ASV Kongress atbalsta palīdzības programmu Ukrainai • IR.lv

ASV Kongress atbalsta palīdzības programmu Ukrainai

33
ASV pirmā prezidenta Džordža Vašingtona skulptūra Kapitolija rotondā. Foto: EPA/LETA

Programma paredz piedāvāt Ukrainai miljarda dolāru aizdevumu garantijās un piemērot sankcijas Krievijas amatpersonām

ASV Kongress otrdien atbalstīja palīdzības programmas piešķiršanu Ukrainai, vienlaikus nosakot sankcijas Krievijai par Krimas aneksiju, ziņo LETA/AFP.

Pārstāvju palāta ar 378 balsīm par un 34 pret apstiprināja likumprojektu, kuru pagājušajā nedēļā jau bija atbalstījis Senāts. Tagad tas tiks iesniegts parakstīšanai prezidentam Barakam Obamam.

Programma paredz piedāvāt Ukrainai miljarda dolāru aizdevumu garantijās un piemērot sankcijas Krievijas amatpersonām un citām personām, kas saistītas ar Krievijas īstenoto Krimas aneksiju.

Palīdzības programmā paredzēts arī 150 miljonu dolāru atbalsts demokrātijas stiprināšanai un sadarbības veicināšanai ar Ukrainu drošības jomā.

Programmā gan nav pausts atbalsts Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) reformām, kas palielinātu fonda pastāvīgo finanšu līdzekļu apjomu, nodrošinot lielāku ietekmi jaunattīstības valstīm.

Baltais nams vēlējās, lai tiktu atbalstīts plašāks projekts, tai skaitā SVF reformas, norādot, ka tās ļautu lielākai palīdzībai ātrāk sasniegt Ukrainu, kuras jaunā valdība cīnās ar nopietnām ekonomiskām grūtībām.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Neilgi pēc tam Krievijas parlaments ratificēja “līgumu” par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas iekļaušanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

 

Komentāri (33)

alexander 02.04.2014. 10.26

Finanšu atbalsts Ukrainas ekonomikas, demokrātijas un aizsardzības spēju stiprināšanai kopsakarā ar sankcijām pret agresijā iesaistītajām personām ir adekvāts instruments, lai mazinātu Krievijas impēriskās tieksmes un to izpausmes. Demokrātiska un stipra Ukraina, kas var dot pretsparu savas integritātes apdraudējumam, ir Eiropas kopējās drošības elements. Protams, šim Kongresa lēmumam ir arī emocionāla vērtība, tas ļauj Ukrainai sajust atbalstu integrācijai Eiropas demokrātijā.

+2
0
Atbildēt

0

inta_s 02.04.2014. 09.10

ASV režīms… tik gādīgs, ir gatavs palīdzēt ja tik Ukraina iepinas parādu jūgā un ir spiesta privatizēt nacionālos resurusus, uzņēmumus, infrastruktūru un atdot to starptautiskai korporāciju elitei:

http://www.youtube.com/watch?v=RVsB07CcSNw

Tas pats Obama kas tikko tikās ar Saudu Arābijas karali kas valda ar dzelzs dūri un nav nekādas demokrātijas.

Obama meets with Saudi king, weighs new Syria aid

http://news.yahoo.com/obama-meets-saudi-king-weighs-syria-aid-173246598–politics.html

Un nu šis ciešais ASV režīma draugs un sabiedrotais paziņojis ka visi neticīgie ir teroristi un noziedzinieki:

Saudi Arabia declares all atheists are terrorists in new law to crack down on political dissidents

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-declares-all-atheists-are-terrorists-in-new-law-to-crack-down-on-political-dissidents-9228389.html

Ak kādi gan ir ASV režīma morāles principi un sabiedrotie!

+3
-2
Atbildēt

0

Dina 02.04.2014. 13.33

„ … miljarda dolāru aizdevumu garantijās … „ …. ha, ha, ha … ah tad „garantijās”, ko? Kas patiesībā nozīmē – pigu jums aizdeva ! ASV „garantija” stāsies spēkā tikai tad, ja kāds citi stulbenītis izdomās tomēr aizdot Ukrainia arī reālu naudiņu. Un tad arī – esmu gatavs derēt, ka ASV vēl rauks degunu un „vērtēs” vai ir ar mieru šim te konkrētajam aizdevējam savu „garantiju” dot vai ne … : )

P.S. Domāju, ka pensionāri šobrīd Ukrainā būs bezgala priecīgi, kad pensijas dienā uzzinās, ka arī viņiem valdība „izniedz garantiju”, ka kādreiz, kaut kad, kādā brīdī gan jau viņi to savu pensiju saņems … varbūt … : )))

0
0
Atbildēt

1

    austrisv > Dina 02.04.2014. 15.04

    nebēdā kurmīt, jo SVF un gan jau arī ES aizdos Ukrainai miljardus, ko izmaksāt pensija sun citus izdevumus segt. Nu apmēram, kā mums pēc Godmaņkalvīšvaldību dzīrēm, kad valsts kase bija nodzīvota līdz kliņķim.

    Tā kā vēsture mums līdzīga, ja nu vienīgi Ukrainai atdos to Janukoviča un citu dzīrotāji nozagto naudu, atškirībā no mūsu valsts dzīrotājiem, kā piemēram lembis, kam tas 1 miljards laikam vēl turas!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu