Pirmdien pirmizrāde iestudējumam "Endij Vorhol, tas tu?" • IR.lv

Pirmdien pirmizrāde iestudējumam “Endij Vorhol, tas tu?”

23
Izrādes publicitātes foto. Foto Rūdolfs Baltiņš

Izrādē spēlē aktieri Andis Strods, Iveta Pole un Jana Čivžele. Režisore Kristīne Vītola 

Šovakar, 31.marts plkst.19 arhitektūras un mediju centrā “H2O 6” būs skatāma izrāde un performance “Endij Vorhol, tas Tu?”, kuras izpētes centrā ir viens no 20.gadsimta otrās puses nozīmīgākajiem, tajā pašā laikā pretrunīgākajiem māksliniekiem – Endijs Vorhols, viņa tēls un māksla, raksta aģentūra LETA . 

Izrādi veidojusi režisore Kristīne Vītola sadarbībā ar aktieriem Andi Strodu, Ivetu Poli, Janu Čivželi un scenogrāfu Rūdolfu Baltiņu. 

Vorhols jau savā dzīves laikā bija kļuvis par mitoloģisku tēlu. Pēc amerikāņu rakstnieka Trūmena Kapotes vārdiem, viņš ir kā sfinksa, tikai bez noslēpuma. Tomēr Vorhola sfinksas mīklas vienkāršība un virspusē esoša atminējuma vispārējā pieejamība mulsina intuitīvā zemapziņas līmenī. “Ja kāds grib uzzināt visu par Vorholu, vienkārši jāpaskatās uz audeklu virsmām, manām filmām un mani, un tur es esmu. Tur aiz tā visa nekā nav,” par sevi teicis mākslinieks. Piedāvātais “nekas” neliek mieru un rada kādu nenoformulējamu, intuitīvu sajūtu par populāri uztvertā tukšuma neizskaidrojamo, bet jaušamo brīnumaino dimensiju. Tālab izrādes radošā komanda mēģinās atminēt mākslinieka un mākslas darba radīšanas mīklu, lai uzzinātu, kas ir māksla, kur rodas mākslinieciskā doma un kur tā spēj aizvest.

Iestudējums Rīgā, arhitektūras un mediju centrā “H2O 6”, būs skatāms katru vakaru plkst.19 līdz 3.aprīlim. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu