ASV un ES nosaka Krievijai jaunas sankcijas • IR.lv

ASV un ES nosaka Krievijai jaunas sankcijas

27
ASV prezidents Baraks Obama (pa kreisi) un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AP

Sankcijas skar gan Putinam tuvus politiķus, gan ”Rosņeftj” vadītāju un 17 kompānijas

Amerikas Savienotās valstis un Eiropas Savienība (ES) pirmdien noteikušas jaunas sankcijas Krievijai saistībā ar krīzi Ukrainā, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz ITAR-TASS/AFP. Baltais nams paziņojios, ka Krievijas saistība ar vardarbību Ukrainas austrumos ir neapstrīdama.

ASV sankcijas noteiktas, reaģējot uz “Krievijas nemitīgo nelikumīgo iejaukšanos Ukrainā un provokatīvo rīcību, kas grauj Ukrainas demokrātiju un apdraud tās mieru, drošību, stabilitāti un teritoriālo integritāti”, skaidroja Baltais nams, “Krievijas saistība ar neseno vardarbību Ukrainas austrumos ir neapstrīdama.”

Kā pavēstīja Baltā nama preses pārstāvis, jaunās sankcijas attiecas uz septiņām amatpersonām, ieskaitot divus cilvēkus no Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvām aprindām. Šīm personām tiks noteikta līdzekļu iesaldēšana un aizliegums saņemt vīzu iebraukšanai ASV.

Sankciju sarakstā iekļautas šādas personas – viceadmirālis prezidenta pārstāvis Krimā Oļegs Belaveņcevs, uzņēmuma “Rossijskije tehnologii” vadītājs Sergejs Čemezovs, Krievijas vicepremjers Dmitrijs Kozaks, Federālā apsardzes dienesta (FSO) vadītājs Jevgēņijs Murovs, Krievijas Valsts Domes deputāts un Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, “Rosņeftj” vadītājs Igors Sečins un Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Vjačeslavs Volodins.

Sankcijas – līdzekļu iesaldēšana – pirmdien noteiktas 17 kompānijām, kas saistītas ar minētajiem cilvēkiem. Turklāt ASV Tirdzniecības ministrija ievieš “papildu ierobežojumus” pret 13 no šīm kompānijām. Nolemts arī pastiprināt prasības licenču izsniegšanai atsevišķu augsto tehnoloģiju izstrādājumu eksportam uz Krieviju, kas varētu tikt izmantoti militārām vajadzībām.

Savukārt ES noteikusi sankcijas 15 Krievijas un Ukrainas amatpersonām par viņu lomu Ukrainas krīzē. Šīm personām noteikts vīzu aizliegums, un tiks iesaldēti viņu aktīvi. Tiesa gan, ES dalībvalstis ir atturīgas pret plašu ekonomisko sankciju noteikšanu Krievijai.

Komentāri (27)

jmaklakovs 28.04.2014. 19.01

Ebenemezers. Es saprotu, ka Vācijai ciešas ekonomiskās saites ar Krieviju, bet Krievijas rīcība, ja tā netiks apturēta, jau pavisam drīz izraisīs ķēdes reakciju, kas būs nesalīdzināma ar pāris procentu IKP zaudēšanu. Šī Eiropas politika ir tikpat tuvredzīga kā Krievijas.

Kas attiecas uz mūsu bāliņiem – tur man nav nekādu ilūziju. Lemberga sistēma paredz, ka uz augšu izsisties var tikai sasmērētie. Un tā darbojas izcili veiksmīgi. Visi šai hūtes sistēmai pielāgojas – gan tiesiskuma koalīcija, gan KNĀBs, gan visādas delnas.

Pie kā tas noved var redzēt Ukrainā, kur ģenerāļi-valsts izzadzēji it kā cīnās, bet tai pašā laikā neko nedara. Tiesiska Ukraina nav viņu interesēs. Pārāk ilgi būtu jāsēž cietumā.

+18
-1
Atbildēt

2

    Janka, Janic > jmaklakovs 28.04.2014. 21.05

    vot miiliit ,par ko ir runa , mees tikai breecam ka nabadziba velkaas mums no muguras visus šos 22 gadus , bet kad es izsaku savu viedokli , tad miinusi naak no visaam puseem , šitie partiju soliijumi par investiicijaam no aarvalstiim var sacensties ar Andersena pasakaam , muus veel tiiriis gadus 30 , kaa saakuma apsoliija čekas kules atraisiit…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > jmaklakovs 28.04.2014. 19.20

    Prodažnaja škura Stendzenieks uztaisīs reklāmu ne tikai Šleseram, Saskaņas centram, bet arī Lembergam un viss notiks. Vienlaikus taisot reklāmu SC un Šleseram pārdevis ne tikai savu tēvu leģionāru, bet redz jau nākamo valdību – Šlesers+SC+ZZS.

    http://m.rus.apollo.lv/novosti/stendzenieks-luchshe-tss-chem-psikh-putin-s-tankami/647886

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Juris T. 28.04.2014. 18.09

Bumerangs nāk atpakaļ tikai tad, ja netrāpa ķenguram.

+17
-1
Atbildēt

4

    Inese > Juris T. 28.04.2014. 18.23

    Paklausies, Čabuli, saprāta balsi:

    http://www.youtube.com/watch?v=hOUUJE9dChw

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Malda > Juris T. 29.04.2014. 00.19

    Nu re Čurmelis sev dvēseles radinieku atradies Fāzerlandē :) Tikai palasot vairāk saprotams ka cilvēciņš nav īsti vesels ar galvu un visur viņam konspirācijas un masoni.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > Juris T. 28.04.2014. 22.35

    Tas vacu “eksperts” tiesham ir idiots.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Juris T. 28.04.2014. 23.09

    jā gan! totāls idiots [iespējams apmaksāts kā Čmelis un doveiks]

    +7
    0
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 28.04.2014. 18.16

Nesaprotu Eiropas nostāju! Uz ko viņi cer? Ka problēma izzudīs pati, ja par to nerunās?

+16
-1
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu