NATO uz Baltijas jūru sūtīs papildu jūrasspēkus • IR.lv

NATO uz Baltijas jūru sūtīs papildu jūrasspēkus

13
NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Foto: Gints Ivuškāns, F64

NATO dalībvalstīs Austrumeiropā tiks izvietoti jūras, gaisa un sauszemes papildspēki

NATO dalībvalstīs Austrumeiropā tiks izvietoti jūras, gaisa un sauszemes papildspēki, šādi reaģējot uz konflikta saasināšanos Ukrainā, trešdien paziņoja alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

“Mēs šodien esam vienojušies par militāro pasākumu kopumu,” skaidroja Rasmusens. “Mums būs vairāk lidmašīnu gaisā, vairāk kuģu ūdenī un lielāka gatavība uz sauszemes.”

Vienlaikus NATO nolēmusi “pārskatīt un pastiprināt” aizsardzības plānus, ziņo LETA/AFP. Alianses ģenerālsekretārs gan atteicās precizēt, kur šie papildspēki tiks izvietoti, taču norādīja, ka tiks pastiprinātas gaisa patruļas virs Baltijas jūras, kurp tiks nosūtīti arī jūras papildspēki. Jūras papildspēki tiks nosūtīti arī uz Vidusjūras austrumu daļu.

Aliansē pieņemtais lēmums tiks ieviests nekavējoties, turklāt paredzēti arī citi pasākumi, piebilda Rasmusens.

Viņš arī uzsvēra, ka NATO būs kopā ar katru sabiedroto, saskaroties ar jebkāda veida draudiem, un apliecināja, ka izziņotie pasākumi pilnībā atbilst starptautiskajām tiesībām un alianses mērķim nodrošināt atturēšanas pasākumus.

Vienlaikus Rasmusens atkārtoti aicināja Krieviju pārtraukt situācijas destabilizēšanu Ukrainā, atvilkt savus karavīrus no Ukrainas pierobežas un skaidri uzsvērt, ka Maskava neatbalsta ekstrēmistus.

Jautāts, kāda varētu būt izziņoto pasākumu ietekme uz ceturtdien Ženēvā gaidāmajām Ukrainas krīzei veltītajām četru pušu sarunām, Rasmusens sacīja: “Mēs esam spēruši militārus soļus, kuri, mūsuprāt, ir vajadzīgi, lai pastiprinātu atturēšanu.”

Viņš arī piebilda, ka “mēs piekrītam, ka politisks risinājums ir vienīgā iespēja”. “Plāni Baltijas valstīm pašlaik tiek atjaunināti,” aģentūrai LETA apliecināja NATO preses dienestā, norādot, ka tiks palielināts spēku apmērs Baltijas valstīs, nenosaucot konkrētus apmērus.

 

Komentāri (13)

Vera Moisejenko 16.04.2014. 15.55

NATO nodarbojas ne tikai ar karošanu, cienītie! Tā ir ļoti triviāla izpratne. NATO klātbūtne vien ir iedarbīgs,preventīvs pasākums pret to lāci, kam sagribējies bišu medu paēsties!

+16
-1
Atbildēt

1

    austrisv > Vera Moisejenko 16.04.2014. 17.49

    Ļoti labs solis no NATO puses.

    Krievi neies sisties ar NATO!

    Spēku sadalījums pasaulē ir mainījies un NATO dos krievam pretsitienu noteikti, jo NATO nekad nevarēs pamest Baltiju likteņa(krievu) varā, jo citādi NATO nav jēgas!

    Mēs te varam spriest kā būtu, ja būs, bet zinu droši, ka šoreiz rašisti, ja iebruks Baltijā, tad dabūs pamatīgi pa purnu!

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

dro 16.04.2014. 17.41

УЛИЦУ В МОСКВЕ ПРЕДЛОЖИЛИ НАЗВАТЬ В ЧЕСТЬ ГЕРОЕВ СМЕРША http://echomsk.ru

+4
0
Atbildēt

0

Ansis 16.04.2014. 20.34

Es jau vakardien izteicu savas bažas, ka Ukraina pašlaik rīkojas nepareizi – tanki un vēl jo vairāk regulāra armija Doņeckā un Slavjanskā neko pozitīvu nevar paveikt. Šodien tas jau ir pierādījies – Ukraina atzinusi vismaz 6 bruņutransportieru nonākšanu separātistu rokās. BBC viņi redzami komplektā ar Ukraiņu obligātā iesaukuma armijas kareivjiem, kas pārgājuši separātistu pusē.

Un šeit nevajag vainot tos kareivjus – vainīgi ir komandieri, kas viņus tur aizsūtījuši bez jēdzīga plāna. Ko gan tanki vai bruņu transportieri var izdarīt pret civilajiem? Šaut nedrīkst, apbraukt apkārt nevar, …

Skaidrs, ka operācija jātaisa kompleksa:

1) jācenšas iznīcināt kādu daļu Krievijas diversantus – ar snaiperiem, armijas speciālo uzdevumu vienībām, ja būtu, tad ar dronēm;

2) ar civiliedzīvotajiem jānodarbojas milicijas speciālo uzdevumu vienībām un uzreiz jādala banāni un burkāni un jādod informācija un var arī barot nedaudz propagandu;

3) nu un apbruņotie civilie … reāli viņi armijai nekādu lielu kaitējumu nevar nodarīt, ja paliek bez civilo aizsega un bez Krievijas diversantu vadības – tos iespēju robežās jāķer ciet, jāatbruņo un uz šõ nestabilo periodu jāieslogo cietumā – tur jāizskalo ārā Krievijas propaganda un pēc stabilitātes atgūšanas jāatlaiž brīvībā.

Par aviāciju un floti Baltijas jūrā … tas protams, skan jauki, bet … Ukraiņiem ir vēl flote un aviācija un … ko tas palīdz Doņeckā un Luganskā?

Pēc Ukrainas ziņām, sākumā Dombasā esot darbojušies 150 zaļie vīriņi, bet tad pienākuši klāt vēl 300 …

Redzat cik maz vajag? Nav ne mazāko problēmu tādiem pārnākt pār Latvijas zaļo robežu. Tāpēc Latvijai ir jāstiprina Suži, pierobežā jāizdala visiem Lattlekom dekoderi un jānoskrūvē analogās antenas – piesoliet 5Ls – vairums saimnieku neiebildīs.

Vai šeit vēl ir palicis kāds, kurš uzskta, ka mums līdzigi Ukrainai, jāievieš obligātais iesaukums armijā? Vai tiešām mums vajag piespiedu kārtā iesaukt armijā tādus, kas bruņutransportieri atdos separātistiem?

Nu un par ES un NATO atbildi Putinam …

Pašreiz tā ir šāda – neapvainojies lūdzu Putina kungs, bet mums nedaudz nepatīk tas, ko Jūs darāt Uktainā, bet tikai lūdzu neapvainojaties … Jūs droši varat ņemt visu līdz NATO robežai, bet nu Baltijas sagrābšana mums tomēr nešķiet pieņemama … Respektīvi – Visas bijušās PSRS republikas izņemot Baltiju, jau Rietumi uzskata par atdodamām Krievijai Neskatoties uz mūsu ĀM skaļajiem vārdiem, mūsu ministri joprojām cītīgi cer, ka neieviesīsim sankcijas, joprojām cer rudenī indeksēt pensijas un nakošgad pielikt algas … Kautgan reāli ir sācies karš un mums kā minimums ir ārkārtas režīmā jāstiprina enerģētika, iekšējā propaganda, policija un bruņotie spēki … Un Jācer un ne tikai jācer, bet aktīvi jāaizcina ES ātrāk ieviest pēc iespējas stingrākas sankcijas – vislabāk tādas, kas atņem Krievijai jebkādus valūtas ieņēmumus, reizē sagatavojot NATO spēkus Putina agonijā veikto militāro izgājienu atsišanai

Ja ne, tad tiešām pēc kāda gadiņa jau skatīsim “laipnos zaļos vīriņus” Latvijā un NATO aviācija un Flote varēs vien mukt, kad sakūdīti civilie viņiem sāks bāzties virsū, bet aiz tiem stāvēs zaļi vīriņi, jebkurā brīdī sarīkot “NATO veiktu civilo slaktiņu”

+7
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu