Triju ES valstu ārlietu ministri aicina mainīt attieksmi pret Austrumeiropu • IR.lv

Triju ES valstu ārlietu ministri aicina mainīt attieksmi pret Austrumeiropu

35
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers (no kreisās), Francijas ministrs Lorāns Fabiuss un Polijas ministrs Radoslavs Sikorskis diskusijā ar Berlīnes studentiem 'Which Voice for Europe?'. Foto: EPA/LETA

ES ārlietu ministri atzīst, ka iepriekš nav novērtējuši Krievijas reakciju uz Ukrainas centieniem iestāties ES

Triju Eiropas lielvalstu – Vācijas, Francijas un Polijas – ārlietu ministri aicinājuši mainīt Eiropas Savienības (ES) politiku pret Austrumeiropas kaimiņvalstīm. Ministri atzinuši savu kļūdu, ka nav novērtējuši Krievijas reakciju uz Ukrainas centieniem tuvināties ar ES, vēsta Dw.de.

Šo triju valstu ārlietu ministri pēc Ukrainas krīzes uzstāj, ka ES jāveido jauna pieeja Austrumeiropas valstīm. Turpmāk Austrumeiropas valstis vairs nedrīkst nolikt skarbas izvēles priekšā – vai nu ES vai Krievija.

Vācijas ārlietu ministra Franka Valtera Šteinmeiera, Francijas ministra Lorāna Fabiusa un Polijas ārlietu ministra Radoslava Sikorska kopīgajā paziņojumā pirmdien teikts, ka Ukrainai, Gruzijai, Moldovai, Baltkrievijai un Azerbaidžānai jādod iespēja cieši sadarboties gan ar Rietumiem, gan šo valstu austrumu partneriem, ziņo aģentūra DPA.

Triju valstu ārlietu resoru vadītāji atzinuši savu kļūdu, ka iepriekš nav novērtēta Maskavas reakcija uz Ukrainas un ES asociācijas līguma parakstīšanu. Turklāt ministri aicinājuši „iedarbināt visus iespējamos instrumentus”, lai mīkstinātu Ukrainas krīzi.

Otrdien notiekošajā NATO valstu ārlietu ministru sanāksmē Vācija, Polija un Francija ierosinās savu daudzpusējo Ukrainas konflikta risinājuma variantu. Tas paredz sabiedroto solidaritāti, pastiprinātu sadarbību starp NATO valstīm un savu darbību, kas skar Krieviju, nopietnu pārvērtēšanu.

Savukārt ES Reģionu komitejas plenārsesijā 2. un 3.aprīlī uzstāsies ES paplašināšanās un Eiropas kaimiņattiecību politikas komisārs Štefans File un Ukrainas Ministru prezidenta vietnieks Volodimirs Grojsmans, kurš ir atbildīgs par reģionālo politiku, lai apspriestu Ukrainas jaunās valdības turpmākos soļus. Referenti īpaši pievērsīsies jautājumiem par decentralizāciju un atbalstu Ukrainas reģioniem.

 

Komentāri (35)

ligakalnina 01.04.2014. 09.49

Te, varētu teikt – labāk vēlu, kā nekad.

Un, manuprāt, tas, vairāk, ir Polijas, nevis Vācijas vai Francijas nopelns.

Interesanti, kad Rietumi, beidzot, atklāti atzīs, ka taisnība att. uz Putina režīma būtību, bija Baltijas valstīm, nevis Rietumiem?

+17
0
Atbildēt

8

    ligakalnina > ligakalnina 01.04.2014. 11.03

    aivarsk – protams, var būt arī provokatori, bet, TUA, pāsvarā, pērk tie, kas mūk no Putina režīma, un kas ir pietiekami izglītoti un spriestspējīgi cilvēki, un, diezin vai, grib, lai Latvijā nodibinās Kremļa režīms.

    Protams, jāskatās, kam dod, kam nedod, un, uz kādiem noteikumiem, bet, tie TUA pircēji nav tas lielākais drauds Latvijai, lielākais drauds ir mūsu pašu korupcija, tiesu sistēma, nabadzība, utt., kas dod pateicīgu augsni Kremļa propagandai, , skat Sudrabas partiju, SC spoileri, kas taisni uz to veido visi savu pripagandu un politiku, un tie vietējie, ko nozombējusi šī propaganda, nevajag visu pārāk vienkāršot.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Amis > ligakalnina 01.04.2014. 14.36

    dzeris49 Vispār, uzskatīt, ka visi krievi ir Latvijas ienaidnieki

    ==================

    Kādi nu kolektīvais staļins un kolektīvais putins, var būt Latvijas ienaidnieki?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 01.04.2014. 15.34

    Dzeri, es tev rakstīju, lai tu saprastu, ka izglītība un inteliģence, nav kritērijs ar kuru var pierādīt nākamo lojalitāti mūsu valstij. Jo tieši tos tu minēji, kā argumentu, lai varētu te iebraukt cilvēki no Krievijas. Vēlāk gan tu šo argumentu izdzēsi.

    Un beidzi reiz klabināt par “visiem krieviem”, kurus kāds bāž vienā maisā. Nebāž un zina, ka tie ir tikpat atšķirīgi, kā citu tautu pārstāvji. Tai pašā laikā, tas, ka tie ir atšķirīgi nepadara to problēmu par mazāk aktuālu. Viņu jau IR par daudz, tāpēc TUA tirdzniecība jāizbeidz. Pēc Krimas un Ukrainas notikumiem stāstīt, ka krievi svešā valstī nav drauds tās valsts drošībai, var tikai aklais.

    Ja tu neesi dzirdējis lūgumus Krievijai aizstāvēt Latvijas krievus, tad jāsaka – laikam ļoti centies to nedzirdēt. Pati savām acīm un ausīm redzēju un dzirdēju ne vienu reizi vien – gan 16.martā tiešraidē pie Brīvības pieminekļa, gan pie ES mājas piketā, gan pie Izgl.M., gan pie Krievijas sūtniecības. 16.martā kāds jauneklis pie Brīvības pieminekļa, vicinot Krievijas karodziņu, Krievijas TV kameru priekšā, izteiksmīgi, ar labu dikciju noturēja vairāku minūšu runu, kurā nomelnoja Latviju, izvirzīja nepamatotas prasības valsts vadībai, slavināja Krieviju un aicināja to nākt šeit ieviest kārtību. Vēl kāda cita “jurodivaja” histēriski kliedza, ka Pēteris I IR nopircis par cik tur zviedru dālderiem Livoniju no Zviedrijas karaļa. Tāpec Šeit ir jābūt Krievijai.

    Un par Latgales atdalīšanos no Latvijas tu tak arī neesi dzirdējis, vai nē? Tā esmu es, kas pirmo reizi tev par tādiem plāniem pavēstu, jā?

    “Nevis par TUA vajadzētu uztraukties, bet, par to propagandu un zombēšanu pa tiem Krievijas kanāliem, tā nodara daudz vairāk ļaunuma.”

    Viens otram nekaitē. Es uztraucos gan par vienu, gan par otru.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 01.04.2014. 13.42

    …Dzeri….Sergejs Kruks nav (neesot) Latvijas pilsonis…varēja būt, bet….nebija…tā ir savdabīga protesta akcija no viņa puses, diemžēl….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 01.04.2014. 13.14

    Starp Kruku un Petropavlovsku vienādības zīmi neliktu, bez tam, viņi ir šis valsts pilsoņi, nevis TUA pircēji, tāpat, kā Kargins un daudzi citi, tāpat, kā Šķēle, Lembergs, Šlesers, Sudraba, Urbanovics, Ušakovs, Straume, utt.,kuri nodarījuši Latvijai daudz vairāk ļauna, nekā Kruks un Petropavlovska.

    Vispār, uzskatīt, ka visi krievi ir Latvijas ienaidnieki, jau ir ksenofobija, ir dažādi krievi, tāpat, kā dažādi latvieši un pārējie.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 01.04.2014. 13.47

    Katram ir tiesības uz saviem uzskatiem, arī attiecībā uz valodu, pilsonību, utt., un arī tiesības uz protestu, un labi, ka Latvijā katrs tos drīkst brīvi paust, arī Kruks un Petrapavlovska.

    Bet, neviens no viņiem neaicina uz Latvijas sadalīšanu, pievienošanos Krievijai, neaicina Krieviju “aizstāsvēt” vietējos krievus, vai ko tādu, kas pretrunā ar Satversmi, vismaz, cik man zināms.

    Viedokļu atšķirības automatiski nenozīmē, ka pretēja viedokļa paudējs ir ienaidnieks.

    Nevis par TUA vajadzētu uztraukties, bet, par to propagandu un zombēšanu pa tiem Krievijas kanāliem, tā nodara daudz vairāk ļaunuma.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 01.04.2014. 12.10

    Dzeri, Latvijā ir pilns ar izglītotiem un pat – zināmā mērā – inteliģentiem lielkrievu šovinistiem. Līdz Prohanova līmenim nevelk, bet… Kādā kategorijā tu iedalīsi Kruku, Petropavlovski?

    Ja runājam par raksta tēmu un tavu jautājumu, tad gaidīt ko tādu no Šteinmaiera, tas IR no fantastikas kategorijas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 01.04.2014. 10.39

    Nu tas varētu notikt tad, kad Latvijā politiķi atzīs – taisnība bija tiem, kas teica, ka “krievi nāk”, ka nevaram tirgot TUA un ielaist valstī kaudzi ar jauniem migrantiem, ar vecajiem vēl netikuši galā…

    Vienu vārdu sakot, kad pūcei aste ziedēs…

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 01.04.2014. 09.40

Šis ir moskaļiem nepatīkams rakstiņš, tad te tiks ievērojams daudzums kremļa propogandistu pierīkots, nu tā kā ušakova atbalstam pie Rīgas domes, nu kā uz Oktobra revolūcijas svētkiem komunistu laikā tikām ar varu dzīti.

es tāds plusiņu cilvēks :P divās minūtēs par iepriekšējo jau 5 mīnusus dabūju :))

+13
0
Atbildēt

2

    dzintarz > dace_ampermane 01.04.2014. 11.26

    ligakalnina > dace_ampermane 01.04.2014. 09.46

    Tā jau tas ir, gandrīz, vienmēr, tikko ka parādās kāds komentārs, kas Kremlim nav patīkums, pirmā reakcija ir vairāki mīnusi, pēc tam viss nolīdzsvarojas un iegūst adekvātu novērtējumu.

    Tas vien 100% liecimna, ka šeit strādā algoti Kremļa troļli, zem vairākiem nikiem, domājams, ka tos atpazīt var elementāri, kaut, tos nikus viņi, reiozēm, maina.

    Tāpēc, vēlreiz gribētos pateikt – nevajag iesaistīties ar šiem “ločmeļiem” utt. nekādās diskusijās, un vispār reaģēt uz viņu komentāriem, tikpat labi var “diskutēt” ar ieslēgtu televizoru vai kādu disku vai flešu, kurš iesprausts datorā ar nolūku translēt zināmu informāciju.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

Ieva 01.04.2014. 10.39

Redz kā. Tik mūsu valdība turpina atbalstīt Kremļa propagandu- valstij piederošs uzņēmums nodrošina Kremļa propagandas TV kanālu translāciju.

Un tas pat ir interesanti – parunājot ar cilvēku, saproti, kuru TV skatās, lai kā viņš argumentētu, un mēģinātu pierādīt savu objektivitāti. Propaganda savu mērķi sasniedz… Pat nebiju domājis, ka te ir tik tupa saite.

Domāju, ka Krievija spēlē uz cilvēku zemiskām jūtām. Uz tām pašām, kas nacistiskās Vācijas politikai lika piekrist miljoniem vāciešu- šovinismam, spēka apziņai. Tam pašam, kas vācietim lika pievērt acis uz žīdu slepkavībām, citu tautu pakļaušanu, svešu teritoriju aneksiju. Tas lika Hitleram āriešu deklarēt ar pārcilvēkiem, Putinam krievus – par vienīgās taisnības nesējiem, kuriem ir spēks un vara. Putins spēlē uz šovinismu, nostāda krievu pārāku par ukraini, latvieti, amerikāni, tātāru vai vācieti. Un indivīda pašlepnumam tas patīk…

Šitādu manipulāciju laikam sauc par politoloģiju – es gan nezinu, jo neesmu to nekad mācījies.

+13
0
Atbildēt

5

    Inese > Ieva 01.04.2014. 10.43

    Любимый способ пропагандистов на случай, если вопрос предполагает неиллюзорную опасность когнитивного диссонанса для быдла. Особенно его можно заметить в контексте всевозможных военных и силовых конфликтов, например, карательная акция одной стороны объявляется кровожадной резнёй и геноцидом, а другой соответственно местью проклятым врагам, возмездием за какие-либо бугурты.

    Собственно, в этом вся суть политики, а именно подача пропагандой одного и того же сабжа как винрарного и нужно, или страшного и опасного в зависимости от выгоды и политических срачей. Отсюда также растёт игра слов вроде шпионразведчик и т. д. http://lurkmore.to/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0#.D0.94.D0.B2.D0.BE.D0.B9.D0.BD.D1.8B.D0.B5_.D1.81.D1.82.D0.B0.D0.BD.D0.B4.D0.B0.D1.80.D1.82.D1.8B

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Amis > Ieva 01.04.2014. 23.21

    Ķīps Uz tām pašām, kas nacistiskās Vācijas politikai lika piekrist miljoniem vāciešu- šovinismam, spēka apziņai.

    ===================

    Velti pasaulē meklēt analogu krievu šovinismam-rašismam un nicinājumam pret cilvēka brīvību un dzīvību. Kaut kas līdzīgs ko piedzīvoja “atbrīvotās” Eiropas civiliedzīvotāji bija iespējams tikai viduslaikos, vai arī Āfrikā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva > Ieva 01.04.2014. 16.48

    Paldies par labojumu, man jau likās, ka kaut kas nav tā…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Jolanta Švābe (Stalidzāne) > Ieva 01.04.2014. 14.58

    Priedēkli aizmirsi. Politoloģija māca, kā notiek politiskie procesi sabiedrībā. Info no pirmavota, man mājās ir diplomēts politologs :) Tas, ar ko nodarbojas Kremlī, ir polittehnoloģija – manipulēšana ar sabiedrību savu mērķu sasniegšanai. Tātad Kremlī putru vāra nevis politologi (lai gan tur mīt ir arī viņi), bet polittehnologi. Zināma līdzība ar modernajiem pārtikas tehnologiem, kuri samaļ cūku ādas kopā ar E621 un sojas putru un pārdod to kā augstākā labuma doktordesu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Ieva 01.04.2014. 10.46

    ot ķebjā vobloi pahņet

    i kremļevskim fašizmom

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu