Krima oficiāli iekļauta Krievijas ģeogrāfiskajās kartēs • IR.lv

Krima oficiāli iekļauta Krievijas ģeogrāfiskajās kartēs

41
Uz kāda nama brandmūra uzzīmēta Ukrainas karte - vēl kopā ar Krimas pussalu. Uzraksts Vēsta: "Vienmēr kopā!" Foto: AFP/LETA

Krievija pirmdien oficiāli iekļāvusi anektēto Krimas pussalu arī savās ģeogrāfiskajās kartēs. 

Kremļa un valdības interneta lapās atrodamajā kartē šī Ukrainai piederošā pussala nosaukta par “Krievijas jaunāko reģionu”, ziņo LETA/AFP.

Arī vairākās populārākajās Krievijas tīmekļa vietnēs, tajā skaitā lielākajā interneta meklētājā “Yandex.ru” tiek piedāvāta jaunā karte, kur Krima iekrāsota vienā krāsā ar Krieviju. Tikmēr paralēlās ukraiņu valodas versijas “Yandex.ua” kartē pussala joprojām redzama kā Ukrainas daļa.

Gaidāmās pārmaiņas jau pagājušajā piektdienā bija komentētas Maskavā bāzētā “Yandex” oficiālajā blogā, skaidrojot, ka dažādām valstīm domātās kartes turpmāk atšķirsies.

“”Yandex” ir starptautiska kompānija, kas šobrīd strādā Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā un Turcijā. Tehnoloģijas un pamatprodukti visiem tirgiem ir vienādi, bet katrai no šīm valstīm mēs izstrādājam savu servisu tā, lai tas risinātu vietējos jautājumus un atbilstu tai pasaulei, kas ieskauj mūsu lietotājus,” bija norādīts rakstā.

“Šobrīd mēs – un ne tikai mēs – esam saskārušies ar jaunu situāciju. Pēc referenduma Krimā Krievijas prezidents ir parakstījis starptautisku līgumu par Krimas un Sevastopoles pievienošanu Krievijai. Ukrainas Konstitucionālā tiesa atzinusi, ka Krimas referendums ir pretrunā ar Ukrainas konstitūciju. Mēs strādājam saviem lietotājiem dažādās valstīs un atspoguļojam viņiem to realitāti, kura viņus ieskauj. Tādēļ esam sākuši grozījumus savu servisu darbā,” teikts paskaidrojumā.

Tajā solīts, ka pārmaiņas skars arī citas meklētāja sadaļas – Krimas ziņas tiks iekļautas Krievijas ziņu plūsmā, savukārt Krimas mediji Krievijas versijā vairs nebūs atrodami ārvalstu mediju sarakstā.

Krievijas lielākā interneta kompānija “Mail.ru” grozījumus veica jau 21.martā – tajā pašā dienā, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu par Krimas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Krievijas telekanāli jau vairākas dienas iekļāvuši Krimas pilsētas savās laika prognozēs, bet kāda Krievijas banka pasteigusies Krimas aneksiju izmantot reklāmas nolūkos, izgreznojot ēkas sienu Maskavas centrā ar milzīgu Krimas karti un lozungu “Krievija un Krima – kopā uz mūžiem”.

 

Komentāri (41)

tuba76 25.03.2014. 10.38

Doņeckā asprāši uzsākuši kampaņu par pievienošanos Lielbritānijai – izrādās pilsētas dibinātājs bijis velsietis John Hughes.

http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-26716281

+10
0
Atbildēt

0

Nika 25.03.2014. 08.55

Vai tiešām nevar banot to putinososu? Viņs tikai liek cilvēkiem ienīst krievus vairāk.

Komentos četras bildes/video un visi ar atpalikušo brežņeva laiku idiotu pļutinu, kuram pašam nav nākotnes un kura vastij tādas arī nav.

Kam mums tas vajadzīgs?

+9
0
Atbildēt

1

    Andris > Nika 25.03.2014. 11.16

    Kaut kur RU vai UA forumos redzēju arī vārdu “putikantrop” vai “putinkantrop”.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 24.03.2014. 23.29

Kā imperators tur savu vārdu:

4. martā:

Россия не рассматривает возможность присоединения Крыма

http://ria.ru/politics/20140304/998093694.html

21. martā:

Путин подписал закон о присоединении Крыма

http://lenta.ru/news/2014/03/21/sign/

Melīguma un nodevīguma etalons! Staļins aiz skaudības elles katlā burbuļus laiž.

+11
-3
Atbildēt

3

    Inese > Gaisma; Enģelis 24.03.2014. 23.34

    Tu lasi tikai virsrakstus? Lūk, ko sacīja Putina k-gs:

    “Я вообще полагаю, что только граждане, проживающие на той или иной территории, в условиях свободы волеизъявления, в условиях безопасности, могут и должны определять свое будущее”, — подчеркнул российский президент.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Dina > Gaisma; Enģelis 25.03.2014. 11.26

    >> morgestern

    Tu laikam tirliņ nepamanīji, ka starpposmā starp pirmo un otro paziņojumu Krimā ir noticis Referendums. Kurā Krimas TAUTA pieņēma lēmumu labprātīgi pievienoties Krievijai. Mazāk vajag skatīties Latvijas TV un lasīt Letas melu fantāzijas, tad tādi stulbi jautājumi neradīsies … :)

    P.S. Ak, jā. Bez mēs taču esam „demokrātiska” valsts nevis kaut kāda tur autoritātā Krievija, vai ne? Laikam tieši tāpēc kopā ar pārējām Rietumu „demokrātijām” tautas viedoklis mums pie kājas. Ko arī lieliski apliecināja Latvijas valdība pagājušogad, ieviešot EUR.

    Mums galvenais, ko izdomās pāris resnie runči – naudas maisi un Pasaules Valdnieki – kā viņi teiks, tā tam būs būt. Un mūsu valdības galvenā funkcija ir – nepalaist tik garām momentu, kad vajag atšiept dibenu, pazemīgi paklanīties un noreportēt, ka Rietumu „labvēļu” pat ne vēlmes, bet vēl tikai domas par vēlmēm jau uz karstām pēdām tiek nekavējoties izpildītas …

    Šādā situācijā fakts, ka kaut kur kāda tauta ņem un nobalso tā, kā viņi grib un pieņem lēmumus tā, kā viņi grib, parādot Rietumiem vidējo pirkstu, protams ir kā īlens pakaļā visādiem Rietumu pakalpiņiem … :)))

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 24.03.2014. 23.43

    Uzasiniet spalvu, Ločmeļa kungs;) Jūsu otmazka vadoņa meliem ir visai neveikla.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu