjoms Oboļenskis, kuri šajos amatos ir no šā gada 4.marta. Savukārt valdē strādā valdes priekšsēdētāja Svetlana Dzene un valdes locekļi Sergejs Golubčikovs, Dmitrijs Kozlovs, Natālija Prohorova, Ivars Lapiņš, Maija Treija un Ilze Pudiste. Visi valdes locekļi šajos amatos strādā no 2013.gada 15.februāra.

“SMP Bank” vakar paziņoja, ka Krievijā reģistrētā banka “Severnij morskoi putj” (“SMP bank”) vairs nav Latvijas AS “SMP Bank” akciju kontrolpaketes turētājs, jo pagājušajā nedēļā notikiuša darījuma rezultātā AS “SMP Bank” kontrolpakete ir pārgājusi minoritāro akcionāru īpašumā, kas visi ir Latvijas rezidenti. Līdz ar to AS “SMP Bank” vadībai ir pamats uzskatīt, ka 28.aprīlī noteiktās ASV sankcijas uz AS “SMP Bank” nav attiecināmas. Jau ziņots, ka ASV vakar noteica jaunas sankcijas Krievijai saistībā ar krīzi Ukrainā. To vidū ASV noteica 17 uzņēmumiem līdzekļu iesaldēšanu, un šo uzņēmumu vidū ir arī Krievijas “SMP Bank”.

“SMP Bank” paziņojumā medijiem norāda, ka banka strādā parastajā režīmā un ir gatava savlaicīgi un pilnā apmērā izpildīt visas saistības pret saviem klientiem. Banka izpilda visas normatīvas prasības. Bankas 2013.gada pārskats ir apstiprināts ar 1,639 miljonu eiro peļņu, kura, kā jau iepriekšējos gados, tiek ieskaitīta AS “SMP Bank” pašu kapitālā.

“Bankai ilgstoši strādājot vietējā un starptautiskajos finanšu tirgos, tā ir pierādījusi sevi kā uzticamu un drošu partneri un ir pārliecināta par sekmīgu turpmāko sadarbību ar saviem klientiem un partneriem,” paziņojumā medijiem raksta banka.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir saņēmusi informāciju, ka 24.aprīlī samazināts “SMP Bank” akcionāra “Severnij Morskoj Putj” piederošo akciju skaits līdz 49% no bankas balsstiesīgo akciju kopskaita. “SMP Bank” akciju ieguvēji ir vairāki Latvijas rezidenti – AS “SMP Bank” vadības pārstāvji, kuri palielinājuši īpašumā esošo akciju skaitu, kas nepārsniedz 10% katram. Šim darījumam atsevišķa FKTK atļauja nav nepieciešama, jo tas nepārsniedz 10% no bankas balsstiesīgo akciju skaita, informē FKTK.

Latvijas Komercbanku asociācijas dati rāda, ka 2013.gada nogalē pēc aktīviem “SMP Bank” bija 15.lielākā Latvijā strādājošā banka no kopumā 26 kredītiestādēm. “SMP Bank” aktīvi pagājušā gada nogalē bija 347,581 miljons eiro, un 2013.gada laikā aktīvu apmērs audzis par 28,4%.

Komentāri (38)

Ligiña Doniña 29.04.2014. 16.35

Nomainot formāli pāris kadrus, tas būtību nemazinās. ASV caur ES iesaldēs jebkuru krievu fašistu kontu.

+2
0
Atbildēt

0

silvija 29.04.2014. 14.36

Krievu zagļiem bikses svilst un bail, ka sazagto naudu iesaldēs.

+2
-1
Atbildēt

0

Inese 29.04.2014. 11.48

Atbildīga un vieda rīcība.

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu