Harkovā apšaudē starp labējiem un Krievijas aizstāvjiem gājuši bojā divi cilvēki • IR.lv

Harkovā apšaudē starp labējiem un Krievijas aizstāvjiem gājuši bojā divi cilvēki

44
Pie "Labējā sektora" biroja Harkovā. Ekrānšāviņš no UNIAN

Pieci cilvēki ievainoti

Naktī uz sestdienu Ukrainas austrumu pilsētā Harkovā notikusi apšaude starp prokrieviski noskaņotiem aktīvistiem un vietējā “Labējā sektora” locekļiem, kurā gājuši bojā divi cilvēki un vēl pieci ievainoti, ziņo LETA.

Pēc nekārtībām milicija aizturējusi 30 cilvēkus.

Piektdienas vakarā nezināmi cilvēki uzbruka Harkovas centrā esošajai ēkai, kur atrodas labējo organizāciju biroji. Tuvējo ēku iedzīvotāji dzirdējuši šaušanu un sprādzienus.

Kā vēsta ukraiņu UNIAN, apšaude notikusi starp labējās organizācijas „Labējais sektors” Harkovas nodaļas biedriem, kas bija iebarikādējušies savā ofisā, un prokrieviskās organizācijas „Oplot” biedriem, kuriem palīdz Krievijas pilsoņi un citi prokrieviskie aktīvisti.

Ziņu aģentūra, atsaucoties uz „Labējā sektora” informācijas avotu, ziņo, ka šis labējo birojam jau bijis trešais uzbrukums vienā nedēļā. „Labējā sektora” un „Ukrainas patriotu” pārstāvis Andrejs Biļeckis paziņojis, ka uzbrucēji izmantojuši šaujamieročus.

Savukārt ANO Drošības padomē sestdien gaidāms balsojums par Rietumvalstu iesniegto rezolūciju, kurā nosodīts Krimā gaidāmais referendums, piektdien pavēstīja diplomāti, ziņo LETA/AFP.

Svētdien Krimā paredzētais referendums būtu pretrunā ar Ukrainas konstitūciju un starptautiskajām tiesībām, piektdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. “16.martā Krimas Autonomajā Republikā plānotais tā dēvētais referendums būs tiešs Ukrainas konstitūcijas un starptautisko tiesību pārkāpums. Ja tas notiks, tam nebūs juridiska spēka un politiskas leģitimitātes,” teikts Rasmusena izplatītajā paziņojumā.

Alianses ģenerālsekretārs arī norādīja, ka “šāda referenduma rīkošana grauj starptautiskos centienus rast miermīlīgu un politisku risinājumu Ukrainas krīzei.”

Komentāri (44)

Ojārs 15.03.2014. 11.49

Hallo IRši. Izmainiet taču nosaukumu – kas tie tādi par “krievijas aizstāvjiem” Harkovā?

+9
-2
Atbildēt

0

LAURIS 15.03.2014. 11.20

Banāls specdienestu inscinējums. Tā bridāge nav nekād pravij sektor, kaut kādi marģināļi. Pravij sektor nekomunicetu interentā krieviski, kamēr šos apšauj snaiperi. Visa tā pārspīlētā neonacistu estētika utt. Kā arī interesanta ir tūlītēja kreivu lifenews ierašanās, vēl pirms viss bija sācies.

Informācijai http://2ch.hk/po/res/3826235.html

+9
-2
Atbildēt

16

    dace_roze_lmt_lv > LAURIS 15.03.2014. 11.56

    “Ēriks It kā kolonizatori nevarētu sarīkot nekārtības ar pilsoņa pasi kabatā”

    – Nekārtības sarīko nevis kolonizatori vai untermenši (apzīmējumi no nacistu leksikona), bet tauta, kurai pastāvoša iekārta nepatīk.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > LAURIS 15.03.2014. 11.51

    Jā jā, viss, kas neiekļaujas tavā šablonā, ir Kremļa roka ;)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > LAURIS 15.03.2014. 12.05

    Ēriks kolonizatori traucē godināt cilvēkus,kuri karoja frontē pret asiņaino Staļina režīmu

    ========================

    Krievijas Atbrīvošanas armijas (KAA) aizmugures īpašo uzdevumu virsnieka poručika V. Baltiņa ziņojums KAA pārstāvim Rīgā pulkvedim V. Pozdņakovam 1944. gada 26. maijā:

    “1943. gada decembra vidū dienesta lietās man (kopā ar vairākiem līdzstrādniekiem) nācās būt Baltkrievijas rajonā (bij. Vitebskas guberņa) Kņazevas (Krasnoje), Barsuku, Rozaļino u.c. sādžās. Šīs sādžas bija ieņēmušas vācu daļas, kas izturējās pret iedzīvotājiem gluži ciešami, bet, kad tās nomainīja latviešu SS daļas, uzreiz sākās briesmīgs terors bez jebkāda pamata. Iedzīvotājiem naktīs nācās bēgt mežos, sedzoties ar palagiem (maskējoties sniegā apšaudes laikā). Ap šīm sādžām bija daudz sieviešu un vecu cilvēku līķu. No iedzīvotājiem es uzzināju, ka ar šīm nejēdzībām ir nodarbojušās latviešu SS.

    1944. gada 23. aprīlī man nācās būt Moročkovas sādžā. Tā visa bija nodedzi­nāta. Pagrabos dzīvoja esesieši. Manas ierašanās dienā viņi bija jānomaina vācu daļai, taču man tomēr izdevās parunāties latviešu valodā ar dažiem esesiešiem, kuru uzvārdus es nezinu. Es pajautāju vienam no viņiem, kādēļ ap sādžu ir nogalināto sieviešu, vecu cilvēku un bērnu līķi, simtiem neapglabātu līķu, kā arī nogalinātie zirgi. Gaisā bija stipra līķu smaka. Atbilde bija šāda:

    “Mēs viņus nogalinājām, lai iznīcinātu pēc iespējas vairāk krievu.”

    Pēc tam seržants aizveda mani pie nodegušas mājas. Tur gulēja daži apdeguši, pa pusei ar zemi apbērti līķi. “Bet šos,” viņš teica, “mēs sadedzinājām dzīvus…” Kad šī latviešu daļa aizgāja, par piegulētajām paņēma līdzi vairākas krievu sievietes un meitenes. Viņu pienā­kums bija mazgāt zaldātu veļu, kurināt pirtis, uzkopt telpas utt.

    … Maija sākumā Kobiļņiku sādžas rajonā kādā ieplakā mēs redzējām apmēram 3000 nošautu zemnieku līķu, pārsvarā sievietes un bērnus. Dzīvi palikušie iedzī­votāji pastāstīja, ka ar šaušanu nodarbojās “cilvēki, kas saprata krieviski, ar galvaskausu uz formas cepurēm un sarkanbaltsarkanu karodziņu uz kreisās piedurknes” – latviešu SS.

    Neatceros sādžas nosaukumu, kurā manu uzmanību saistīja mušu pūlis, kas riņķoja virs koka mucas. Ieskatījies mucā, es ieraudzīju nogrieztas vīriešu galvas. Dažas bija ar ūsām un bārdu. Sādžas tuvumā mēs atradām ne mazums nošauto zemnieku līķu. Pēc sarunas ar dzīvi palikušajiem iedzīvotājiem mums nebija nekādu šaubu par to, ka arī šeit darbojies latviešu SS, kas demonstrēja savu vīrišķību un bezbailību, izrēķinoties ar neaizsargātiem iedzīvotājiem.

    Viss pārējais, ko viņi bija pastrādājuši, šķiet nenozīmīgs salī­dzinājumā ar to šausmīgo mucu un mājā dzīvi sadedzinātām sievietēm.”

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > LAURIS 15.03.2014. 11.24

    Droši vien Krievija arī pačukstēja latviešiem pieņemt Valsts valodas un nepilsonības likumus, lai vēlāk būtu iespēja uz to pamata sarīkot nekārtības, vai vismaz pagaidām uzturēt etnisko spriedzi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Inese > LAURIS 15.03.2014. 12.15

    GCC banda kaut vai. Skaļi jau šamie to nedara, bet domās gan.

    http://y.delfi.lv/norm/101294/2687120_oRE0Rd.jpeg

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Inese > LAURIS 15.03.2014. 11.37

    Ērikam nepatīkami, ka t.s. ukraiņu opozicināri, kā izrādās, ir banāli nacisti? ;)

    http://pp.vk.me/c606228/v606228860/1d7b/pExvPYoMec8.jpg

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Inese > LAURIS 15.03.2014. 11.25

    POLIITIKAKAL Tā bridāge nav nekād pravij sektor, kaut kādi marģināļi.

    ===========================

    It kā Pravij sektor nebūtu margināļi ;)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    kkristaps > LAURIS 15.03.2014. 13.07

    Un NA pārstāvji Parādnieks un Ņaudiņš atklāti atbalsta Rubika ģimeni, draudzējoties ar viņa dēlu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > LAURIS 15.03.2014. 16.49

    ap sādžu ir nogalināto sieviešu, vecu cilvēku un bērnu līķi, simtiem neapglabātu līķu, kā arī nogalinātie zirgi. Gaisā bija stipra līķu smaka. Atbilde bija šāda:

    “Mēs viņus nogalinājām, lai iznīcinātu pēc iespējas vairāk krievu”

    ——————-

    ..un baudītu “stipro līķu smaku”, bet ciemu latvieši nodedzināja tāpēc, lai varētu padzīvot komfortablajos baltkrievu pagrabos. Savukārt “poručiku Baltiņu” fašisti tā dauzīja pa tukšo pakausi, ka no tā izlidoja jebkāda konkretizējoša informācija par slepkavniekiem – pat divīziju nevarēja nosaukt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > LAURIS 15.03.2014. 13.17

    Jā, superacs, ir jau pamanīts, ka tu esi speciāliste nacistu/fašistu lietās ;)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > LAURIS 15.03.2014. 11.48

    Bet Krievijai tak kaut kā vajag sakompromitēt ukraiņu nacionālistus,tad jau vajag saorganizēt arī tādus provokatorus nacistus ar Hitlera piesaukšanu:)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > LAURIS 15.03.2014. 12.01

    Jā ,tauta nedaudz padauzīja logus Saeimai un šnabja bodei,toties kolonizatori traucē godināt cilvēkus,kuri karoja frontē pret asiņaino Staļina režīmu.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > LAURIS 15.03.2014. 12.09

    Ja arī tā būtu bijusi taisnība,nosauc man kādu personu,kura tur,pie Brīvības pieminekļa godina vai attaisno mierīgo civiliedzīvotāju slepkavības.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > LAURIS 15.03.2014. 13.16

    Jā, ločmeli un visi, ka nedzied kopkorī ar kremļa bazūnēm – tie visi ir fašisti, nacisti utt., esam jau atklausījušies tavas prātulas.

    Labāk padalies ar to kā tu vērtē (vispār jau smieklīgi tā teikt – it kā tas ko te paud būtu tavs personiski izspriestais vērtējums, bet nu labi pārfrāzēšu – kāda ir “tava” pozīcija saistībā ar) putina piesolīto kara stratēģiju – ka krievu kareivji iespējamā militārā konflikta gadījumā slēpsies aiz civiliedzīvotājiem.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > LAURIS 15.03.2014. 12.19

    Toties Rubiks atklāti attaisno latviešu izsūtīšanu uz Sibīriju.

    Prokuratūra nolēmusi atjaunot kriminālprocesu par Eiropas Parlamenta deputāta Alfrēda Rubika izteikumiem saistībā ar padomju varas īstenotajām represijām 1949.gadā.

    Kriminālprocess atjaunots, lai iegūtu papildus pierādījumus un izvērtētu iespējamā noziedzīga nodarījuma esamību, teica prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe un piebilda, ka lietas izmeklēšana būs jāturpina Drošībai policijai.

    http://www.la.lv/prokuratura-atjauno-izmeklesanu-par-rubika-izteikumiem-saistiba-ar-1949-gada-represijam/

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > LAURIS 15.03.2014. 11.32

    It kā kolonizatori nevarētu sarīkot nekārtības ar pilsoņa pasi kabatā…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

dro 15.03.2014. 21.02

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu