“Vienotība” vienojas par sadarbību ar reģionālajām partijām • IR.lv

“Vienotība” vienojas par sadarbību ar reģionālajām partijām

38
Partijas "Vienotība" domes sēdē. No kreisās: "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars, Valmieras mērs Inesis Boķis ("Valmierai un Vidzemei"). Foto: Kaspars Krafts, F64

Parakstot vienošanos, partijas kļūst par stratēģiskiem partneriem, paredzot sadarbību 12.Saeimas vēlēšanu periodā

Partija “Vienotība” sestdien parakstīja vienošanos par sadarbību ar reģionālajām partijām – “Kuldīgas novadam”, “Ogres novadam”, “Tukuma pilsētai un novadam”, “Valmierai un Vidzemei” un Jēkabpils reģionālo partiju, ziņo LETA.

“Vienotības” priekšsēdētāja, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), parakstot vienošanos par sadarbību ar reģionālajām partijām, uzsvēra, ka pēdējo mēnešu notikumi mūsu reģionā nav vienīgi ārējās drošības jautājumi. Tie vienlaikus liek mums visiem pārdomāt jautājumus par Latvijas iekšpolitisko efektivitāti un apzināties, ka pašreizējos politiskajos apstākļos politisku fragmentāciju vairs nevaram atļauties. “Mums jāizmanto visas iespējas veidot plašu politisku platformu mūsu valsts nākotnes vārdā,” norādīja Āboltiņa

“Mums nepieciešams stiprināt darbu ar reģioniem, ar iedzīvotājiem tajos Latvijas novados, kas mūsu zemi padara par unikālu un dārgu mums visiem. Latvijas drošai nākotnei ir svarīgs ikkatrs cilvēks neatkarīgi no viņa dzīvesvietas,” par Āboltiņas informēja “Vienotības” preses sekretāre Laila Timrota.

“Kopdarbība un spēku apvienošana liecina par Latvijas politiķu briedumu un atbildīgumu, kas šodien Latvijas sabiedrībai ir nepieciešams vairāk nekā jebkad agrāk,” uzsvēra “Vienotības” domes priekšsēdētāja Sandra Kalniete, atgādinot, ka “mēs viens otram esam vajadzīgi, jo viens otru papildinām un stiprinām” un aicinot visus klātesošos “likt pie malas mazās lietas un pragmatiski kopā ķerties pie lielajām”.

“Vienotības” un reģionālo partiju sadarbības mērķis ir nodrošināt Latvijas ilgtspējīgu un līdzsvarotu izaugsmi, Latvijas novadu un pilsētu attīstību, kā arī iespējami plašāku sabiedrības līdzdalību politikas veidošanā.

Parakstot vienošanos, partijas kļūst par stratēģiskiem partneriem, paredzot sadarbību 12.Saeimas vēlēšanu periodā un visā tās pilnvaru laikā un saskaņotu rīcību arī 8.Eiropas parlamenta vēlēšanās un visā tā sasaukuma periodā.

Partiju kopīgs mērķis ir stabilas labēji centriskas valdības koalīcijas izveide pēc 12.Saeimas vēlēšanām, kas balstīta uz ekonomiskās izaugsmes, stingras fiskālās atbildības, ilgtspējas, sociālās solidaritātes, līdzsvarotas reģionālās attīstības principiem, teikts šodien parakstītajā sadarbības līgumā.

Vienošanās arī paredz viedokļu saskaņošanai un labāko rīcībpolitikas risinājumu izstrādāšanai izveidot Reģionālās attīstības padomi, kuras kompetencē būs kopīgas nostājas formulēšana reģionālās attīstības jautājumos. Padomē pēc savstarpējas vienošanās var tikt pieaicināti citu reģionālo partiju pārstāvji.

Vienošanos par sadarbību parakstīja “Vienotības” priekšsēdētāja Āboltiņa, Jēkabpils reģionālās partijas valdes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, partijas “Kuldīgas novadam” valdes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, partijas “Ogres novadam” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs, partijas “Tukuma pilsētai un novadam” valdes priekšsēdētājs Juris Šulcs, kā arī partijas “Valmierai un Vidzemei” valdes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Sestdien notika partijas “Vienotības” domes sēde, kas veltīta valsts vienmērīgas izaugsmes un reģionālās politikas jautājumiem.

 

Komentāri (38)

janis17 12.04.2014. 23.06

Nāksies dalīties ar vietām sarakstā. Iespēja gadījuma reģionālajiem cilvēkiem iebraukt Saeimā.

+6
-4
Atbildēt

10

    andris902 > janis17 13.04.2014. 12.40

    …Klusais…. – “un tu paliec aiz borta … un kā tu jūties ? Visticamāk kā piesmiets un nodots … vai gribēsi ar pilnu krūti mesties politikā ?”

    ————————————-

    …redzi, te ir tā nelaime – visi grib būt ģenerāļi!….Saeimā ir tikai 100 vietas, bet par deputātiem neatteiktos kļūt vismaz miljons….ko, nu?…ja netieku simtniekā, tad, lai nav nevienam – uzmetīšu lūpu, nedarīšu neko, vai kalšu atriebības plānus?….kaut kā stulbi, vai ne?….

    ….katrs mēs esam daļa no valsts – ar baigo patosu skan, bet…tā tas ir! vai tāpēc, ja netieku pie “rullēšanas” – dzīve apstājas?….kā tur amerikāņi teica? – neprasi, ko valsts Tev var dot, bet ko Tu vari dot valstij?….

    …bet mums vēl tāls ceļš ejams, lai to saprastu….kamēr to nesaprotam – būs 30 latviešu partijas un beigu gala – čiks….

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > janis17 13.04.2014. 11.32

    Mūsu partijas darbojas pēc savienoto trauku un difūzijas principiem.

    Savienotie trauki ir divi vai vairāki trauki, kas savienoti tā, ka šķidruma līmenis atrodas virs savienojuma vietas. Savienoto trauku zaros šķidrums nostājas vienā līmenī. Savienoto trauku principu un Paskāla likumu* izmanto hidrauliskajos mehānismos. To uzdevums ir spiediena pārvadīšana, lai izraisītu lielu spēku vajadzīgajā vietā. Tā, piemēram, darbojas hidrauliskie pacēlāji un transporta līdzekļu hidrauliskās bremzes.

    Difūzija ir atšķirīgu vielu daļiņu (atomu vai molekulu) savstarpēja sajaukšanās to siltumkustības un arī citu ārējo apstākļu, piemēram, atšķirīgu koncentrāciju dēļ.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Amis > janis17 13.04.2014. 11.14

    Bet

    Nu ko, Vienotība tagad būs sev uzkrāvusi arī RP un TP pastrādāto nelietību smago nastu. Ja sajauc spaini krējuma ar karoti sūdu, sanāks spainis + 1 karote sūdu, kaut gan mēle nelocītos V, ar dombrovskiem, āboltiņām un pabrikiem par krējumu nosaukt.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > janis17 13.04.2014. 13.52

    Klusais, man gan liekas, ka ši saeima ir viena no jaunākajām, bet, ir problēmas, jo daudzi jaunie nebūt nav tie labākie.

    Piem

    eram, manuprāt, tas pats Dombrava! vajadzēja paturēt mazliet lai sevi parāda partijā ar vienkāršākiem darbiem, jo izskatās, ka čalim no ātras karjeras noreibst galva no zvaigžņu slimības.

    Kā tad ar to Lībani notika: bija un runāja visgudri, bet izrādījās nu galīgi samaitāta, ka derēja vien puķu andrim.

    Es skatos, ka daudz saeimā ir jauno!

    par to pašu ZZS Ozolu no Ventspils, tikai var pabrīnīties, cik “cēli” aizstāv mazo saimnieku no Puzes. Jaunajiem vēl nav pietiekami stingri mugurkauli! lai gan vecajiem tāpat

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > janis17 13.04.2014. 16.54

    klusais, jā žēl jau Staltu un citus jaunos kaut vai Olšteina grupu(savulaik taču tā bija V sastāvā.), kas būtu gatavi daudz labāk nekā vecie no reģioniem, bet, kas tad V nosaka, kas veidos sarakstus vēlēšanām. vai tik ne tā viena dāma, kuras ambīciju dēl no JL aizgāja tā pati Pilsoniskā savienība( Vismaz daļa).

    Man personiski tā kundze kaitina arvien vairāk, jo manuprāt V lēmumi tiek pieņemti šaurā lokā un tas ir vecie no JL!Un ar šo spārnu , cik var noprast no tiem Lembja izteicieniem Vešņakovam, ir iespējamas savstarpēja svieno’;sanās, jo kundze ir varaskāra, un darīs , kā izskatās daudz ko, lai savu noskatīto krēslu dabūtu. Te es domāju, par spīkera krēslu un kāds brīnums, ja no lembja to vajadzēja “nopirkt”.

    Bet, es jau to nezinu, bet tikai domāju, ka tā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > janis17 13.04.2014. 10.18

    Lai jau dalās ar vietām, jo tad vēlētājiem būs iespēja izvēlēties labākos no labākajiem. Starp citu, vienotība svēlētāji to arī bija darījuši visvairāk.

    Kā tad smiltis atskalosi?

    Lai tik liek- būs ko izvēlēties tiem, kas balsos par V sarakstu, jo tur jau vēl būs tie RP pārbēdzēji, kas man personiski ir pilnīgi nepieņemami.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > janis17 13.04.2014. 19.36

    Bet – Olšteina grupa … tad nu balso par Sudrabu ! Tu mani pārsteidzi , goda vārds , biju teorētiski visu pieļāvis :)

    P.S. Iesaku kontrast dušu :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > janis17 13.04.2014. 15.33

    zane – te neiet runa par ģenerāļiem , te iet runa par to ,ka pazūd partijām vertikālās attīstības struktūra . Pamēģini paskatīties piemēram uz personāžu X , kas no 2002.gada skurpulozi atbalsta vienotību, maksā biedra naudu , cenšas ar savām zināšanām , darbu kāpt pa attīstības kāpnēm , iekļauties politiskajā dzīvē un pēkšņi bāc kāds saveido Pilsonisko savienību , parādās SCP un tu tiec atsviests savā karjerā . Ok , norij rūgtumu un dodies tālāk … nākamais etaps . Jaunas vēlēšanas, bet vecais stāsts – zvejojam caurbirušo spēku politiķus no RP , meklējam balsis pie reģionāļiem … kāda ziņa tiek pasniegta tiem ,kas godīgi cenšas rausties pa politikas kāpnēm ? Ka tik ne tāds ,ka piedalīšanās apšaubāmos projektos ir ar lielākām izaugsmes iespējām , kā pacietīgs un uzticīgs darbs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > janis17 13.04.2014. 15.34

    Bet – ja neievēroji , tad es runāju par Vienotību :) Ar Dombravu lai cīnās nacionāļi :) tā ar viņiem Dieva dāvana :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > janis17 13.04.2014. 10.48

    Bet – par dalīšanos ar vietām …. iedomājies , ka esi jauns censonis, kas aktīvi piedalās kādas partijas darbā , tev ir degsme, tev ir vēlēšanās, tev ir zināšanas un tu ieguldi savu darbu … protams tu ceri ,ka tiksi atalgots ar iespēju startēt vēlēšanās … bet kas tev deva … savāc RP smukās sejas, savāc reģionu smukās sejas un tu paliec aiz borta … un kā tu jūties ? Visticamāk kā piesmiets un nodots … vai gribēsi ar pilnu krūti mesties politikā ? Diezvai , jo sapratīsi ,ka tavs darbs netiek novērtēts .

    Ar šādu rīcību V dabūs vietas , bet sagraus bāzi uz kuras pamata augt partijai .

    +6
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 12.04.2014. 21.16

Manuprāt nav uz labu …

+6
-5
Atbildēt

8

    andris902 > garausiitis 13.04.2014. 00.47

    …un kāds ir Tavs ierosinājums?…neticu, ka Tev ir vienalga…

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > garausiitis 13.04.2014. 03.31

    Kas kopīgs vēlēšanām un uzpirksteņu spēlei: 2002. gada 5. oktobris 00:00 0 reizes * organizatori izskatās kārtīgi cilvēki, * organizatori sola, ka viss notiks godīgi, * noteikumi ir ļoti vienkārši, * piedalīšanās prasa maz laika un sagādā nelielu labsajūtu, * tie, kuri nepiedalās, skatās uz dalībniekiem kā uz idiotiem, * beigās paziņo uzvarētāju, * beigās visi saprot, ka ir piekrāpti, bet nesaprot, kā, * vienreiz zaudējuši, mēs tik un tā piedalāmies nākamreiz. (“Tautas kalendārs”)

    https://www.youtube.com/watch?v=GoXHVs65NFQ

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 12.04.2014. 23.47

    …un?…gribi teikt, ka labāk būtu, ja vienošanos ar reģionu partijām parakstītu Šlesers vai…Saskaņas centrs?…vai arī – vajadzēja tos ignorēt, lai sēž savās pašvaldībās un gaida “labo saimnieku” Lembergu?….

    …mēs kaut kā pamanāmies sev pretiniekus radīt uz līdzenas vietas un pēc tam vaimanāt…vaimanāt…vaimanāt….nē, nu protams, vēl jau varam uzmeistarot kādas padsmit partijas, lai sadalītos reizinātajos un nodrošinātu spīdošu uzvaru SC monolītajai masai…. mums, nudien, tas veiksmīgi izdodas…

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Amis > garausiitis 13.04.2014. 10.17

    zanE …ja vienošanos ar reģionu partijām parakstītu Šlesers vai…Saskaņas centrs?…

    =================

    Varbūt labāk nevajadzēja savu reitingu slīcināt kanalizācijā, čupojoties ar kremļa palaistuvēm, RP, un pārņemot LC viscūciskākos netikumus, tad nebūtu spiesti tagad miskastēs rakāties. Atkārtoti ievēlot Magoni Vienotība izdarīja elegantu reveransu kremļa virzienā.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > garausiitis 13.04.2014. 00.11

    Manis pēc lai viņi sadarbojas ar pašu vellu, SC ieskaitot. Nebaidies, vienosies arī ar Lembergu – nav taču jārada pretinieki uz līdzenas vietas…

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 13.04.2014. 10.15

    Es gan domāju, ka tas ir uz labu, jo labāk Vienotība paraksta šādu savienību nekā Bondara reģiona partija(ak, kāds līdzīgs scenārijs, kā Ukrainā, pie tam pat ar nosaukumu).

    Ceru, ka varbūt pat no vietējiem līderiem var paņemt kādu par premjeru, kas būtu daudz labāk nekā to aizdomīgo rinkeviču.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > garausiitis 12.04.2014. 23.15

    Citiem vārdiem, Vienotība sadarbosies ar atdzemdināto TP/LC/LPP apvienību,

    piemēram

    ———————-

    Valmierai un Vidzemei valde

    Inesis Boķis – no TP ievēlēts par Valmieras novada priekšsēdētāju. Valmierai un Vidzemei (VV) valdes loceklis un priekšsēdētājs.

    Oskars Spurdziņš – No TP ievēlēts par Saeimas deputāts. TP Finanšu ministrs. VV valdes loceklis.

    Andrejs Gluhovs – novada domes vēlēšanās startējis no TP. VV valdes loceklis.

    Artis Jansons – novada domes vēlēšanās startējis no TP. VV valdes loceklis.

    Jānis Skrastiņš – no TP ievēlēts par Valmieras novada domes deputātu 2005. un 2009. gada vēlēšanās. VV valdes loceklis.

    Guntars Štrombergs – novada domes vēlēšanās startējis no TP. VV valdes loceklis.

    utt., utjp.

    http://www.kreisiepatrioti.lv/zinas/175-ave-lat-grupa

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Ojārs > garausiitis 12.04.2014. 21.51

    kāpēc?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

kristrun 13.04.2014. 15.07

Vai Encem to Reģionu apvienību neizdevās izveidot, vai arī šie vienkārši ir kaut kādi separātisti? Katrā gadījumā, ar minētajiem pieciem grupējumiem var vairs nerēķināties, vēlētājam spēles laukums kļūst pārredzamāks.

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu