Ķuzis: spaisa bodīšu laiks pagājis un neatgriezīsies • IR.lv

Ķuzis: spaisa bodīšu laiks pagājis un neatgriezīsies

24
Policijas reids spaisa bodītē pirms kriminālatbildības stāšanās spēkā. Foto: Lauris Aizupietis, F64

Policija paziņo, ka Imantas pedofils pārtraucis noziedzīgās darbības

Trešdien stājoties spēkā kriminālatbildībai par psihoaktīvo vielu tirdzniecību, patlaban vairs nedarbojas neviena tā dēvēto narkotisko augu maisījumu tirdzniecības vieta, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Kā uzsvēra policijas priekšnieks, ir pagājis šādu bodīšu pastāvēšanas laiks, un tas vairs neatgriezīsies, citē aģentūra LETA. Ķuzis gan atzina – policija neloloja cerības, ka tirdzniecība tiks pārtraukta pilnībā. Ieviešot kriminālatbildību, bijis mērķis pārtraukt publisko tirzniecību, lai nopirkt narkotiskos augu maisījumus nebūtu iespējas ikvienam, kurš to vēlas.

Narkotisko augu maisījumu tirgotāji ir “aizgājuši pagrīdē”, narkotikas tirgojot dzīvokļos, automašīnās un internetā, apliecināja policijas priekšnieks. Līdz šodienai policija ir atklājusi divus šādus dzīvokļus, kuros tiek tirgotas narkotiskās vielas. Ir ierosināti divi kriminālprocesi.

Pēc Ķuža teiktā, policijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka ceļas arī narkotisko augu maisījumu cenas, jo tirgotāji sākuši izvērtēt iespējamos klientus, pieaug konspirācija, kas rada jaunas izmaksas. Policijas priekšnieks apliecināja, ka bez Krimināllikuma grozījumiem nebūtu bijis iespējams panākt, ka narkotiskie augu maisījumi netiek tirgoti publiski, brīvi pieejami ikvienam. Policija turpinās rosināt izmaiņas likumos, lai narkotiskie augu maisījumi pilnībā tiek pielīdzināti klasiskajām narkotikām un būtu jākriminalizē arī pieprasījums.

Tā dēvētais Imantas pedofils ir pārtraucis savas noziedzīgās darbības un pēdējā laikā nav saņemta informācija par jauniem viņa pastrādātiem noziegumiem, intervijā LNT sacīja Ķuzis. Viņš uzskata, ka pedofila pazušanu izraisījusi policijas sniegtā informācija sabiedrībai. Netiek izslēgts, ka viņš varētu tikt slēpts.

Katru dienu policija saņemot informāciju par publiskotajam noziedznieka portretam līdzīgām personām. Šo informāciju policija pārbauda, apzinot iespējamos vainīgos un salīdzinot viņu DNS ar policijas rīcībā esošo noziedznieka DNS. “Dziedziņa gals ir jāmeklē Imantā,” sacīja Ķuzis, norādot, ka policija ir pārliecināta par noziedznieka saistību ar šo Rīgas mikrorajonu.

Kā ziņots, jaunais vīrietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības. Visi noziegumi pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku.

Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes, un policija domā, ka tik mazas meitenes izvēlētas, lai izvairītos no pretdarbības. Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie. Policija iepriekš neizslēdza, ka noziedznieks mēģinājis mainīt izskatu vai pametis Rīgu.

Komentāri (24)

Janka, Janic 11.04.2014. 13.53

bet ļergu jau ar netirgo bodiitees , ir točkas , un kaadeeļ spaizu nevar točkaas andeleet???

+2
0
Atbildēt

0

elv 13.04.2014. 07.16

Policija turpinās rosināt izmaiņas likumos, lai narkotiskie augu maisījumi pilnībā tiek pielīdzināti klasiskajām narkotikām un būtu jākriminalizē arī pieprasījums.

Ak tu mī un žē, atkal pseudizglītības ministrei būs iespēja pamācīt zociumu pareizā terminu un arīdzan pareizo terminu lietājumā: narkotiski augu maisījumi nav pielīdzināmi klasiskajām narkotikām… Te taču filogoli tk var gadu bezdēt ap tēmu, visi priecīgi!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu